Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kogo chronić jako support?

Lukora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ostatniego czasu wynika że gram prawie cały czas suppami bo nikt inny go nie chcę brać na arence naprzykład.

I tu rodzi się moje pytanie kogo najbardziej mam chronić przed śmiercią kto najwięcej zrobi na takiej arence?

Opublikowano

Najlepiej podczas areny zobacz,kto najbardziej ogarnia i go chron.Kazdym Bogiem z odpowiednimi skillami (widzialem nawet Sylvenusow z top 1 fragami)mozna byc najlepszym.

Opublikowano

^nie.
Ogólnie jak grasz suppem powinieneś starać się supportować każdego. Gebem być gotowym rzucić tarcze dac slowa czy podrzucić, sylvkiem healujesz każdego. Tak w zasadzie to support jest żeby rozpoczynać team fighty, a nie żeby stać z tylu i patrzeć komu pomoc, ale jak już masz kogoś supportowac to bardziej kogoś kto sobie nie radzi, nie ma dasha albo jest focusowany

Opublikowano

Ja bym trochę się przyjrzał na początku magom. Na starcie są trochę papierowi. 

Ale jak pisali przedmówcy, staraj się rozpoczynać team fight, przyjmować zwiększoną ilość obrażeń w końcu masz większego defa.

@olejoo Taka osoba sama sobie poradzi.

Opublikowano

Kogo? Ogółem nie potrafię udzielić dokładnej odpowiedzi, ale postaram się trochę przybliżyć tę kwestię. 

Smite to produkcja, w której główną rolę odgrywa współpraca. Jeden wybitnie zdolny zawodnik kontra pięciu średnio zaawansowanych i tak nie ma szans. Dobre zgranie i komunikacja to pewny sukces.

Ogólne zadanie takich postaci to przede wszystkim ochrona drużyny i tworzenie (w mniejszym stopniu) korzystnych sytuacji. Powracając do zadanego pytanie, myślę, że mimo wszystko nie da się określić kogo masz chronić, bo czasami przebieg gry zmienia to całkowicie. Warto pomimo wszystko skupić się na grze zespołowej i pomagać każdemu, a wtedy zapewniasz sobie sukces.

Opublikowano

Nie ma takiej zasady ^. Staraj sie robić to, a by drużynie pomagać zdobywać fragi, staraj sie blokować AA itp. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Kogo? Ogółem nie potrafię udzielić dokładnej odpowiedzi, ale postaram się trochę przybliżyć tę kwestię. 

Smite to produkcja, w której główną rolę odgrywa współpraca. Jeden wybitnie zdolny zawodnik kontra pięciu średnio zaawansowanych i tak nie ma szans. Dobre zgranie i komunikacja to pewny sukces.

Ogólne zadanie takich postaci to przede wszystkim ochrona drużyny i tworzenie (w mniejszym stopniu) korzystnych sytuacji. Powracając do zadanego pytanie, myślę, że mimo wszystko nie da się określić kogo masz chronić, bo czasami przebieg gry zmienia to całkowicie. Warto pomimo wszystko skupić się na grze zespołowej i pomagać każdemu, a wtedy zapewniasz sobie sukces.

Nie zgodzę się z tobą, bo ja Lokim w late game z potem do ataku+buffem zrobiłem triple solo w jungli i zostało mi pół hp +/-.

@topic

Ja zawsze supportuje wszystkich graczy, ponieważ wiem, że każdy potrzebuje pomocy, a takie supportowanie zawsze prowadzi do zwycięstwa.

Live a life you'll remember.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...