Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sytuacja na Aion GF

kaczordonald123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po kilkuletniej przerwie chciałbym wrócić do Aion GF. I tutaj moje pytanie do was.

Jak wygląda obecnie sytuacja ? Czy coś zmieniło się przez okres 2 lat ? Jeżeli jest "Nędzna" sytuacja to lepiej pograć na jakimś prywatnym serwerze ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Po kilkuletniej przerwie chciałbym wrócić do Aion GF. I tutaj moje pytanie do was.

Jak wygląda obecnie sytuacja ? Czy coś zmieniło się przez okres 2 lat ? Jeżeli jest "Nędzna" sytuacja to lepiej pograć na jakimś prywatnym serwerze ?

Pozdrawiam.

Rozwiń pojęcie "Nędzna" bo jeśli chodzi o liczbę graczy to Barus non stop wieczorami 2,5k wieczorami więc zawsze znajdziesz kogoś do pogrania.

Co do poruszonego tematu "hajs>skil" to jest to kompletna bzdura. W IS nie ma praktycznie żadnych wspomagaczy do PvP / PvE które nie są dostępne do zdobycia w Grze. Więc w porównaniu do nw. Metina ? Run of magic ? itp Aion jest najbardziej zrównoważony pod względem "hajs>skil". Co prawda dalej utrzymuje się system GP i część eventów jest pośrednio nastawiona na IS ale to nie zmienia faktu że ceny tam panujące odstraszają tak graczy że bardzo mały odsetek ludzi z tego korzysta i są to itemy które dają tylko możliwość zarobku anie kupienie itemów niedostępnych dla innego gracza..

Tak więc osobiście polecam globala. Lecz jeśli chcesz grać na jakimś privie to JustAion / NotAion. Tylko na JustAionie gra 200-300os a to nie za dużo natomiast NotAion jest serwerem typowo PvP nie expisz dostajesz sprzęt na start i wszystko osiągasz przez arenki / bg / siege / PvP.

Btw.

A co może być ? Hajs>Skill 

Graj na priv akurat są beta testy polskiego serwera

http://www.mpcforum.pl/topic/1439391-aion-szukam-tester%C3%B3w/

Akurat tego priva Ci nie polecę jeśli wracasz do gry i nie znasz jej dobrze.

1. Są to beta testy więc zrazisz się do gry bugami jeszcze tam panującymi.

2. Gram tam bardzo mało os (10? ) więc dla osoby która nie zna dobrze aiona to będzie Męczarnia expić samemu bez niczyjej pomocy / rady.

3. I jak to autor napisał nie wiadomo czy serwer wystartuje po becie.

Co do AC 1500 to dla tych, którzy wniosą swój wkład w rozwój tego privka, ale jak już (o ile będzie sens) gdy wystartujemy.

Jeśli szukasz czegoś do popykania w wolnej chwili i pamiętasz coś z Aiona możesz zagrać na tym serwie. Pomoc autorowi w wyłapaniu bugów na pewno się przyda ale tak jak pisałem jak dla prawie nowego gracza nie polecam bo zarazisz się do Aiona.

Opublikowano

Co jak co ale aion nie jest p2w. Żeby się wybić potrzebujesz gildie i sporo wolnego czasu. Ja kompletnie zrezygnowałem z gier gameforge, ale mam do tego swój powód. Niedawno weszły całkiem fajne aktualizacje. Nie spala ci wszystkich kamieni many po spaleniu jednego. Masz więcej możliwości zdobywania cera. medali. Niestety bez gp nie ma co grać. Tygodniowy limit sprzedaży to 17kk kinah, nie masz dostępu do brokera, na instancje też za długo nie pochodzisz, tylko jak wspomniałem musisz mieć do tego masę wolnego czasu i dobrą gildie, bo z randomami nic nie zrobisz.

Opublikowano

Myślałem czy się tu nie rozpisać ale doszedłem do wniosku, że nie ma Sensu. Napiszę (jak na mnie) krótko choć FailForge i model "Free-to-P(l)ay" to dla mnie temat rzeka.

Dla mnie Aion z patcha na patch jest coraz gorszy - od pro graczy i taktyk na instancje PvP pokroju "wpuścimy alta przodem i jak będą randomy to wchodzimy w 5 osób i wygrywamy" przez arabów robiących sobie 70lvl Veteran Rewardsów w jeden dzień, po sam FailForge z ich bzdurnym supportem (który banuje na 2 tygodnie osobę, która nie wydaje pieniędzy na grę ale raportuje AP traderów, a araba nabijającego Honor Pointy nad Bassenem puszcza praktycznie wolno i nawet nie resetuje mu medali / Honor Pointów) czy NCSoft z ich eventami P2W:

http://na.aiononline.com/en/news/events/04082015-bona-fide-bootlegs-event.php

^ Prosty sposób na zrobienie setu o statystykach APkowego eternala; przykład: Bootleg Ambassadro's Divine Breastplate (nazewnictwo NA) i APkowy Archon Executor's Holy Breastplate (nazewnictwo EU). Kup item za grosze i wbij go na +15 zanim skończy się event bo w przeciwnym razie zniknie. Słabe w porównaniu do najlepszych itemów? Ale item o statystykach APkowego czyli lepszego od BMów robiony za same Kinahy. Skończyły się enchant stone, a na brokerze najtańszy od 80kk gdy wcześniej stał po max 20kk? To nic! Przecież mamy enchant stone w shopie. Brakuje tylko suppli 100% do enchantowania, chociaż do wbijania manastone mamy od dawna - i większość pochodzi nie z Shugo, bo to nerfią z patcha na patch coraz bardziej ale z Item shopu. I wiem, że tego "eventu" jeszcze go nie było na EU ale MA BYĆ i będzie bo to są pieniądze.

Rzygać mi się chce jak na to patrzę i porównuję do Aiona z wersji 2.7. Początek F2P był o niebo lepszy od tego co jest teraz, a abonamentowej wersji nawet nie ma co porównywać (chociaż tam support NCSoftu dorównywał FailForgowi teraz). Nie tylko średnia IQ była wtedy wyższa (wrzucam screeny w spoiler, które zapożyczyłem z nieoficjalnego forum od użytkownika "inssu")

BemK1i7.jpg
0zAMxIn.jpg
hQxixu3.jpg
d5h0Nij.jpg
Z0DI9fU.jpg

co nie było w ogóle mowy o P2W czy kupowaniu zrobionych itemów. Jak coś było do zdobycia to tylko samodzielnie, a nie, że teraz robię postać, wbijam rangę na Katalamize czy arenkach i nie chodząc na żadne siege kupuję eq przez Courier Passy. Od razu ładnie zrobione na +15 i w full composite manastonach... Bzdura. Kompletna bzdura, a lepiej nie będzie.

Opublikowano

p2w w aionie polega na tym, że gameforge daje eventy z nagrodami typu krafcone bronie, czy jakies super godstony, ktore można wygrać, jak się wpakuje pln grę. Nie mówiąc o tym, że gp można również kupić, bo w aionshopie są tickety na arenki, wejścia na katę/swb.

Dlatego porównanie do metina jest jak najbardziej adekwatne.

Opublikowano

Moim zdaniem w każdej grze jest tak samo, będzie i zawsze było.

Kto ma więcej pieniędzy zawsze będzie wygrywał, takie mam zdanie od początku tych MMO.]

Jeżeli chodzi o powrót i sytuacje w Aionie, to jest tak jak napisał @Xanan jest jeszcze gorzej, ale można grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...