Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 zarobek pln

Lexiv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio naszła mnie okazja, żeby pograć w metina i przy okazji sobie trochę dorobić.

Da się zarobić na globalu? Czy lepiej poszukać jakiegoś priva i tam ogarnąć postać i zająć się zarabianiem?

Mam nadzieje, że są tutaj ludzie, którzy w tym temacie siedzą i napiszą opinie jak sprawa wygląda.

Z góry dzięki.

PS Na plu nie zaczynałbym od 0 znajomy ma sporo eq na serwerze wetar i miałbym tam łatwy start.

Opublikowano

Zarobić? Tutaj nic się nie zmieniło od starych czasów. Dodali tylko więcej gównianych systemów.

Bicie metków/bossów.

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Zarobić? Tutaj nic się nie zmieniło od starych czasów. Dodali tylko więcej gównianych systemów.

Bicie metków/bossów.

Ale większy jest popyt na yangi/przedmioty na globalu, czy lepiej zająć się privami?

Opublikowano

Różnie.. Są dni, gdzie na PL jest duże zapotrzebowanie na Yangi i schodzą jak świeże bułeczki, a są dni gdzie przez kilka dni sprzedasz 100kk.

Zależy jak się trafi :3

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Możesz zarobić, ale głównie na eventach takich jak: Szkaty Blasku, czy jakiś czas temu który był event piłkarski. 

Wetar to jeden z serwerów, gdzie gra najmniej ludzi, więc samo to powoduje, że zarobek jest mniejszy bo mniej ludzi do kupowania. Poza tym na PL da się zarobić, głównie za sprawą sprzedaży Yangów, bo EQ mało kto kupuje, choć też kupują.  ;)

Eq zawsze można sprzedać za yang :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz "dorobić" w sensie chcesz przełożyć gotówkę wirtualną na realną to polecam Ci prywatne serwery. Jest tam wszystko łatwiej zdobyć a na serwerach gdzie gra dużo osób jest strasznie duży popyt na yangi czy ulepszacze.

Opublikowano

Szczerze , nie te czasu gdzie na metku dalo sie zarabiac kokosy. Teraz moim zadniem lepiej pograc dla funu albo nie grac w ogole. Na allegro za 400 zl kupisz dobrze rozwinieta postac wraz z eq.  Kiedys zatruty +9 40 sr to byl rarytas i ceny na allegro jego byly kolosalne  teraz nawet nie wiem czy dostaniesz 200 zl. Zbyt duzo czasu poswiecisz na zarobienie a za malo ci za to zaplaca 

u1lc.png
Opublikowano

Szczerze , nie te czasu gdzie na metku dalo sie zarabiac kokosy. Teraz moim zadniem lepiej pograc dla funu albo nie grac w ogole. Na allegro za 400 zl kupisz dobrze rozwinieta postac wraz z eq.  Kiedys zatruty +9 40 sr to byl rarytas i ceny na allegro jego byly kolosalne  teraz nawet nie wiem czy dostaniesz 200 zl. Zbyt duzo czasu poswiecisz na zarobienie a za malo ci za to zaplaca 

Kiedyś stalka +9 kosztowała około 1000 zł, teraz za 1zł może kupisz :)

Teraz już nie ma tych starych zarobków, gdzie można było się dorobić jak się miało głowe. Eventy były nastawione pod farmienie i dało się wyciągnąć bardzo dużo...

Opublikowano

Osobiście odradzam brnięcia w próbę zarobku na PLu, dużo efektywniejszym sposobem będą privy z tym, że musisz wyczekać na start potencjalnego serwera do zarobku bo też nie na każdym zarobisz. 

Opublikowano

Tak wg, to sprzedawanie konta na allegro jest legalne (pytam na serio)??? Bo zawsze mnie to zastanawiało :P .