Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem, stawiałem serwer na czystym FreeBSD 10.1 instalowanym od podstaw, wszedłem do ftop;a na fillezilli, wrzuciłem brakujące liby, po czym zaznaczyłem folder /usr/lib i chciałem zmienić prawa pliku na 777, dałem ok, wywaliło mnie z ftp, utracono połączenie, patrze na Virtualbox, a tam takie o to błędy:

aa34a2b091d90a5cgen.png

Ktoś wie o co chodzi, co nie tak?? Teraz nie mam dostępu do ftp ...

Opublikowano

32 bit

Dograłem normalnie liby  tylko zmieniłem niepotrzebnie uprawnienia do folderu, podfolderów i plików /usr/lib na 777 i sypie błędy

Wiem jak to naprawić, wystarczy przywrócić domyślne uprawnienia do /usr/lib tylko teraz mam spory problem, nie moge się zalogować do FreeBSD .... Jak na obrazku

878df9fdd339d6c2gen.png

Do FTP również nie moge wejść, z poziomu instalatora FreeBSD prawdopodobnie by się dało uprawnienia na domyślne zmienić, tylko nie umiem podłączyć tego dysku ....

Opublikowano

Liby są bibliotekami systemowymi, jeśli uszkodziłeś je na tyle żeby w żaden sposób nie móc zalogować się do ssh/ftp pozostaje reinstall freebsd.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Jest jeszcze możliwość zmiany uprawnień na domyślne z poziomu instalatora z LiveCD, tylko ja nie potrafie zamontować tego dysku komendą mount, chwile poczekam może ktoś z tym pomoże jak nie to reinstall

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...