Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grę na spokojnie?

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie mi podać jakiś prosty serwer, gdzie można sobie zacząć grę na spokojnie?
(Nie mówię o prywatnych.)

Opublikowano

Na PL'u grając na spokojnie ciężko jest sie wybić.

Jeżeli poświęcasz mało czasu na gre zrób sobie ( czym preferujesz grać ) postać 35 / 54 do pvp i ładuj w skille codziennie czytając ku ( w przypadku szamana/ ninja/ sura BM są to grosze )

Dodatkowo możesz zrobić sobie jakiegoś dropka i czekać na eventy bo na tym da sie najlepiej zarobić w bardzo krótkim czasie :)

Opublikowano

Swego czasu grałem na Akrantesie s14. Ceny tam były dośc wysokie a osób grało mało więc dobry serwer na rozpoczęcie gry.

Opublikowano

Swego czasu grałem na Akrantesie s14. Ceny tam były dośc wysokie a osób grało mało więc dobry serwer na rozpoczęcie gry.

Arkantes to był s11 -.-

A tak to nie ms znaczenia na jakim serwerze zaczniesz, na spokojnie to i tak szybko się nie wybijesz.

Opublikowano

Na tym polega gra na spokojnie, że nic na szybko się nie robi...

Bez IS się nie wybijesz, ani tyle.

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

IS z czasem przestaje być potrzebny, to co jest tam min. rękawica czy pd możesz zdobyć w grze. Można także kupić kupony SM jak są zamiast wydawać realne pieniądze :)

Opublikowano

Bez IS się nie wybije? Padłem. A co w tym IS jest takiego, co pozwala się wybić? Nic. Zarabia na fms+9, grosze. Expi sobie postacie do 20lvl, wbija średnie dobre, sprzedaje, kupuje kolejne, wbija w nim średnie, sprzedaje, kupuje trzeciego, wbija średnie i zostawia sobie i z tych dwóch pierwszych ma już na eq dla siebie +9. I leci na metki do m2 dropiąc przy okazji odłamki i robiąc alchemię, zarobek dobry, do czego mu IS? Zarobi sobie wystarczająco, kupuje peta za yang, który jest wart grosze i PD, który również się kupi za grosze, pelerynki też grosze i leci expić. Kolejny raz, po cholere IS żeby coś osiągnąć? Wbije większy lvl, w jeden dzień da rade podexpić postać 1-70lvl, więc to robi i z skrzyń na 70lvl bonuje sobie eq... Po raz chyba trzeci, po co walić w IS by się wybić?

Opublikowano

Dobrze więc. Zrezygnowałem z PL'a, pod jednym warunkiem - zero wydawania kasy. Sam pograłem na pożyczonym koncie, i stwierdziłem że gra od wyższego poziomu bez wydawania jakiejkolwiek kasy nie ma sensu. Wszedłem na Vesterisa, pograłem - i zostanę na tym serwerze dłużej. Przyjemnie mi się na nim gra, wszystko na spokojnie - nie trzeba się wymulać z misjami (Chodzi mi o to, że exp leci szybko, a misje lądują na niskim poziomie).

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...