Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak będą wyglądać serwery przyszłości?

macjoker007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przyszłości serwery będą z pewnością bardziej dojrzałe. Wszystko dlatego, że cała dzieciarnia idzie grać w CS'a.

893961446222509646083.png

Opublikowano

za kilka- kilkanaście lat to wszyscy będą grać tylko na oculusie, do oculusa dojdą coraz to lepsze kontrolery itp itd

granie nabierze nowej definicji :D

polecam przeczytać książkę Ready Player One, moim zdaniem właśnie tak będzie za parę lat i fajnie jakby powstało coś takiego jak Oasis z książki,

marzenia

Opublikowano

Ja myślę, że serwery padają bo teraz 50% to tylko EasySV/EasyHC. A jak minecraft padnie, to się napiszę do twórców GameRangera, żeby go dodali do listy obsługiwanych gier.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Może ktoś za jakiś czas wróci do tego że serwery modowane też są dobre i zrobi serwer na modach zamiast kolejnego izi hc. Z mojej strony to tyle, czekam na dobre polskie serwery techniczne, te które są teraz są strasznie łatwe i mają mało modów. Z rok czy 2 lata temu paczki odpalałem na 1GB RAM nawet z Greg-Techem, a teraz tej modyfikacji nikt nie używa, mimo że zmienia gre całkowicie, bo "laguje za bardzo"... Przykro mi, ale MC bez modów w Polsce przynajmniej umarł już dawno. Angielskie serwery, ewentualnie Australijskie, są dla mnie bardzo dobrze zrobione, ładnie dopracowane, nie nudzą się szybko, jest dużo możliwości...

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Hmm. Gram w Minecraft już od roku (dla niektórych to mało) i widze że chociaż jest mnóstwo serwerów izihc to ludzie mało kreatywni i tak je tworzą. Znacie serwer mys*.pl? Jak zaczynałem grać to na serwerze było ok 900-1100 graczy, potem 600-700, mnóstwo cheaterów, dzieci którzy jak ich zabije piszą: killaura. Teraz 1900-2000 graczy, anty-cheat, mało dzieci. Może to nie chodzi o tryby serwerowe, a ich wykonanie. Sam tworze serwer i przyznaje się są na nim same pluginy z neta, ale postanowiłem nauczyć się pisać własne pluginy i... może są bardzo zbugowane ale to dopiero BETA testy, serwer startuje we wrześniu.

Opublikowano

Moje wyobrażenia na temat serwerów przyszłości są chyba niewykonalne w najbliższych okresach lat. Serwery rpg nie będą wyglądały tak jak dziś.. Pluginy rozwiną się tak, że pozwolą władać nam cząsteczkami.. będziemy mogli tworzyć własne unikalne bronie, czary..

Swobodnie latać po niebie, dynamicznie walcząc w przestworzach z nowym systemem walki, oraz blokad..

Ahh.. te marzenia..

Opublikowano

Moje wyobrażenia na temat serwerów przyszłości są chyba niewykonalne w najbliższych okresach lat. Serwery rpg nie będą wyglądały tak jak dziś.. Pluginy rozwiną się tak, że pozwolą władać nam cząsteczkami.. będziemy mogli tworzyć własne unikalne bronie, czary..

Swobodnie latać po niebie, dynamicznie walcząc w przestworzach z nowym systemem walki, oraz blokad..

Ahh.. te marzenia..

Jak twoim zdaniem dzisiaj wyglądają serwery rpg, są dobre i profesjonalne, przynajmniej mniejszość :)
Opublikowano

Jak twoim zdaniem dzisiaj wyglądają serwery rpg, są dobre i profesjonalne, przynajmniej mniejszość :)

Ale nie aż tak jak ja o tym marze. Wkońcu.. nie ma swobodnego latania, efektywnych zaklęć, oraz "Realnych" animacji walki. Jest tylko jedna animacja machania mieczem. RPG nie są, AŻ tak efektywne jak ja sobie wymarzyłem.. ;d

Jedynym troszeczkę większym przełomem jest tryb "Wizards" na pewnym znanym anglojęzycznym serwerze. Tam to dopiero są animacje tej magii, zakochałem się w nich <3. Ciesze się, że ludzie powolutki opanowywują "cząsteczki" w tej grze.. =)

­

Opublikowano

Właściciele serwerów będą szukać nowych rozwiązań typu nowe tryby itp.
Sama gra będzie pozwalała nam na więcej, pluginy będą oferować więcej możliwości.

4692515714.png
Opublikowano

Jeżeli tak będą dalej robić MC to wkońcu padnie bo optymalizacje tej gry to czysty śmiech na sali, tyle mam do powiedzenia na temat gry.

Co do serwerów, niektórzy gracze powinni zostać odizolowani od internetu, zbulwersowane dzieci bym nazwał które wzajemnie się wyzywają.

Upada MC, upada. Coraz mniej graczy...

Co ci do optymalizacji? Czy uważasz że większa optymalizacja była w 1.6/1.7? Phi, mi tam 1.8 ładniej chodzi, jest więcej patchy i naprawionych błędów więc nie pierdol że jest zła.

Ej, a ty przypadkiem nie jesteś tym zbulwersowanym dzieckiem (masz w końcu 11 lat lol) które chciało podać do prokuratury (pomijam że jedna rozprawa to około 10,000 zł) jakiegoś anonima z internetu który ci ukradł parę pluginów i budowlę z gry? xD

Co do tematu, minecraft po prostu przeje się, upadnie, i wszyscy przejdą na Counter Strike. Bo to takie popularne <3 A microsoft będzie starał się za wszelką cenę naprawić minecrafta, przy czym jeszcze bardziej go spierdoli. (przypominam iż wersja 1.8 i kawałek 1.9 jest robiona przez mojanga, nie microsofta!) 

Słaba inwestycja - Minesofcie.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ahh.. te marzenia..

ERA ATOMU xD

Serwery będą wyglądać tak samo, bo tylko nieliczne osoby maja jakąś wyobraźnię, chęci a tak to nikt nie ma za grosz oryginalności i tworzą serwery survival+frakcje.

Swoją drogą już 2-3 lata temu były serwery survival+frakcje to dlaczego by za kolejne 2 lata miałoby się to zmienić ?

Po prostu ta gra będzie się przewijać stopniowo, gracze będą odchodzić a nowi będą na ich miejscu.

Wątpię, żeby ta gra w jakimś bliskim odstępie czasu upadła, moim zdaniem to jest oryginalny, cały czas rozwijający się tytuł, który daje możliwość ambitności, oryginalności oraz innowacyjności.

Microsoft nie dopuści tak łatwo do upadku tej gry, mimo wszystko większosć społeczeństwa i tak nie potrafi korzystać z możliwości tej gry.

Zgadzam się z tobą, serwerów jest w brut, ale wciąż brakuje porządnych serwerów, tryb nie wyklucza zrobienia porządnego serwera.

Posłużę się przykładem: Wszyscy chcą zrobić super fajny serwera RPG, jak z mokrego snu, lecz prawdy są dwie,

1.Nikt nie gra na serwerach RPG

2.Bo nikt nie potrafi zrobić porządnego serwera RPG

Wniosek,

Oczekiwania Psują Rzeczywistość.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Albo minecrafta zastąpi jakiś bardziej next genowy tytuł :{

Nic ci nie zastąpi kwadratowych klocków..., to jest magia "minkrafta", nie wiadomo... cały czas dodają..zmieniają rozwijają... moim zdaniem powinni zmienić te 16px na 16px zmienić na więcej..., bo "minkraft" wygląda no naprawdę koszmarnie na tych 16 pikselach... shader'y i resourcepack'i robią z tej gry coś "pięknego", wtedy byłoby fajnie ';x, ale nie wiadomo co przyszłość przyniesie.

Co do serwerów... to jest masakra 99%, to istne kopie i za przeproszeniem "g*wno" niczym się nie różnią... jakieś vip'y item'y za hajs..., które nie mają za nic "balansu" wobec "free-userów"... dzieci myśląc, że zrobią serwer zarobią na nim xD i to jeszcze na gotowych "paczkach", na których jest postawione 90% serwerów z mini edit'em, który i tak jest rzadko xD najbardziej cisne bk'e z typów, którzy w prezentacjach mówią o autorskich plugin'ach, po czym okazuję się że jakiś developer piszę, że "mógłbyś dopisać, że plugin jest mój i spytać się czy możesz go użyć" xD no bk'a fch*j xD i jeszcze kłócą się, że sami napisali, bo mają od tego programistów ahhaha(którymi są w dodatku jakieś 12 latki hahaha albo jakieś "kiddy-editor'rzy" xD) ile to ja nie widziałem już prezentacji z "negatywnymi" komentarzami dotyczącymi odnośnie "ich" rzekomo "autorskich" pluginów.., które polegały na takim "autorskim", że brali edytowali i myśleli, że nikt się nie połapie śmiecham z takich ludzi.. i co najśmieszniejsze taką głupotą już odtrącają ludzi.., bo wiadomo "nic nowego", tylko kopia i wrzutka xD ew. mini-edit nazw xD + zabawne jest to, że na taki serwer wchodzi jakiś random.. i okazuje się, że wie więcej na temat "ich" serwera i na czym stoi niż sam właściciel z administracją haahha i jeszcze im mówi, że ten plugin/coś ma bug i nie jest fix'nięty xD, a dobre jest to że większość tych serwerów miało zazwyczaj ilość slotów 100-500, a nawet więcej.., po czym na starcie 1/5 serwera ledwo wypełniona xD

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To będzie lawina easyhc tylko obsydian.tnt.diamenty a co do sa.ego mc zaczeli rozwijać wieśniaków może będą w stanie bronić się przed zoombie a może nawet i przed graczem . wejdzie wiele nowych bloków i zapewne podniebe świątynie oraz nowy wymiar

To będzie lawina easyhc tylko obsydian.tnt.diamenty a co do sa.ego mc zaczeli rozwijać wieśniaków może będą w stanie bronić się przed zoombie a może nawet i przed graczem . wejdzie wiele nowych bloków i zapewne podniebe świątynie oraz nowy wymiar

4.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Będzie mod usuwający kwadraty - będzie realizm i bd kopać bardziej nie zwracając uwagi na "pixelowe obiekty"

Tchórz umiera po stokroć razy, a bohater tylko raz. - J.R.R. Tolkien

kunoha.png

Opublikowano

Czemu większość pisze, że mc upada? To niby po co Microsoft wydał na niego kasę i w nowych produktach przedstawia ją na 1 planie-hololens czy jakoś tak ;). Według mnie narazie to jest taki mały zalążek tego co bd w przyszłości a co do serwerów to racja są dzieci ale czemu tak dużo ich gra w Polsce? Może dla tego, ze dzieci nie ogarnął mechaniki takiej gry h ypixela czy mineplexa więc w przyszłości bd więcej takich serwerów, a co za tym idzie mniej dzidciarni. A kto nie chciałby zabawić się w mc z hologramami? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...