Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends a internet mobilny

Schidon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dopytac w kwestii internetu mobilnego.

Planuje kupić i raczej wezmę jakiś z 30 GB. I teraz pytanie, polecacie od kogoś? Typu play,orange itp. Jak to się przekłada na lola? Dużo bierze? Czy starczy na miesiąć 30 GB grając powiedzmy 8H + jakiś internet+jakiś youtube/twitch czasem.

Pozdrawiam

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

na lola to by Ci i 5gb starczyło, na mobilnym nie ma szans ogladac yt, transfer w ciagu tygodnia Ci zejdzie

5gb? Nie za mało na cały miesiac?

Ogólnie to cały miesiac:

TS3 włączony cały czas

LOL cały czas /ew CS:GO

+ przegladarka

czy 30 GB starcza wtedy czy problem może być? Oczywiście jakaś aktualizacja od gier itp wliczyć w to

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

pomijając pobieranie itd, to na same gry ci starczy. Youtube za dużo ciągnie więc nie polecam ci, bo mi w jedną noc zeżarł 2gb, a tylko piosenek słuchałem -,-

Opublikowano

Updejtować możesz chodzić do kolegów z wifi. Oszczędzisz transfer bo teraz wchodzi nowy HUD do lola i to chyba będzie duża aktualizacja.

Jedna runda w lola zżera jakieś 20-40mb (zależy od trwania) więc te 30GB powinno Ci starczyć.

gnYrBkB.png

Opublikowano

Ok dzięki, a kogo polecacie?

Play,Heyah,Plus,T-Mobile a może od Cyfrowego polsatu? Też są takie rzeczy że w nocy nielimitowany od 00:00 do 07:00. To prawda też?

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

nie mam pojecia ile ciagnie ts i cs, ale na lola 5gb starczy, swoja droga czemu nei sciagniesz se programu do kontroli tranfseru i nie sprawdzisz?

@ up (wtf, jak pisze "@ up" bez spacji to sie moj nick wyswietla D:

przez chwile miałęm playa i do dupy, sprawdzaj na stronie usługodawcy

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Bo aktualnie nie gram w nic i chce kupić nowy internet i od razu na nim zacząć wszystko. A nie chce sie bawić w jakies tygodniowe próbne.

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Ok dzięki, a kogo polecacie?

Play,Heyah,Plus,T-Mobile a może od Cyfrowego polsatu? Też są takie rzeczy że w nocy nielimitowany od 00:00 do 07:00. To prawda też?

Plus/Play mają najlepsze taryfy. Kieruj się ku tym dwóm firmom. 

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Mnie starcza 1 gb na miesiac, lecz nie gram na tym w gry ( tylko czasem jak jestem zmuszony sypiac w innym domu z lapkiem ) uzywam YT a gry w LoLu zabierają ledwo 20 mb.

30 gb spokojnie powinno ci starczyc nawet z pobraniem tych gier na start, tylko pingi mogą sie wachac 60-80 bo w koncu to mobilny net.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Mnie starcza 1 gb na miesiac, lecz nie gram na tym w gry ( tylko czasem jak jestem zmuszony sypiac w innym domu z lapkiem ) uzywam YT a gry w LoLu zabierają ledwo 20 mb.

30 gb spokojnie powinno ci starczyc nawet z pobraniem tych gier na start, tylko pingi mogą sie wachac 60-80 bo w koncu to mobilny net.

Wydaje mi sie żę ping 60 jest opcjonalny i nawet różnicy widać nie bedzie.

To Plus/Play radzicie? A cyfrowy polsat? Tak go reklamują.

Też co sądzicie o limicie nocnym, w plusie trzeba 2zł zapłacić a w play darmowy. Myslicie że tak jest czy pobiera z standardowego pakietu?

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Kup sobie teraz starter z Orange za 10zl wpisujesz kod i masz 6gb za 6zl tyle ze na jednym koncie mozesz tylko jeden raz aktywowac ten pakiet. Tylko ,ze ta oferta dziala tylko do 31 sierpnia wiec idealnie na wakacje. Najwyzej pozniej zorientujesz sie nmad stalym mobilnym netem.

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Polecam playa 9 zl za 1gb jesli ci chodzi z telefonu i robic "hot spot wi fi".Tydzien temu kupilem z orange starter karte za 30 kupilem 12gb internetu 6 zl za 6gb myslalem ze pogram w lola a tu strona nawet nie chce sie odpalic..

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Zadania są podzielone, że starczy 30 i nie starczy. Ciężki wybór. Prawdopodobnie wybiore plus/play. Zapewne to będzie tak że umowa 24 miesiące + płacenie za modem. Nie biorę na wakacje tylko.

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Ogólnie to cały miesiac:

TS3 włączony cały czas

+ przegladarka

czy 30 GB starcza wtedy czy problem może być? Oczywiście jakaś aktualizacja od gier itp wliczyć w to

Chłopie

Ja mam internet z Cyfrowego Polsatu 15 GB transferu i mi spokojnie starcza na grę w lola. Gdyby usunąć oglądanie YT, sprawdzanie FB i innych stron a gram samego w lol'a - zostaje mi z 8 GB :)

34xi1itwtu8v.png

Nowicjusz
Opublikowano

Chłopie

Ja mam internet z Cyfrowego Polsatu 15 GB transferu i mi spokojnie starcza na grę w lola. Gdyby usunąć oglądanie YT, sprawdzanie FB i innych stron a gram samego w lol'a - zostaje mi z 8 GB :)

bo jestes w bronzie ... swiat sie nad toba lituje bo zeby w takiej dywizji byc to trzeba miec przynajmniej downa 

@top 

przed chwila skonczylem grac 1h gre i wzielo mi 43mb 

masz jeszcze orange ktory ma nielimitowany lte wiec jak jestes w zasiegu to bierz 

Opublikowano

Mam wykupione 48GB z T-mobile, na dwóch kartach. Wystarcza spokojnie na yt, lola, fb no i ogólnie wszystko. Sądzę, że 30GB ci styknie, ja używam dziennie średnio 1-2GB. Polecam sobie sprawdzić ile ci dziennie schodzi i kupić odpowiedni pakiet. ^^

Opublikowano

bo jestes w bronzie ... swiat sie nad toba lituje bo zeby w takiej dywizji byc to trzeba miec przynajmniej downa 

@top 

przed chwila skonczylem grac 1h gre i wzielo mi 43mb 

masz jeszcze orange ktory ma nielimitowany lte wiec jak jestes w zasiegu to bierz 

Orange nie ma oferty nielimitowanej LTE. Ma taką play tylko ale to też taki haczyk (100 GB)

http://www.orange.pl/kid,4003445680,id,4003459910,article.html

Mam wykupione 48GB z T-mobile, na dwóch kartach. Wystarcza spokojnie na yt, lola, fb no i ogólnie wszystko. Sądzę, że 30GB ci styknie, ja używam dziennie średnio 1-2GB. Polecam sobie sprawdzić ile ci dziennie schodzi i kupić odpowiedni pakiet. ^^

Własnie tu problem bo aktualnie do tego czasu nie korzystam prawie z internetu.

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Mobilny mam od chyba 8 lat. Tak, 30GB spokojnie Ci wystarczy. Jeszcze nawet jakąś dodatkową gierkę sobie możesz ściągnąć od czasu do czasu, coś tam pooglądać w sieci.

Opublikowano

Ogólnie to cały miesiac:

TS3 włączony cały czas

+ przegladarka

cs go zzera duzo wiecej

­

Hello there.

Opublikowano

@Schidon internet z cyfrowego polsatu to największe gówno jakie świat widział.

Miałem jeszcze z plusa i z playa. W plusie płaciłem chyba 50% więcej ale internet był niezawodny, więc polecam plusa. 

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...