Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends a internet mobilny

Schidon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj, Kolego nie kupuj żadnego mobilnego z transferem pod gry internetowe.

Ci którzy mówią że jest ok i starcza to zapewne kłamią, albo kłamią. Takie coś jest dobre pod tablety.

Masz transfer, który znika szybciutko oglądając youtube, ściąganie dupereli z neta, grając.

Masz zasięg internetu, który może się zgubić nawet będąc w jednym miejscu.

Ping jest niestabilny raz jest 40 a tu nagle 400,

Za cenę tego całego dziadostwa masz stabilny szybki stacjonarny internet...

Testowałem na LTE polsatu/plusa oraz mobilnym z orange.

Na każdym z tych internetów nie było zadowolenia z grania w lola.

Mam stacjonarny i testując tamte mobilne nie ma porównania.

(testowane w kilku miastach gdy miałem okazje u kogoś być)

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Jedna gra w lola = ok. 40 mb

To 50 powinno mi starczyć na większość, a co z pingem?

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Ma jeszcze ktoś jakieś zdanie na temat mobilnych?

Planuje 50 GB z Play/Plus 

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Od 2 sierpnia ub. roku mam Power LTE w Plusie. Brałem razem z PlayStation 4 w zestawie. Powiem tak: internet działa bardzo dobrze. Ja mam jeszcze tą starą ofertę gdzie było 30 GB miesięczny limit. Nieraz przekraczałem tą granicę, zajeżdżałem do >100GB i max jak mnie przycięło to do ~10MB/s, nie niżej. Tak normalnie prędkość jest 30 MB/s, w porywach do 50 (na Neostradzie mimo mojej oferty mam przycięte do 25 MB/s) Pingi w granicach 40, czasami skakało do 100 ale rzadko. Na Neostradzie mam coś 80-90 ze skokami nagłymi do 200 (w Neo mam do 40mb/s abo, również stara oferta przedłużona w 2013). Śmiało mogę polecić Plusa, korzystam zarówno na konsoli jak i na komputerze. Generalnie mimo że Radiówka to w moim wypadku stabilniejsza niż kabel ;) Natomiast ostatnio kupiłem sobie dla porównania Playa w zestawie z modemem LTE USB. Ponieważ BTS jest niedaleko to modemik myślę że nie traci tak sygnału. Jest 4-5 kresek ale prędkość w Playu jest żałosna - max jak mi się udało wyciągnąć to 10-12 MB/s. Oprócz tego przy pobieraniu plików prędkość mocno się waha. Raz jest ~2-3 MB/s a po chwili opada sobie do 300-400 KB/s. I tak w kółko. Ani na Neo ani na Plusie czegoś takiego nie doświadczyłem. Ofertę obecnie najlepszą ma Plus/Play ale ja Ci polecam - kup sobie startery, jeśli nie masz modemu to nawet na telefonie sobie sprawdź. Orange jak miałem jeszcze abo u nich też dawał radę. Z T-Mobile to zawsze był jakiś cyrk nawet jak jeszcze nie było LTE, teraz nie wiem jak jest bo już nie używam. Ja Ci mimo wszystko radzę skierować się do Plusa. Jedyny mankament to że ciągną nadajniki od Mobylandu no ale trudno. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zależy od tego gdzie przebywasz, obciążenia sieci itd, często będzie dosyć wysoki, ale raczej nie będziesz miał moich atrakcji :v

Opublikowano

Sprawdź sobie, na stronie każdego operatora powinieneś mieć ( przynajmniej Play ma ) mapy zasięgu. Bo jeśli siedzisz w jakiejś dziurze, i nie złapie ci LTE to transfer będziesz miał lipny. CO do samej ilości transu, mi 30 gb starcza na 2-3 tygodnie MAX . i to w dniach kiedy mało siedze na kompie - tu jakiś film na yt, tu coś, tu gram itp. A wszystko zjada transfer. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Ja kupiłem w orange na telefon na karte za 6zł 6gb na wakacje i udostępniam czasami przez tethering . To średnio 1 gra w lola zajmuje mi od 100-150 mb internetu , przy czym mam 60 pingu i bardzo stabiliny i szybki net :)

Opublikowano

Ja kupiłem w orange na telefon na karte za 6zł 6gb na wakacje i udostępniam czasami przez tethering . To średnio 1 gra w lola zajmuje mi od 100-150 mb internetu , przy czym mam 60 pingu i bardzo stabiliny i szybki net :)

Możliwe że to sprawdze ;)

Best Toperino 

Kappa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...