Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MATORAX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do kolegi wyżej - który z botów Ci znanych jest po polsku? Chyba tylko bot wydany przez Kromcia (choć nie używałem i nie wiem). Korzystanie z tych samych bibliotek jest prawie oczywiste - ważne jest w jaki sposób się ich używa. Twoje myślenie jest typu - po co robić wiele programów do wyświetlania temperatury podzespołów skoro wszystkie korzystają z tych samych metod jej pozyskiwania... Tworząc swojego bota bazowałem na zachowaniu innych (tych o wielu opcjach, nie podstawowych). Takie boty często wydawały mi się zbyt drogie i w czasie, gdy zaczynałem tworzyć swojego wcale nie było ich tak dużo jak mówisz - ja chciałem zrobić tańszą alternatywę dla Polaków przede wszystkim. Obecnie zrobił się wysyp botów i każdy może sobie wybierać. Nie zmuszam nikogo do używania mojego bota - każdy wybierze tego, który mu się bardziej spodoba. Jeśli dla Ciebie tworzenie polskiego bota było głupotą to cóż - trudno, krytyka zawsze musi być :)

Poprawna praca bota została pokazana pod końcem filmiku, który wrzuciłem, gdzie statek lata i zbiera boxy. Takie zachowanie przewidziałem i jest ono poprawne. Jeśli chodzi o guziki wyboru ekranu i mapy, to nie ma problemu, by ich nie deaktywować - w kolejnej wersji postaram się to zniwelować. Klikanie obok statku przy zbieraniu jest dla mnie średnim pomysłem i nie wiem czy się pojawi. W nowej wersji dodam też więcej faz do bliższego zbierania - tak, by każdy mógł sprawdzić, czy to jest lepsze rozwiązanie. Zmniejszenie opóźnień przy zbieraniu do zera nie wchodzi w grę - bot musi mieć czas, by zebrać boxa. Test na chrome z oddalonym ekranem faktycznie mógł się nie udać - takie oddalenie skutkuje przemieszczaniem się niektórych pixeli, deformacją skanowanych obrazków i dlatego nie będzie to działać póki pixele nie zostaną na swoich miejscach.

co do zerowego opoznienia sprawdz vgbota na ustawieniu veryfast tam jest to mozliwe i dlatego chodzi tak plynnie, a klikanie obok statku to swietny a nie sredni pomysl bo przy duzym statku takim jak goliath kiedy kliknie w boxa to zazwyczaj znajdzie sie pod statkiem wtedy klika jeszcze raz i traktuje go jako zebranego i leci dalej przez co omija 2/3 boxow (nie to nie jest przesada, obserwowalem go 15minut) oprocz tego co mowilem zeby nie odpuszczal boxowi jak kliknie tylko jak zniknie ale tu to klikniecie obok statku chyba to naprawi

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Tego bota nie sprawdzałem bo nawet o nim nigdy nie słyszałem. W każdym razie - sprawdzę w wolnej chwili. Co do pomysłu - nadal mnie to nie przekonuje bo zrobiłem coś takiego, ale nie było to dla mnie zadowalające w osiągach. Każdy ma swoje zdanie  ;)  Nie można dogodzić każdemu - dzisiejsza aktualizacja miała na celu zmniejszenie omijania, ale nie całkowite jego wyeliminowanie (bo tak nie będzie nigdy). Jeśli znajdę lepsze rozwiązanie to z pewnością je zaimplementuję. W każdym razie dziękuję za rady :)

Opublikowano

Koniec testów - nazbierałem już trochę informacji na temat istniejących błędów. Od tej chwili nie będzie możliwe już dalsze testowanie bota póki nie uporam się z obecnymi błędami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...