Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] CheckPlayer - sprawdź gracza czy ma cheaty

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

REF, aktualizacja pluginu do 0.4.3

Zmiany wypisane na stronie :)

Aktualnie można pobierać z mojej strony, potem zaktualizuję temat :)

[Kliknij]

REF

Przyda się to wielu , nie doświadczonym adminom , którzy nie wiedzą jeszcze jak prowadzić serwer oraz sprawdzać graczy , duży + za dobry poradnik.

Dziękuje za opinię :)

531001454960877632167.png

Opublikowano

Dodaj:

• Możliwość ustalenia w configu co ma się wykonać gdy wpiszemy komende do uznania gracza za winnego.
  • Teraz coś bardziej 4fun dla graczy: Gdy gracz zostaje banowany wszystkie itemy trafiają do skrzynki którą możesz postawić za pomocą jakiejś komendy.
  • Lepsze nazewnictwo komend bo to aktualnie jest SŁABE.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

Dodaj:

• Możliwość ustalenia w configu co ma się wykonać gdy wpiszemy komende do uznania gracza za winnego.
  • Teraz coś bardziej 4fun dla graczy: Gdy gracz zostaje banowany wszystkie itemy trafiają do skrzynki którą możesz postawić za pomocą jakiejś komendy.

1. Ogólnie to sam admin ustala co ma się stać, wpisuje komendę /cp cheater [Nick] [Powód-jeśli taki jest]

2. Chciałem coś takiego zrobić ale nie za bardzo wiem jak to powinno być zapisane w pluginie, dlatego też zrobiłem coś takiego gdy gracz zostaje zbanowany jest zabijany i wtedy admin który wpisał tą komendę zostaje teleportowany do lokalizacji gdzie wypadły itemy i admin zbiera je (ma 10 sekund (zapisane w configu że ma byc 10 sekund, można zmienic na więcej) na zebranie itemów) i po tym czasie zostaje teleportowany do lokalizacji przed sprawdzaniem gracza. Jesli chcesz zobaczyć w praktyce jak to wygląda obejrzyj mój film prezentujący plugin. [LINK]

3. Lepsze, czyli jakie? Jestem otwarty na sugestie. Aktualne nazewnictwo moim daniem nie jest złe

Dziękuję za opinię i pozdrawiam :)

Opublikowano

Dodaj:

1. Ogólnie to sam admin ustala co ma się stać, wpisuje komendę /cp cheater [Nick] [Powód-jeśli taki jest]

2. Chciałem coś takiego zrobić ale nie za bardzo wiem jak to powinno być zapisane w pluginie, dlatego też zrobiłem coś takiego gdy gracz zostaje zbanowany jest zabijany i wtedy admin który wpisał tą komendę zostaje teleportowany do lokalizacji gdzie wypadły itemy i admin zbiera je (ma 10 sekund (zapisane w configu że ma byc 10 sekund, można zmienic na więcej) na zebranie itemów) i po tym czasie zostaje teleportowany do lokalizacji przed sprawdzaniem gracza. Jesli chcesz zobaczyć w praktyce jak to wygląda obejrzyj mój film prezentujący plugin. [LINK]

3. Lepsze, czyli jakie? Jestem otwarty na sugestie. Aktualne nazewnictwo moim daniem nie jest złe

1. Tak jak napisałem w pkt 3. Czyli gdy wykonasz komendę /check ban <player> <why> to masz w confiu możliwosc ustalenia czy ma banować tak jak masz teraz zrobione w pluginie czy ma wykonać komendę wybraną przez gracza czyli np /ban <player> <why>

• >> /check || /spr || /sprawdz || /cp
  • >> cheater <gracz> <powód-nie jest obowiązkowy> - Zbanuj danego gracza za cheaty
  • >> player <gracz> - Sprawdź gracza.Teleportuje go do pokoju sprawdzającego
  • >> clear <gracz> - Oznacza gracza, jako brak cheatów!
  • >> cwand - Różdżka do sprawdzania graczy! 
  • >> setspawn - Ustawia lokalizacje pokoju sprawdzającego
  • >> info - Informacja o danym graczu (ile razy był: sprawdzany, zbanowany, itp...)

3.To teraz moja propozycja

• /check [variable]
  • /check ban <player> <why> (Lub to ja pisałem czyli gracz może ustawić własną komende która ma się wykonać gry wpiszemy /check ban np: /check ban i w configu jest "/ban %player% Cheaty".
  • /check player
  • /check clear
  • /check wand
  • /check setspawn
  • /check info
  • + Dodatkowe: /check kick - Możliwość wyrzucenia gracza.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

Dodaj:

1. Tak jak napisałem w pkt 3. Czyli gdy wykonasz komendę /check ban <player> <why> to masz w confiu możliwosc ustalenia czy ma banować tak jak masz teraz zrobione w pluginie czy ma wykonać komendę wybraną przez gracza czyli np /ban <player> <why>

• >> /check || /spr || /sprawdz || /cp
  • >> cheater <gracz> <powód-nie jest obowiązkowy> - Zbanuj danego gracza za cheaty
  • >> player <gracz> - Sprawdź gracza.Teleportuje go do pokoju sprawdzającego
  • >> clear <gracz> - Oznacza gracza, jako brak cheatów!
  • >> cwand - Różdżka do sprawdzania graczy! 
  • >> setspawn - Ustawia lokalizacje pokoju sprawdzającego
  • >> info - Informacja o danym graczu (ile razy był: sprawdzany, zbanowany, itp...)

3.To teraz moja propozycja

• /check [variable]
  • /check ban <player> <why> (Lub to ja pisałem czyli gracz może ustawić własną komende która ma się wykonać gry wpiszemy /check ban np: /check ban i w configu jest "/ban %player% Cheaty".
  • /check player
  • /check clear
  • /check wand
  • /check setspawn
  • /check info
  • + Dodatkowe: /check kick - Możliwość wyrzucenia gracza.

1. Aha o to chodzi. Pomyśle i możliwe że dodam :)

3. Możliwe że w wersji 0.5 lub 1.0 wyjdzie system nowych komend

Jeszcze raz dziękuje za podpowiedzi i sugestie

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

REF

UPDATE TEMATU!

REF

UPDATE TEMATU!

Pobraliście już najnowszą wersje pluginu?

REF

UPDATE TEMATU!

REF

UPDATE TEMATU!

Pobraliście już najnowszą wersje pluginu?

REF

ref

ref

ref

ref

REF

ref

CHYBA REF

Pozdrawiam wszystkich wspaniałych ludzi :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...