Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak będą wyglądać serwery przyszłości?

macjoker007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będzie Minecrafta ew. będzie bardziej realistyczniej.

Opublikowano

zależy czy przyszłość to dla ciebie za tydzień, miesiąc, rok czy parę lat. Jeśli za parę lat to pewnie nikt już w klocki nie będzie grał bo nadejdzie inna gra na miejsce minecrafta na którą się większość przeżuci.

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Myślę, że w przyszłości Minecraft zyska cyferkę, czyli będzie nazywał się Minecraft 2, gdzie będzie to nadal kwadratowa grafika, aczkolwiek będzie bardziej zmieniony od strony programistycznej i graficznej/muzycznej ( tekstury, menu, dźwięki itd. ). Co do serwerów myślę, że ( ale to tylko moje zdanie ) Minecraft upada. Co raz więcej gra w niego dzieci, które zamiast wyjść na dwór wolą siedzieć w wakacje przed komputerem i grać cały dzień. Serwery będą, lecz oblegane przez dzieci, przez co tylko mądrzy będą czerpali na nich zyski za pomocą kupna VIPa itd. Minecraft według mnie dawno już stracił tę swoją magiczną moc, która zachęcała mnie do gry. Może powinny dawno już zakończyć jego rozwój lub po prostu zachować to z czego Minecraft słynął, czyli z kopania. Przecież w Minecrafcie chodziło zawsze o kopanie, ta cała zabawa górnika, a dzisiaj trochę tego za dużo. Już nie da się poczuć samym na tym świecie, ponieważ wszędzie wokół są wioski, świątynie, jakieś podwodne świątynie, czy jak to się nazywa. Ale wiadomo, niektóry powiedzą, że to bardzo dobrze, że Minecraft się rozwija, inni, że to przesadne, ale każdy ma swoje zdanie.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Mnie osobiście śmieszy takie podejście: "Gra jest fajna, ale za dużo w niej dzieci", no kur... geniusz. Tytuł jest na tyle popularny, że gra w niego masa ludzi, prawda? No to chyba logiczne, że największą grupą, którą spotkasz na serwerze są ci co mają tego czasu najwięcej, a więc wspomniane wcześniej dzieci... a jest ich aż tyle, bo innym (czyt. starszym graczom) najzwyczajniej minecraft się już przejadł, a lata lecą i wolnego czasu coraz mniej.  

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Mnie osobiście śmieszy takie podejście: "Gra jest fajna, ale za dużo w niej dzieci", no kur... geniusz. Tytuł jest na tyle popularny, że gra w niego masa ludzi, prawda? No to chyba logiczne, że największą grupą, którą spotkasz na serwerze są ci co mają tego czasu najwięcej, a więc wspomniane wcześniej dzieci... a jest ich aż tyle, bo innym (czyt. starszym graczom) najzwyczajniej minecraft się już przejadł, a lata lecą i wolnego czasu coraz mniej.  

Może źle się wyraziłem mówiąc "za dużo dzieci". Same dzieci nie przeszkadzają, bo przecież też się miało 14 lat jak się zaczynało grać w Minecrafta, ale mówię tutaj o takich dzieciach, które nie potrafią składać zdań, robią masę błędów ortograficznych, a kiedy ktoś zaprzeczy ich zdaniu zaczynają wyzywać czyjąś matkę. W każdej grze są dzieci, ale poziom serwerów Minecraft to lekka porażka.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Ja sadzę że będzie na pewno dużo ludzi i będa na pewno epickie budowle taka moja opinia

Opublikowano

Małe ch*jowe skopiowane po 1 000 razy każdy tylko z inną nazwą, już dziś się takie coś zaczyna możesz zobaczyć wszędzie isi hc z paczką pobraną z internetu a inne tryby coraz mniej widoczne bo nie ma do nich paczki serwerowej ;)

TEMAT

Opublikowano

Myślę że serwery na 1.9 już będą epickie !

Więc dla mnie serwery w przeszłości będą jeszcze lepsze   :D

Nie zapominaj że to wasi kochani youtuberzy sprowadzili dzieci do mc  -.-

Starszym graczom minecraft się nie przejadł i skończcie gadać głupoty odeszli bo teraz każdy gra tylko na huzuni.

Jest mnóstwo filmów że minecraft się znudził a na live mówią że nie grają bo masa cheaterów ;).

Ps.Na serwerach zagranicznych jest dużo dorosłych osób tylko w Polsce najwięcej dzieci które cię wyzywają  <_<.

Opublikowano

Dokładnie jak gada @1361622928-U485574.pngNerwix nikt z starych graczy których znam od BETY czy wersji 1.0 nie skończyło gry, gramy albo na hamachi albo na single ;)

Nowe serwery są po prostu do dupy i tyle, nic ciekawego żadnego planu na serwerze

TEMAT

Opublikowano

W przyszłości na pewno będą o wiele wiele lepsze gry. Minecraft się kończy powoli, ale się kończy

KTOŚ CHCE MI ZROBIĆ SYGNATURKE I AVATAR JAKIŚ ŁADNY? <3 MOŻEMY SIĘ DOGADAĆ :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli tak będą dalej robić MC to wkońcu padnie bo optymalizacje tej gry to czysty śmiech na sali, tyle mam do powiedzenia na temat gry.
Co do serwerów, niektórzy gracze powinni zostać odizolowani od internetu, zbulwersowane dzieci bym nazwał które wzajemnie się wyzywają.
Upada MC, upada. Coraz mniej graczy...

bannergif.gif

Opublikowano

­Minecraft to gra, w którą ludzie maniaczą od dłuższego czasu. Już się większości znudziła. Myślę, że przyszłość należy do serwerów SkyBlock, CaveBlock itp., oraz serwerów z autorskimi minigamesami.

Opublikowano

Jeżeli tak będą dalej robić MC to wkońcu padnie bo optymalizacje tej gry to czysty śmiech na sali, tyle mam do powiedzenia na temat gry.

Co do serwerów, niektórzy gracze powinni zostać odizolowani od internetu, zbulwersowane dzieci bym nazwał które wzajemnie się wyzywają.

Zgadzam się w 100% 

Takim dzieciom to tylko internet odciąć. :D

Ale graczy to z tego co widzę coraz mniej w Polsce bo na hypixel'u ostatnio było 40k. xD

Opublikowano

Na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że w Minecraft gra coraz mniej osób?

MC nie upada - wręcz przeciwnie. Upadają co najwyżej serwery.

Opublikowano

Na serwerach typu hc, będzie mniej gówien na macrach, przez czas odczekania na kolejny atak <3

Znam kilka dzieci głównie z mc*u, które wyzywają od pi*** i ku** po przegranym duelu w parkourze, może po 1.9 będzie mniej dzieciaków i będzie się dało grać ;c 

Opublikowano

@CusT

Na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że w Minecraft gra coraz mniej osób?

MC nie upada - wręcz przeciwnie. Upadają co najwyżej serwery.

oo logiczny moderator do tematu przylazł ;3
Już Ci wyjaśniam, kiedyś na pewnym serwerze każdego dnia grało ok. 300 osób, przekleństw mało było i świetnie się grało.
Dziś gra 60 osób. Czemu? Przez graczy.
MC może nie upada, ale w Polsce gra coraz mniej osób  wg. mnie.
Czemu na 1.7.2 mam 60 fpsów z texturepackiem a na snapshocie najnowszym lub 1.8 mam marne 15-25 ? Dziwne.
A o MC na W10 wolę nic nie pisać bo to jakiś niestabilny s**t, tak to nazwać mogę.

bannergif.gif

Opublikowano

Serwery będą wyglądać tak samo, bo tylko nieliczne osoby maja jakąś wyobraźnię, chęci a tak to nikt nie ma za grosz oryginalności i tworzą serwery survival+frakcje.

Swoją drogą już 2-3 lata temu były serwery survival+frakcje to dlaczego by za kolejne 2 lata miałoby się to zmienić ?

Po prostu ta gra będzie się przewijać stopniowo, gracze będą odchodzić a nowi będą na ich miejscu.

Wątpię, żeby ta gra w jakimś bliskim odstępie czasu upadła, moim zdaniem to jest oryginalny, cały czas rozwijający się tytuł, który daje możliwość ambitności, oryginalności oraz innowacyjności.

Microsoft nie dopuści tak łatwo do upadku tej gry, mimo wszystko większosć społeczeństwa i tak nie potrafi korzystać z możliwości tej gry.

Opublikowano

@CusT

Już Ci wyjaśniam, kiedyś na pewnym serwerze każdego dnia grało ok. 300 osób, przekleństw mało było i świetnie się grało.

MC może nie upada, ale w Polsce gra coraz mniej osób  wg. mnie.

Czemu na 1.7.2 mam 60 fpsów z texturepackiem a na snapshocie najnowszym lub 1.8 mam marne 15-25 ? Dziwne.

A o MC na W10 wolę nic nie pisać bo to jakiś niestabilny s**t, tak to nazwać mogę.

Ale to jest wina tego, że w MC w większości grają osoby, które nie mają nawet 12 lat. :)

Gra, a jej społeczność to nie te same rzeczy.

Opublikowano

Ciekawe kto według Ciebie powinien zostać odizolowany od internetu i kto według Ciebie jest "zbulwersowanym dzieckiem".

MC nie upada, wręcz przeciwnie ;) Mojang wprowadza nowe zmiany oraz aktualizuje grę w dobry sposób (przeciwnie niż Riot ^^).

@CusT

MC może nie upada, ale w Polsce gra coraz mniej osób wg. mnie.

A o MC na W10 wolę nic nie pisać bo to jakiś niestabilny s**t, tak to nazwać mogę

Przyłazić to może pies z Twojego nicku, trochę szacunku i kultury ;)

Serwery nie upadają przez graczy, a przez niekompetentną administrację która nie potrafi walczyć z niezbyt mądrymi osobami (ładnie mówiąc).

Co do fps - widocznie jest to wina Twojego komputera, ja nie zauważyłem u siebie zmiany.

Opublikowano

Ciekawe kto według Ciebie powinien zostać odizolowany od internetu i kto według Ciebie jest "zbulwersowanym dzieckiem".

MC nie upada, wręcz przeciwnie ;) Mojang wprowadza nowe zmiany oraz aktualizuje grę w dobry sposób (przeciwnie niż Riot ^^).

Przyłazić to może pies z Twojego nicku, trochę szacunku i kultury ;)

Serwery nie upadają przez graczy, a przez niekompetentną administrację która nie potrafi walczyć z niezbyt mądrymi osobami (ładnie mówiąc).

Co do fps - widocznie jest to wina Twojego komputera, ja nie zauważyłem u siebie zmiany.

Oj ostro się mylisz :)

Serwery które kiedyś miały po 500 graczy teraz mają po 150 w tym tylko 20 osób ma powyżej 13lat. :)

+Administracja na tych serwerach jest ok.  ;)

Mc upada w Polsce taka jest prawda.

Opublikowano

Oj ostro się mylisz :)

Serwery które kiedyś miały po 500 graczy teraz mają po 150 w tym tylko 20 osób ma powyżej 13lat. :)

+Administracja na tych serwerach jest ok.  ;)

Mc upada w Polsce taka jest prawda.

Serwery survival+frakcje :)

Minecraft upada tylko w twoich oczach i innych zaślepionych beznadzieją polskich serwerów, popatrz na angielskie.

One trzymają się świetnie z resztą moje też.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...