Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ponad 70,000 banów za boosting

Mileno

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Błogosławieństwo. W końcu dzieciaki przestaną wykupywać na allegro boosting a gra na wyższych ligach stanie się może w końcu przyjemniejsza. Chwała Riot.

@
JezuitaChrystus
Niestety, nie nowy. Gram w tą chorą grę od połowy pierwszego sezonu, czyli całkiem długo. Riot jak ma coś zrobić to zrobi. Może nie uda im się to na taką dużą skalę, jednakże trzymam kciuki, że boosterzy otrzymają zasłużoną karę. 
-.-

Opublikowano

Ciekawe niby jak dojdą, że ktoś był boostowany lol

Poprzez IP. Jeżeli zalogowałeś się np. z jednego IP i tam widać znaczny skok dywizji, a za 1-2h z innego na którym grasz stale, to oczywiste jest, że boosting. Określenie również lokacji przy tym pomaga, np. z Gdańska do Warszawy nie dotrzesz w godzinę, więc w/e. 

Opublikowano

Hmm, w sumie to dobrze, może dzięki temu widoczni będą gracze, którzy faktycznie potrafią grać. Co to za satysfakcja z gry, jeżeli ktoś inny wbił dywizje i przysłowiowo lami.

kto to mówi

Gram solo, czasem duo, a granie duo nie jest tym samym, co boosting (właściciel gra na swoim koncie, znajomy na swoim) - według mnie :)

Opublikowano

Czyli co jak mam swoje 3 konta na EUNE, 2 na EUW i na Turcji.

Każde z nich w +/- miesiąc wbite srebro/placementy do diamentu 5/3 to dostane perma za boostowanie samego siebie xD?

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Hmm, w sumie to dobrze, może dzięki temu widoczni będą gracze, którzy faktycznie potrafią grać. Co to za satysfakcja z gry, jeżeli ktoś inny wbił dywizje i przysłowiowo lami.

kto to mówi

Opublikowano

Każde z nich w +/- miesiąc wbite srebro/placementy do diamentu 5/3 to dostane perma za boostowanie samego siebie xD?

Gościu, to nie tak działa. Nie dostaniesz perma jeżeli skoki dywizji są rejstrowane z Twojego głównego IP. Możesz mieć 30 kont, ale jeżeli grasz na jednym IP to nie ma opcji na perma. Logiczne chyba jest jak działa wykrywanie boostingu. Riot widzi Twojego "główne" IP, jeżeli nie masz na nim skoków IP, a nagle godzinę po Twoim logu z konta pojawia się inne IP, tutaj wskakujesz 3 dywizje do góry, loga się ktoś, Ty wbijasz, grasz, lamisz - to masz bana. Ciężkie to takie do zrozumienia?   :ninja:

btw. recydywiści to zapewne będą boosterzy, których IP będzie się nagminnie pojawiać, oj biedny elo-boost. teraz strach się będzie zalogować u znajomego dwa przystanki dalej  :ninja:

Opublikowano

Skoro są to twoje konta, i nikt poza tobą się tam nie logował, nie grał itp. to przecież nie dostaniesz bana.

Opublikowano

@Wildhero ale twoje IP jest zmienne tylko w pewnym zakresie, każdy operator ma przydzieloną pulę IP i na jej podstawie można dojść z dokładnością do powiedzmy obszaru średniego miasta skąd się ktoś logował.

Więc jak masz kolegę w tym samym mieście który ma internet od tego samego operatora co ty, to rito tego nie wykryje.­

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

O kurcze, mam nadzieje, ze nie dostane bana na mojego smurfa. Wlasnie, jak oni bedą to sprawdzac? Imo wbicie znow dywizji nie bedzie trudne a ja boostuje prywatnie, wiec raczej nie bedzie problemu, chyba, ze rzeczywiscie sprawdzają logi czatu w lolu xD

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Gram solo, czasem duo, a granie duo nie jest tym samym, co boosting (właściciel gra na swoim koncie, znajomy na swoim) - według mnie :)

Często są spiny, jak się gra duo, że to boostowanie. Boost to przecież granie na czyimś koncie..

Osobiście uważam, że granie na cudzym koncie powinno być karane :)

Opublikowano

Rito wciąż nie powstrzyma boosterów, jeśli ci będą przychodzić do domu osoby boostowanej i tam grać korzystając z jej adresu IP. Tego nie przewidzieli!

A recydywiści to ci, którzy otrzymują daną karę po raz kolejny.

Opublikowano

Na turkach mam konto w s2, a w sezonie 4 było w platynie i co dostane bana bo strollowałem sobie placementy? Kur.. nie sądze.

Opublikowano

Poprzez IP. Jeżeli zalogowałeś się np. z jednego IP i tam widać znaczny skok dywizji, a za 1-2h z innego na którym grasz stale, to oczywiste jest, że boosting. Określenie również lokacji przy tym pomaga, np. z Gdańska do Warszawy nie dotrzesz w godzinę, więc w/e. 

Da radę. ;-;

hxLqmg2.png

Co do tematu to nie, nie zaliczam się.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Duo to nie boost :) Jak by był brany za boosting to nie było by go dostępnego w grze... Logiczne :v 

Przeciez nikt o duo nie mowi tu chodzi o wbiciu smurfa na jakies konto i wybostowanie go do np diaxa.

Opublikowano

;x ciekawe czy zbananują mi kilku znajomych :D

i ciekawe czy system będzie działał poprawnie... nie byłoby zbyt fajnie gdyby Rito zbanowało osoby niewinne...

albo NIE zbanowało osób winnych temu : /... no i w sumie sam nie wiem co większość osób ma z tego obrazka na profilu ;x...

Opublikowano

Ciekawe ile osób, które boostowałem będzie płakało o zwrot piniążkuf xD, ale rito się zawzieło.. jak nie boty jak nie boosting ;o

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...