Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

.kociol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym na nowo zacząć przygode z pl'em jednak mialem kilka lat przerwy i widzę że wiele się zmieniło.

Mam kilka pytań 

1. Na jakim serwerze najwięcej gra osóbi gdzie można by spróbować zacząć grać
  2. Jak to jest teraz z Dodaniem i Zmianą bonusu (tylko IS czy jakos w grze mozna zdobyc)
  3. Co ogólnie się zmieniło tak szczególnie co zmienia rozgrywkę tą sprzed kilku lat do dzisiejszej
  4. Jest ktoś chętny do wspólnego startu ?  <3 
Opublikowano

Witam.

Chciałbym na nowo zacząć przygode z pl'em jednak mialem kilka lat przerwy i widzę że wiele się zmieniło.

Mam kilka pytań 

1. Na jakim serwerze najwięcej gra osóbi gdzie można by spróbować zacząć grać
  2. Jak to jest teraz z Dodaniem i Zmianą bonusu (tylko IS czy jakos w grze mozna zdobyc)
  3. Co ogólnie się zmieniło tak szczególnie co zmienia rozgrywkę tą sprzed kilku lat do dzisiejszej
  4. Jest ktoś chętny do wspólnego startu ?  <3 

1) Andros i Wetar najmniej, na pozostałych jest porównywalna liczba graczy. Ja gram na Etolinie i nie narzekam na małą ilość ludzi. Sklepów dużo, walczyć o metki/bossy/spoty też jest z kim zarówno za dnia jak i w nocy.

2) Z szkaty ucznia na 20lvl 3 dodania i 3 zmianki do zbroni/zbroi 0-40lvl, z skrzyni na 70lvl 3 zwykłe dodania i 3 zmianki.

3) Głównie ceny, na początku ciężko się wybić bo mało rzeczy jest w cenie by zarobić. Na Etolinie akurat ceny eq spadają. Drugą sprawą która się zmieniła - jak nie masz eq 5b to jesteś nikim. Teraz nawet zwykłe dropki mają pro eq 5b.

4) Wspólny start? Mogę zagrać od nowa, ale jak mam grać na PL to tylko Etolin. <3

Opublikowano

1) Najwiecej gra na Tortudze i Samosie a co do serwera na którym można by było od zera od zera zacząc to nie wiem.

2) Z szkaty ucznia na 20lvl dropią  3 dodania i 3 zmianki . A potem chyba na 70 ze szkaty tez 3 dodania i 3 zmianki.

3) Ceny się zmieniły. Cieżko od zera zaczynać, polecam ci dropka zrobic i KU cenne dropić oraz po 30 rybki łowic i małże dropić :P.

4) Ja na przykład nie gram JUŻ na globalu.

Opublikowano

@Noresta tak ten od plików serwerowych :)

Skoro mówicie ze 5bon to podstawa -> to mam rozumieć że orpócz tych dwoch szkat jedyna szansa na zdobycie zmianek dodan 5 bonu to item-shop ?

Opublikowano

Teraz jest 105 lvl,skrzynie ucznia,ceny tak spadły,ze cena stalki +9 to 20kk,aura 6kk silne 700k.Biala perla 60kk.Malze 2.5kk.kd 11kk.Dodali szarfy,Alchemie smoczych kamieni.Nowa postac likan (taki wilkołak).I to chyba tyle

/niereg. sygna

Opublikowano

@Noresta tak ten od plików serwerowych :)

Skoro mówicie ze 5bon to podstawa -> to mam rozumieć że orpócz tych dwoch szkat jedyna szansa na zdobycie zmianek dodan 5 bonu to item-shop ?

1-4 i 5bon oraz zmianki dropią też przedmiotów eventowych niektórych oraz 5bon jest z chyba trzech misji na wyższe lvl.

Teraz jest 105 lvl,skrzynie ucznia,ceny tak spadły,ze cena stalki +9 to 20kk,aura 6kk silne 700k.Biala perla 60kk.Malze 2.5kk.kd 11kk.Dodali szarfy,Alchemie smoczych kamieni.Nowa postac likan (taki wilkołak).I to chyba tyle

To ceny z jednego serwera, a na każdym serwerze są różne. Ja np. na Etolinie stalki czyste po 40kk sprzedaje (niełatwo sprzedać, ale znajdzie sie ktoś zawsze), a aury po 4kk kupuje, białe po 50kk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...