Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje rozkminy, wątpliwości oraz ogólnie wrażenia po obejrzeniu 8 odcinka nisemonogatari

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Co Ci Japończycy : jak nie lolitki to cycki jak np. w "Triage X" Niby anime nie ogląda się dla samych cycków, ale może to bardzo przeszkadzać kiedy są wielkie jak BOMBY... Najlepiej jak są duże ( nie b.wielkie ) średnie, małe itp. :D

Opublikowano

Anime i mangi to zazwyczaj albo totalna decha, albo ogromne cycki.

Nie powiedziałbym, że "zazwyczaj". Dziewczyn o realistycznych (średnich) piersiach również nie brakuje. :) Po prostu zazwyczaj są dziewczyny o dużych piersiach lub bardzo małych, ale to nie znaczy, że w danym anime innych nie ma (widocznie mniej się rzucają w oczy). Twórcy wiedzą, że są różne gusta, więc nie będą rysować takich samych.

­Co Ci Japończycy : jak nie lolitki to cycki jak np. w "Triage X" Niby anime nie ogląda się dla samych cycków, ale może to bardzo przeszkadzać kiedy są wielkie jak BOMBY... Najlepiej jak są duże ( nie b.wielkie ) średnie, małe itp. :D

Nie tylko lolitki (loli) bo dla przykładu Taiga z Toradora nie jest żadną lolitką, a jest płaska. Takie postacie to pettanko. :)

Ale faktycznie te przesadnie duże są raczej obrzydliwe.

Opublikowano

Nic dodać nic ująć

powiedział to koleś, który ogląda online.

:D Mądry fan anime nie ogląda oszpeconych i gorszych jakościowo wersji. Cenzura to największe zło. Dlatego od lat oglądam wyłącznie wersje BD. Chcesz mieć cenzurę krwi, przemocy, nagości (nawet bielizny) i wielu innych scen? To oglądaj wersje TV.

Jeśli wiesz skąd to pobrać.

nie przypisuj wykonawcom tych samych czynności, które sam wykonujesz cechy jaką jest mądrość. To podchodzi pod megalomanie. Niektóre serie mają tak mało cenzury, że nawet nie wiedziałem o istnieniu tej cenzury, np. nisemonogatari. Do tego player google na jakiejś stronie online i mamy jakość, która jest dobra. 

@top

a co do wielkich cycków w anime to też jest to kwestia gustu, ja np. lubie ogromne, czyli takie jak postacie w dxd. 

Opublikowano

Niektóre serie mają tak mało cenzury, że nawet nie wiedziałem o istnieniu tej cenzury, np. nisemonogatari. Do tego player google na jakiejś stronie online i mamy jakość, która jest dobra. 

Jeśli chodzi o produkcje shaftu (wszystkie monogatari) to była nie tylko cenzura niektórych scen (nagości), ale ogólne pogorszenie grafiki w wersji TV (po prostu była brzydsza i mniej dokładna).

W wersjach BD często grafika/kreska jest ulepszana (shin sekai yori, madoka). Usuwane są zarówno różne wpadki wizualne jak i te celowe pogorszenia grafiki, żeby zachęcić do kupna płyt.

I to nie jest sporadyczne zjawisko, ale bardzo częste.

A odnośnie "dobrej jakości" to zależy kto jaką uważa za dobrą. Jaki ma sprzęt, monitor itd. Ogólnie w wersjach TV jest też dobra jakość, ale ja preferuję bardzo dobrą lub doskonałą (chociaż prawdą jest, że anime słabe graficznie są niewarte tej jakości).

a co do wielkich cycków w anime to też jest to kwestia gustu, ja np. lubie ogromne, czyli takie jak postacie w dxd. 

To prawda. Jednak mi się podobają dziewczyny takie jak w To Love-Ru. Takich naturalnych (poza wyjątkami) dziewczyn w ecchi właśnie brakuje.

Opublikowano

powiedział to koleś, który ogląda online.

Przeczytaj najpierw dokładnie co napisał armoro, 'geniuszu'.

To prawda. Jednak mi się podobają dziewczyny takie jak w To Love-Ru. Takich naturalnych (poza wyjątkami) dziewczyn w ecchi właśnie brakuje.

I znowu się zgadzam, kreska mocna jak i mocny odmóżdżacz. Wracając jeszcze do wcześniejszego 'tematu', dalej się tego trzymam. Jest to niejako taki schemat jak i te haremówki w Japonii.. manhwy manhuy i webtoony mają znowóż inne, tam nie ma prawie wgl. ogromnych, ale jak już znowu są to wklęsłe, a kombinacje zazwyczaj są inne niż te w anime i mangach: albo płaskie, płaskie i wklęsłe, albo normalne.

Opublikowano

Jeśli chodzi o produkcje shaftu (wszystkie monogatari) to była nie tylko cenzura niektórych scen (nagości), ale ogólne pogorszenie grafiki w wersji TV (po prostu była brzydsza i mniej dokładna).

W wersjach BD często grafika/kreska jest ulepszana (shin sekai yori, madoka). Usuwane są zarówno różne wpadki wizualne jak i te celowe pogorszenia grafiki, żeby zachęcić do kupna płyt.

I to nie jest sporadyczne zjawisko, ale bardzo częste.

A odnośnie "dobrej jakości" to zależy kto jaką uważa za dobrą. Jaki ma sprzęt, monitor itd. Ogólnie w wersjach TV jest też dobra jakość, ale ja preferuję bardzo dobrą lub doskonałą (chociaż prawdą jest, że anime słabe graficznie są niewarte tej jakości).

Oj tam pierdolisz, wersje tv są ok do oglądania, jestes zbyt wymagający.

Przeczytaj najpierw dokładnie co napisał armoro, 'geniuszu'.

I znowu się zgadzam, kreska mocna jak i mocny odmóżdżacz. Wracając jeszcze do wcześniejszego 'tematu', dalej się tego trzymam. Jest to niejako taki schemat jak i te haremówki w Japonii.. manhwy manhuy i webtoony mają znowóż inne, tam nie ma prawie wgl. ogromnych, ale jak już znowu są to wklęsłe, a kombinacje zazwyczaj są inne niż te w anime i mangach: albo płaskie, płaskie i wklęsłe, albo normalne.

To ty czytaj ze zrozumieniem co napisał, bo jemu chodziło o wersje bluray, że mądry fan ogląda tylko bd, a nie tv. 

Opublikowano

Oj tam pierdolisz, wersje tv są ok do oglądania, jestes zbyt wymagający.

To ty czytaj ze zrozumieniem co napisał, bo jemu chodziło o wersje bluray, że mądry fan ogląda tylko bd, a nie tv. 

NO WŁAŚNIE, MĄDRY FAN <<<<<<<<< ślepy jesteś, upośledzony, czy udajesz że tych dwóch wyrazów nie widzisz? pewnie to drugie, albo wszystko na raz.

A cenzura to jedno, jakość to drugie. Ja oglądam onlajny w małym oknie z dość dużej odległości więc dla mnie takie 480p onlajn jest wystarczający, nie trzeba nic pobierać w hd jeśli chodzi tylko o jakość.

Opublikowano

NO WŁAŚNIE, MĄDRY FAN <<<<<<<<< ślepy jesteś, upośledzony, czy udajesz że tych dwóch wyrazów nie widzisz? pewnie to drugie, albo wszystko na raz.

A cenzura to jedno, jakość to drugie. Ja oglądam onlajny w małym oknie z dość dużej odległości więc dla mnie takie 480p onlajn jest wystarczający, nie trzeba nic pobierać w hd jeśli chodzi tylko o jakość.

Czyli uwarzasz sie za głupiego? Bo w koncu potwierdzasz, rze mądry fan ogląda pobrane otcinki, a sam ogladasz online.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...