Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer oficjalnie wystartował!

Zapraszamy wszystkich żądnych prawdziwego Hardcore na serwer!

Stań do walki z rywalami i pokaż, kto jest najlepszy!

post-824895-0-87844300-1439044354_thumb.png

IP: hardmc.eu

Opublikowano

Jakieś problemy ? Nie mogę wbić na serwer.

Znów niewypał? :F

Ponad 70 osób próbuje wejść na serwer jednocześnie, to powoduje lagi.

Opublikowano

NIE POLECAM SERWERA!

Jest wiele powodów, które skłaniają mnie, by odradzać wszystkim grę na tym serwerze.

#1 8GB RAM maszyny na 125 slotów

Wychodzi 65MB na slot, a wiadomo, że serwery hardcore wymagają więcej pamięci, by pvp było płynne, a armatki nie przeciążały serwera.
Dodajmy, że gdy na serwerze było 10 osób administracja na teamspeaku podała informację: "wybaczcie, że nie można wbić, ale w tym momencie usiłuje wejść aż 50 osób" - no bez przesady...

#2 Niedojrzała administracja
Po samym głosie osób zarządzających serwerem można śmiało już stwierdzić, że administracja ma maksymalnie 14 lat.
Kiedy zapytałem dlaczego 14 latkowie biorą się za serwer dostałem bana na teamspeaku z powodem "nara".

#3 Słabe pierwsze wrażenie
Kiedy wchodzimy na serwer chcielibyśmy być jakoś miło powitani, a w zamian otrzymujemy kilkanaście linijek spamu z prośbą o rejestrację.

#4 (Nie)permisje

Na spawnie nie ciężko zauważyć dziesiątek tabliczek, które informują nas o komendach... Tabliczki? Okej, można przeżyć, że przez nie spawn traci na jakości, ale sam fakt, że po użyciu którejkolwiek z podanych komend otrzymujemy informację o braku uprawnień raczej świadczy o tym, iż osoba zajmująca się plikami zupełnie nie skupia się na wykonywanej pracy bądź tego nie potrafi.

#5 Słaba mapa
Chciałbym dowiedzieć się kto jest autorem mapy, bądź jej generatora. Około 45% mapy stanowi ocean, którego dno wygląda jak zebra, bo można zauważyć przemienne paski dirt->sand->dirt itd. 45% mapy biorąc pod uwagę jej wymiary to szacunkowo 5512500 z 12250000 bloków powierzchni płaskiej.

#6 Chunki czy nieumyślny WorldEdit?

Odpływając od spawnu natknąłem się wielokrotnie na zupełnie niezrozumiałe w swym istnieniu elementy takie jak wyrwane z ziemi chunki (wielki sześcian, który jakby wyskoczył z ziemii i zawisł nad jej powierzchnią) czy olbrzymie wodne ściany.

#7 Drop
Rozumiem, że jest to serwer hardcore, ale mimo to nie pojmuję dropu. Nie wiemu komu się będzie chciało grać jeśli możliwość na wypadnięcie przedmiotu z kamienia wynosi np 0.08%. Dodam jeszcze, że jest drop tylko ze stone, a rozwalając rudy otrzymujemy informację, że surowce wypadają tylko z kamienia, a dany minerał i tak ląduje w naszym ekwipunku.

#8 BUGI

Mimo niskiego dropu nie trzeba się starać o zdobycie sporych ilości zasobów gdyż bez problemu możemy kopiować przedmioty przepychając wagonik ze skrzyneczką przez netherowy portal. Ewentualnym sposobem może być również wysadzanie rud tnt lub creeperami dzięki czemu również uzyskamy przedmioty.

#9 Przedmioty z gamemoda

Każdy gracz, który "płakał" na czacie, że zapomniał zabrać jedzenia za spawnu otrzymywał od administracji mięso prosto do eq - TAK, BO NA TYM PRZECIEŻ POLEGA HC (sarkazm).

#10 Złe informacje od moderatorów

Graczy pytający o koordynaty spawnu dostawali informację, że wynoszą one x: 0 z: 0, a w rzeczywistości sam środek spawnu to coś około x: 2500 z: 2700.

#11 Zabezczpieczenia

O zabezpieczeniach, a raczej ich braku przekonałem się kiedy pewien mój znajomy spróbował DDoS'a na serwer maszynką za kilka dolarów - oczywiście po kilkunastu sekundach serwer już nie działał.

#12 Słaby AntyCheat

Jeśli po spawnie gracz lata swobodnie na FlyHacku (gwarantuję, że to nie był nikt z administracji) to życzę powodzenia w dalszym niszczeniu środowiska minecraft.

NIE POLECAM SERWERA!

qTyp0z6.png

Opublikowano

Wszystkie bugi o których wspomniałeś zostały usunięte, dziś rano zmieniliśmy mapę na całkowicie nową, a eq graczy z poprzedniej mapy zostało usunięte.

Tym razem faktycznie spawn jest na koordynatach x: 0, z: 0.

Co do liczby graczy, to mogę nawet dać ci logi, zobaczysz ile chciało wejść (to że większość nie mogła, to inna sprawa, a plugin za to odpowiedzialny został usunięty).

A co do bana na tsie to nie przyznałem ci go ja.

BUGI to tylko 1 z 12 podpunktów :)

qTyp0z6.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...