Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa polityka Valve dotycząca serwerów społecznościowych - blokowanie serwerów?

DeepSea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Wczoraj na forum AlliedModders została podana informacja odnośnie "blokowania" serwerów przez Valve.

Są to m.in. serwery z pluginami :

• knife plugins,
  • weapon skins,
  • Trade Servers,
  • Idle Servers,

Oto maile od jednego z developerów gry w których informuje, że takie pluginy nie powinny się znajdować na serwerach.

https://www.mail-archive.com/[email protected]/msg11235.html'>https://www.mail-archive.com/[email protected]/msg11235.html
https://www.mail-archive.com/csgo_servers%40list.valvesoftware.com/msg11295.html

Pozostałe maile:
https://www.mail-archive.com/[email protected]/

Aby sprawdzić czy twój serwer znajduje się na "blackliście" należy wejść tutaj:

http://api.steampowered.com/ISteamApps/GetServersAtAddress/v0001?addr=<IP_SERWERA>:<PORT_SERWERA>

Gdzie "reject" określa status serwera np.  "reject": "blacklisted",

Wszelkie nowe informacje będę aktualizował w tym temacie

Źródło:

forums.alliedmods.net

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Już są donosy na reddicie, że usuwają serwery, które nie mają z tym nic wspólnego :D Volvooooooooooo pls :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Najpierw niech zrobią 128 tick'y lub naprawią hitbox'y. Następnie kasować społeczności, ale ciesze się, ze Volvo coś robi C:

yiWCsl1.png
Opublikowano

Nie wiem co oni chcą tym osiągnąć... ktoś robi sobie serwer, promuje go, a valve usunie go,

bo tak im się widzi... Jak dla mnie to działanie bezsensu, niech lepiej zajmą się swoimi serwerami,

a nie mieszać się w społeczność...

­Keelah se'lai

Opublikowano

Po prostu chca aby ludzie wiecej skinow kupowali, a nie jarali sie tymi z pluginow.

Idle to rozumiem, ale to raczej nie o to chodzi, bo takie skiny są tylko na tym konkretnym serwerze, więc nie ma się czym chwalić, jak cały serwer lata z karambitami.

Opublikowano

Hajs się nie zgadza, trzeba usuwać serwery z podstawowymi kosami, aby gracze kupowali więcej.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Każdy gra na tej spierdolinie (idle, jakieś ffa dm, aby mieć skiny, nieważne czy na serwerze (wtedy dojebią sobie jakieś karambity i inne gówna, a na idle pewnie dropnie skrzynka na tydzień). Bardzo dobrze, że to zostało usunięte. 

­

Opublikowano
Każdy gra na tej spierdolinie (idle, jakieś ffa dm, aby mieć skiny, nieważne czy na serwerze (wtedy dojebią sobie jakieś karambity i inne gówna, a na idle pewnie dropnie skrzynka na tydzień). Bardzo dobrze, że to zostało usunięte. 

I co z tego, że skrzynka dropnie? Wszędzie Ci może dropnąć skrzynka a serwery IDLE nic złego nie robią ;) 

Hajs się po prostu nie zgadza i tyle. 

dddtly.jpg

Opublikowano

I co z tego, że skrzynka dropnie? Wszędzie Ci może dropnąć skrzynka a serwery IDLE nic złego nie robią ;)

Hajs się po prostu nie zgadza i tyle. 

No i słusznie zrobili, ludzie powinni grać na ich serwerach (wiem, spierdolina) albo na zwykłych FFA DM, bo na tych idle pewnie dropnie skrzynka raz na tydzień, a zysk jest warty gumowego papierosa. 

­

Opublikowano

Te serwery idle to tylko jedno wielkie gówno pod osiągnięcia, marny drop który i tak by poleciał. Ja już bym je dawno poblokował.

76561198001815076.png
Opublikowano

No idioci, po prostu niech szczerze powiedzą że tracą kasę, a nie wywiązują się mówiąc co innego "We're aware that some server operators are offering to their players false

inventories and/or profiles as a free or paid service via mods on their
servers. These mods inaccurately report the contents of a players' inventory
and/or matchmaking status, devaluing both and potentially creating a confusing
experience for players."

Volvo is love, volvo is life!

Opublikowano

Niech lepiej zajmą się wprowadzeniem systemu na automatyczne banowanie na rage cheatów, a nie kasować coś co sprawia ludziom przyjemność.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hamstwo k***a w panstwie. Dlaczego ? Przeciez knife i skins tylko polepszaly zabawe bo mozna bylo miec glock-18 demolka ktory bardzo fajnie wygladal

Opublikowano

I bardzo dobrze, knife plugin jeszcze rozumiałem, ale jak ktoś wymyślił plugin na skiny to stwierdziłem, że to spore przegięcie. Jedni poświęcają mnóstwo czasu na analizę meczy, trejdowanie i zdobywanie skinów, a ktoś może grać na 70% społecznościowych ze skinami za darmo. Moim zdaniem świetne posunięcie, jedyne czego mi szkoda to trade servers, gdyż na większości z nich panowała przyjazna atmosfera, można było pogadać i przy okazji zarobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...