Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MATORAX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TESTY ZAKOŃCZONE

Faza testów została zakończona - kolej na naprawę błędów.

Od tej chwili nie można już używać bota ani pobrać go ze strony.

Dziękuję wszystkim, którzy zgłaszali błędy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

super bocik naprawde goraco polecam!
jak wyjdzie wersja do kupienia to napewno kupie

przy predkosci mojego statku 410 ustawilem opoznienie w zbieraniu boxow na 1000 i zbiera wysmienicie :)

I chcialem dodac ze kontakt z tworca jest bardzo dobry ;)
Oby tak dalej! masz odemnie przez kilka dni limity :P

76561198125755300.png

Opublikowano

Bot zbiera pall? Ile na godzine? jak z boxami? ile wyciąga uri? Jest bezpieczny? alieny potrafi orbitować? Naprawia się gdzie? (baza, port, na miejscu?)

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Zbiera palladium - statystyki zależne od ustawień bota, statku (jego prędkości i kształtu - to pixelbot, jeśli coś się zasłoni to wtedy widzi tak jak my czyli nic). Na moim ustawieniu do boxów: Aegis (bez profilu), prędkość 540 + pet (bez wydobywczych) i bez podwajacza, na początku leci nawet 3-4K uri - z czasem maleje do jakichś 1,5K-2K (chyba system zmniejszania nagród nadal działa). Bot wszystko robi stosując pewną losowość (wszędzie, gdzie są np. czasy), losowo klika na minimapie, itp. Jest to kompletny pixelbot - bardzo niskie prawdopodobieństwo wykrycia. Nie orbituje alienów bo do tej pory nie znalazłem na to sposobu bez grzebania w kodzie (pixelbot musiałby się trochę namęczyć żeby jakiegoś aliena wyorbitować). Naprawa możliwa na cztery sposoby: baza (zależnie od położenia X-1 lub X-8), port, punkt, baza na 5-2 (za pomocą hangaru). Bot przy naprawie z pierwszej opcji powraca potem na mapę, na której był przed zniszczeniem.

Opublikowano

kurde dobry jestes ja to za kazdym razem jak puszczam na noc to jak rano wstaje to jest trwa laczenie i dupa s zdazy 4k urki nazbierac :P ale i tak jestem bardzo zadowolony z tego bota :) ten bot ma naprawde ogromny potencjal i cena tez kusi ;)

76561198125755300.png

Opublikowano

Dzisiejsza aktualizacja miała na celu wyeliminowanie tego zjawiska - nowa wersja powinna już sobie z tym radzić, ale testy dopiero nocą :) Jeśli nadal będzie coś nie tak, to postaram się to jak najszybciej naprawić :)

Opublikowano

Jeśli czas 12 godzin jest dla kogoś zbyt krótki, to istnieje możliwość jego przedłużenia dla testów - wystarczy do mnie napisać i porozmawiać (może dać jakieś rady, podpowiedzi co do działania bota, albo wskazać błędy, które się zauważyło w czasie tych 12 godzin). Jestem raczej ugodowym człowiekiem - z pewnością nie gryzę, staram się pomagać :) Trzeba jednak być troszkę cierpliwym bo nie zawsze jestem w stanie szybko odpisać :)

Opublikowano

u mnie nei ma czegos takiego

jak zaznaczasz ekran to nie mozesz od krawedzi monitora zrob odstep

tak samo z minimapa nie moze byc przy krawedzi mionitora zrob odstep

masz wlaczone tlo okien? musi byc

@DO123321

76561198125755300.png

Opublikowano

Kolega wyżej podał wiele ważnych informacji :) Wystarczyło zajrzeć do filmiku, który wstawiłem, by dowiedzieć się, że z pewnością coś się źle w bocie ustawiło. Dopóki ludzie będą ustawiać bota bez uwzględnienia moich wskazówek (czyli "bo może zadziała") to niestety, ale nigdy nie wypróbują go w takiej formie, w jakiej jest stworzony i zawsze będzie coś nie tak. Trzeba wiedzieć jak ustawić bota, by potem nie było żadnych problemów.

DO123321 - bot nie zmienia co chwilę miejsca, w które klika na minimapie pod warunkiem, że wszystko jest ustawione prawidłowo. Obstawiam, że nie masz włączonego tła okienek w grze - stąd takie zachowanie :) Nie wystarczyło zapytać? :)

Opublikowano

Kolega wyżej podał wiele ważnych informacji :) Wystarczyło zajrzeć do filmiku, który wstawiłem, by dowiedzieć się, że z pewnością coś się źle w bocie ustawiło. Dopóki ludzie będą ustawiać bota bez uwzględnienia moich wskazówek (czyli "bo może zadziała") to niestety, ale nigdy nie wypróbują go w takiej formie, w jakiej jest stworzony i zawsze będzie coś nie tak. Trzeba wiedzieć jak ustawić bota, by potem nie było żadnych problemów. DO123321 - bot nie zmienia co chwilę miejsca, w które klika na minimapie pod warunkiem, że wszystko jest ustawione prawidłowo. Obstawiam, że nie masz włączonego tła okienek w grze - stąd takie zachowanie :) Nie wystarczyło zapytać? :)

chyba chcales powiedziec ze ma wylaczone tla okienek :D

ale dibil ze mnie (͡° ͜ʖ ͡°)

jak moglem tego nie zauwazyc :D

76561198125755300.png

Opublikowano

Dokładnie tak wyżej napisałem - sens ten sam :)

tego nie wiedzialem poniewaz robilem to wczoraj w nocy a jak kazdy wie mpc lubi sobie regularnie padac dobrze by bylo jakbys dodal ten filmik na storne bota

@Edit to by bylo tak lepiej zrobic zeby po zobaczeniu boxa klikal obok statku a nie prosto na niego bo wtedy sporo omija (i tak mam dobrze ustawione opznienie zgodnie z filmem) do tego moglbys ogranac cos takiego ze zbiera boxa najblizej danego przedmiotu np formacji dronow powiedzmy tej domyslnej uniknie wtedy kolowania z boxa na box przy wiekszej ilosci i tym samym bedzie wydajniejszy oprocz tego po zebraniu wszystkich boxow zbyt dlugo czeka aby obrac inny cel skroc to jesli mozesz co tez poprawi wydajnosc

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Zbieranie bliższych boxów już jest w bocie - jednak podzielone jest na tylko dwie fazy. Im więcej faz tym niby lepsze działanie funkcji dla użytkownika, ale nie do końca, gdyż może też powodować swoje opóźnienia. Nie może być to wykonane względem formacji bo każdy może mieć inną i wtedy zmniejszamy z automatu kompatybilność. Jeśli chodzi o czekanie przy obieraniu celu - to też zależy od wybranych opóźnień (jeśli wybrałeś 1350ms to bot po zebraniu ostatniego boxa odczeka 1,35 sekundy i dopiero sprawdzi czy nie stoi w miejscu po czym kliknie na minimapie, by lecieć dalej). Jeśli chodzi o poprawę omijania boxów, to mogę dla testu w wolnym czasie zrobić funkcję, która najpierw kliknie obok boxa, a dopiero potem w niego - sprawdzimy, czy będzie to miało sens :)  Moja strona jest w trakcie przebudowy - myślę, że będzie troszkę bardziej przyjazna po poprawkach (choć pewnie nie będzie zbyt piękna).

Opublikowano

Ale wymog aby miec jedna podstawowa formacje podczas uzywania jest chyba warty tego aby zbieral boxy ktore sa blizej przynajmniej wedlug mnie

Zostaw like

Opublikowano

Teraz już jest to zrobione tylko względem innego punktu i w dwóch fazach - jedyne co mogę dodać to kolejne fazy bo zbieranie bliższych boxów już w bocie jest (choć te dwie fazy może nie są tak widoczne dla człowieka).

Opublikowano

A jak z oddalaniem w chrome ctrl+scroll bedzie dzial normalnie na powiedzmy 75%?

Zostaw like

Opublikowano

Sam bym to sprawdzil ale nie wiem czego sie spodziewac tzn. nie wiem jak wyglada poprawna praca bota bo to wie chyba tylko developer

@Edit mam pewnosc ze to zbieranie po kolei nie dziala tak jak powinno to jest do poprawy jak sie da, moglbys dodac ze mozna ustawic jeszcze raz mape i ekran a nie trzeba wylaczyc bota i dopiero przynajmniej ja inaczej nie umiem, i usunac ten delay w klikaniu tzn. dodac opcje 0 czy 1, przy oddaleniu ctrl+scroll nawet po dobym zaznaczeniu bot zmienia cel co chwile(byc moze to przez to ze paski hp i w ogole wszystko jest wtedy troche zdeformowane), jak statek stanie na boxie i kliknie w niego a nie uda mu sie zebrac to go omija juz nie wracajac mozesz dodac ze przestanie klikac jak cel zniknie a pojawi sie czarne tlo czyli mapka(chociaz mysle ze tu sprawe zalatwi to klikanie obok statku jak zobaczy boxa a nie bezposrednio na niego o czym juz mowilem), to tyle narazie dalej obserwuje

Zostaw like

Opublikowano

Proste pytanie. Po co robić powtarzające się programy?

Ja rozumiem rozwój, ale to tak samo, jakby zrobić znowu webbrowser z explorerem w środku. Mało tego było? Jest mnóstwo darmowych botów wykorzystujących te same biblioteki, co każdy inny pixel. Spróbujcie zrobić coś nowego, co będzie lepsze niż te poprzednie oraz te istniejące.

Opublikowano

Co do kolegi wyżej - który z botów Ci znanych jest po polsku? Chyba tylko bot wydany przez Kromcia (choć nie używałem i nie wiem). Korzystanie z tych samych bibliotek jest prawie oczywiste - ważne jest w jaki sposób się ich używa. Twoje myślenie jest typu - po co robić wiele programów do wyświetlania temperatury podzespołów skoro wszystkie korzystają z tych samych metod jej pozyskiwania... Tworząc swojego bota bazowałem na zachowaniu innych (tych o wielu opcjach, nie podstawowych). Takie boty często wydawały mi się zbyt drogie i w czasie, gdy zaczynałem tworzyć swojego wcale nie było ich tak dużo jak mówisz - ja chciałem zrobić tańszą alternatywę dla Polaków przede wszystkim. Obecnie zrobił się wysyp botów i każdy może sobie wybierać. Nie zmuszam nikogo do używania mojego bota - każdy wybierze tego, który mu się bardziej spodoba. Jeśli dla Ciebie tworzenie polskiego bota było głupotą to cóż - trudno, krytyka zawsze musi być :)

Poprawna praca bota została pokazana pod końcem filmiku, który wrzuciłem, gdzie statek lata i zbiera boxy. Takie zachowanie przewidziałem i jest ono poprawne. Jeśli chodzi o guziki wyboru ekranu i mapy, to nie ma problemu, by ich nie deaktywować - w kolejnej wersji postaram się to zniwelować. Klikanie obok statku przy zbieraniu jest dla mnie średnim pomysłem i nie wiem czy się pojawi. W nowej wersji dodam też więcej faz do bliższego zbierania - tak, by każdy mógł sprawdzić, czy to jest lepsze rozwiązanie. Zmniejszenie opóźnień przy zbieraniu do zera nie wchodzi w grę - bot musi mieć czas, by zebrać boxa. Test na chrome z oddalonym ekranem faktycznie mógł się nie udać - takie oddalenie skutkuje przemieszczaniem się niektórych pixeli, deformacją skanowanych obrazków i dlatego nie będzie to działać póki pixele nie zostaną na swoich miejscach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...