Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukraina

Diegool

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co ci ten Lwów?

Podłapał gadkę gimbopatriotów.

Lwów posiada wiele zabytków przez co jest dobrą atrakcją dla turystów. Posiada również dobrą gospodarkę, cytując wikipedię "Zakłady cukiernicze, browar, produkcja autobusów, zakłady farmaceutyczne, przetwórstwo spożywcze". Taka ciemnota jak Wy powinna mieć ograniczony dostęp do internetu, bo oczy bolą od Waszych wywodów.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@AntyWarrn

O historii należy pamiętać "Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości." - Józef Piłsudski. 

@piotr11104

Zapomniałem dodać > Wysyłajmy im broń której nie używa już nikt. Po co ? Niech się powyrzynają, wilk syty i owca cała :3

@Frezer212

Jest też Polskim miastem gdzie 40 % mieszkańców to Polacy ;) A 10% litwini i rosjanie reszta to lud który nie istnieje w kartach historii.

@AfffOmg

Lwów to miasto budowane przez polaków, było jest i będzie Polskie czy tego jakiś banderowiec chce czy nie.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Nie żebym się czepiał, ale tu płacz o lwów że polski, oddać itd, a tak samo płakać mogą Niemcy o Wrocław i Szczecin :rolleyes:

Opublikowano

Nie żebym się czepiał, ale tu płacz o lwów że polski, oddać itd, a tak samo płakać mogą Niemcy o Wrocław i Szczecin :rolleyes:

Wrocław i Szczecin to dawne Polskie grody ;) Założone przez Polaków ;)

Notatka z Wikipedii:

Miasto po raz pierwszy wzmiankowane w sposób jednoznaczny w roku 1000 w związku z założeniem (podczas zjazdu gnieźnieńskiego) biskupstwa (jednego z czterech na terenie ówczesnej Polski). Osadnictwo na tych terenach istniało już jednak od VI wieku, kiedy to słowiańskie plemię Ślężan osiedliło się nad Odrą i wzniosło na Ostrowie Tumskim gród, który Wratysław I umocnił w X wieku[8]. Od końca X wieku Wrocław znajdował się pod panowaniem Piastów i był jedną zgłównych siedzib królestwa (łac. sedes regni principalis)[17]. W średniowiecznej Kronice Polskiej Galla Anonima spisanej w latach 1112–1116 Wrocław obokKrakowa oraz Sandomierza zaliczony został do jednej z trzech głównych stolic Królestwa Polskiego[18].

Nie mogą na co narzekać bo to łupy po II WŚ, lecz wojnę mimo że wygraliśmy to jednak przegraliśmy bo kresy oddaliśmy ruskim. Granice Polski powinny być od Szczecina do odessy przez wilno i grodno włącznie znaczy wilno niekoniecznie bo w sumie to dawna stolica litewska, ale grodno Lwów itd na 100% powinny znaleźć się w granicach RP

r9wfFzB.png

Opublikowano

Wrocław i Szczecin to dawne Polskie grody ;) Założone przez Polaków ;)

Ale pierdyliard lat były niemieckie, a niemcy szybciej by je ugrali :>

Opublikowano

@AntyWarrn

O historii należy pamiętać "Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości." - Józef Piłsudski. 

@piotr11104

Zapomniałem dodać > Wysyłajmy im broń której nie używa już nikt. Po co ? Niech się powyrzynają, wilk syty i owca cała :3

@Frezer212

Jest też Polskim miastem gdzie 40 % mieszkańców to Polacy ;) A 10% litwini i rosjanie reszta to lud który nie istnieje w kartach historii.

@AfffOmg

Lwów to miasto budowane przez polaków, było jest i będzie Polskie czy tego jakiś banderowiec chce czy nie.

Przepraszam, ale c**j mnie obchodzi ten cały  Piłsudski, niech zwala na drzewo gdziekolwiek jest.

Co wam do tej Ukrainy? To oddajcie Śląsk Niemcom, jak chcecie Lwów.

Jak jesteś takim patriotą to chociaż się naucz poprawnej polszczyzny, bo aktualnie to kaleczysz polski język.

Opublikowano

Przepraszam, ale c**j mnie obchodzi ten cały  Piłsudski, niech zwala na drzewo gdziekolwiek jest.

Jak jesteś takim patriotą to chociaż się naucz poprawnej polszczyzny, bo aktualnie to kaleczysz polski język.

Ty sam najpierw naucz się stawiać przecinki w dobrych miejscach.

Gdyby ludzie Twojego pokroju rządzili naszym krajem to by nas już na mapie nie było. Jak chcą naszej pomocy to też powinni zaoferować coś w zamian. Rozumiem, że to ich przodkowie mordowali polaków, ale podaj mi jakiś przykład tego, że próbowali nam to w jakikolwiek sposób zrekompensować i pokazali, że tego żałują.

Opublikowano

1. Bandera i inni mu podobni odpowiadający za tą zbrodnię nie są bohaterami narodowymi tylko bohaterami ukraińskich ugrupowań skrajnie prawicowych i neonazistowskich.

2. Tamtejsza prawica nienawidzi rządu skłaniającego się ku liberalizmowi i wspiera separatystów mając w dupie swoich rodaków.

3. Poza tymi spierdolinami to ukraińcy to dzisiaj zupełnie inni ludzie, odcięci od zbrodni przodków.

4. Polska jest sąsiadem ukrainy i naprawdę jedynym w tym momencie kierunkiem ucieczki dla ofiar wojny. To są ludzkie życia i pieniądze nie grają tutaj roli.

Parę prostych faktów. Uzyskanych nie od Janusza Korwina Mikkego, nie zaczerpnięte z frondy i nie wykrzyczane przez narodowców tylko usłyszane od kilkunastu ukraińców, których znam (We Wrocławiu) i z którymi na co dzień pracuję, studiuję, piję i rozmawiam.

Bardziej ufam ludziom na żywo niż w telewizji/internecie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

1. Bandera i inni mu podobni odpowiadający za tą zbrodnię nie są bohaterami narodowymi tylko bohaterami ukraińskich ugrupowań skrajnie prawicowych i neonazistowskich.

2. Tamtejsza prawica nienawidzi rządu skłaniającego się ku liberalizmowi i wspiera separatystów mając w dupie swoich rodaków.

3. Poza tymi spierdolinami to ukraińcy to dzisiaj zupełnie inni ludzie, odcięci od zbrodni przodków.

4. Polska jest sąsiadem ukrainy i naprawdę jedynym w tym momencie kierunkiem ucieczki dla ofiar wojny. To są ludzkie życia i pieniądze nie grają tutaj roli.

Parę prostych faktów. Uzyskanych nie od Janusza Korwina Mikkego, nie zaczerpnięte z frondy i nie wykrzyczane przez narodowców tylko usłyszane od kilkunastu ukraińców, których znam (We Wrocławiu) i z którymi na co dzień pracuję, studiuję, piję i rozmawiam.

A serio myślisz, że paru Ukraińców oddaje obraz całego społeczeństwa zachodniej Ukrainy? To tak jakby w latach 30 XX w wziąć paru Niemców sprzeciwiających się Hitlerowi i mówić, że Niemcy nie popierają nazistów, mimo, że wygrali demokratyczne wybory.Ukraińskie dzieci są uczone w szkole, że Bandera to bohater Ukrainy, OUN i UPA walczyli za wolną Ukrainę, są też uczone nienawiści szczególnie do Rosjan, nie wierzysz? Jak mi się uda, to co wyślę tutaj filmik z ukraińskiej szkoły, jak dzieci w wieku może 13 lat maszerują z czarno-czerwonymi flagami, trzymają siekiery, recytują neonazistowskie wierszyki i tak dalej.Po za tym Bandera został uznany OFICJALNIE przez obecny rząd Ukrainy za bohatera narodowego, nadal twierdzisz, że jest bohaterem tylko dla jakiś nielicznych skrajnych grup? Pozdrawiam jeżeli dla ciebie źródło wiedzy o Ukrainie to kilku nachlanych w trupa Ukraińców.

https://www.youtube.com/watch?v=pBbi35mw7-Q

A i jeszcze jedno zamiast "Pic i zwiedzać Europę z dziewczyną" może sam przeznacz swoje pieniądze na swoich ukochany i biednych Ukraińców, ale nie zmuszaj do tego reszty Polaków, którzy nie będą pomagać swoim katom.

Opublikowano

Never surrender, only lol.

Ja bym wolał się od­izolować od tych typków jakimi sa ukraińcy. Wstąpili do uni, żeby mieć pomoc. Innym by nie pomogli :)

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Never surrender, only lol.

Ja bym wolał się od­izolować od tych typków jakimi sa ukraińcy. Wstąpili do uni, żeby mieć pomoc. Innym by nie pomogli :)

Ukrainy nie ma w Unii z tego co wiem.

Opublikowano

A serio myślisz, że paru Ukraińców oddaje obraz całego społeczeństwa zachodniej Ukrainy? To tak jakby w latach 30 XX w wziąć paru Niemców sprzeciwiających się Hitlerowi i mówić, że Niemcy nie popierają nazistów, mimo, że wygrali demokratyczne wybory.Ukraińskie dzieci są uczone w szkole, że Bandera to bohater Ukrainy, OUN i UPA walczyli za wolną Ukrainę, są też uczone nienawiści szczególnie do Rosjan, nie wierzysz? Jak mi się uda, to co wyślę tutaj filmik z ukraińskiej szkoły, jak dzieci w wieku może 13 lat maszerują z czarno-czerwonymi flagami, trzymają siekiery, recytują neonazistowskie wierszyki i tak dalej.Po za tym Bandera został uznany OFICJALNIE przez obecny rząd Ukrainy za bohatera narodowego, nadal twierdzisz, że jest bohaterem tylko dla jakiś nielicznych skrajnych grup? Pozdrawiam jeżeli dla ciebie źródło wiedzy o Ukrainie to kilku nachlanych w trupa Ukraińców.

https://www.youtube.com/watch?v=pBbi35mw7-Q

A i jeszcze jedno zamiast "Pic i zwiedzać Europę z dziewczyną" może sam przeznacz swoje pieniądze na swoich ukochany i biednych Ukraińców, ale nie zmuszaj do tego reszty Polaków, którzy nie będą pomagać swoim katom.

A jakie są twoje źródła wiedzy? Filmiki z niewiadomych źródeł?

Nie przeznaczę swoich pieniędzy bo płacę podatki i mam nadzieję, że mój kraj dobrze zagospodaruje te pieniądze.

Opublikowano

A jakie są twoje źródła wiedzy? Filmiki z niewiadomych źródeł?

Nie przeznaczę swoich pieniędzy bo płacę podatki i mam nadzieję, że mój kraj dobrze zagospodaruje te pieniądze.

A czy to ważne z jakiego źródła są te filmiki? Najwidoczniej nagrali to ci Ukraińcy, żeby się pochwalić swoimi poglądami.Mur beton widać wszystko, jeszcze jakieś pytania? Podatki płaci się na swoje państwo, a państwo polskie to nie instytucja charytatywna.W tym roku zabraknie 50 mld dla naszych emerytur a ty chcesz wysyłać pomoc mordercom?

Opublikowano

Niestety twoje fakty są niczym nie poparte :( Mam rodzinę, a właściwie pozostałości po rodzinie na ukrainie i mogę obalić każdy Twój fakt.

1. Są uznani przez oficjalny rząd bohaterami narodowymi.

2. Tu masz racje

3. Nie, ukraińcy nadal nienawidzą Polaków czym się zresztą odnoszą do nas mieszkających na ukrainie i w Polsce, cały czas nienawiść a wiem to nie z telewizji czy internetu a z opowiadań ludzi z którymi pracuje i się uczę, rodziny a także od samych ukraińców którzy niejednokrotnie wbijali mi nóż w plecy (metafora).

4. Mylisz się. Gdyby nie złoża węgla na ukrainie, UE i USA nie wtrącałyby się w konflikt. Nie obchodziłoby ich to... Tu nie liczy się życie ludzkie a wyścig pomiędzy rosją a usa, kto okaże sie lepszym przywódcą itd...

Dzieciaku masz naiwne podejście do rzeczywistości a trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, ukraińcy to maszynka do zabijania...

Co oddać? I komu? Niemcom? Przecież śląsk jest Polsko-Czesko-Śląski nigdy nie był niemiecki, nie wierzysz? Nie znasz dzieciaku widocznie historii ;) Śląsk zawsze należał albo do Polski albo do Czech albo do Węgier albo nie należał do nikogo. Przyszedł  niemiec i śląsk zabrał i nam i czechom i węgrom... Nie wiesz pewnie kim był Piłsudski hmm? Gdybyś rządził Polską upadlibyśmy w jeden dzień... 

JESZCZE RAZ PRZYPOMNE, ZIEMIE ODZYSKANE TO ZIEMIE KTÓRE SĄ REKOMPENSATĄ ZA ROZBIORY I II WŚ, KRESY TO ZIEMIE KTÓRE POWINNY NALEŻEĆ DO POLSKI BO MY BYLIŚMY OFIARĄ KIEDY TO W '39 NA POLSKE NAPADŁA LITWA, NIEMCY, SŁOWACJA, ROSJA i UPA!

r9wfFzB.png

Opublikowano

46 metod tortur UPA na Polakach

1. Wbijanie dużego i grubego gwoździa do czaszki głowy.
2. Zdzieranie z głowy włosów ze skórą (skalpowanie).
3. Zadawanie ciosu obuchem siekiery w czaszkę głowy.
4. Zadawanie ciosu obuchem siekiery w czoło.
5. Wyrzynanie na czole „orła”.
6. Wbijanie bagnetu w skroń głowy.
7. Wyłupywanie jednego oka.
8. Wybieranie obu oczu.
9. Obcinanie nosa.
10. Obcinanie jednego ucha.
11. Obrzynanie obydwu uszu.
12. Przebijanie zaostrzonym grubym drutem ucha na wylot drugiego ucha.
13. Obrzynanie warg.
14. Obcinanie języka.
15. Pieczenie żywcem w piecu chlebowym.
16. Podrzynanie gardła i wyciąganie przez otwór języka na zewnątrz.
17. Podrzynanie gardła i wkładanie do otworu szmaty.
18. Wybijanie zębów.
19. Łamanie szczęki.
20. Rozrywanie ust od ucha do ucha.
21. Kneblowanie ust pakułami przy transporcie jeszcze żywych ofiar.
22. Podcinanie szyi nożem lub sierpem.
23. Zadawanie ciosu siekierą w szyję.
24. Pionowe rozrąbywanie siekierą głowy.
25. Skręcanie głowy do tyłu.
26. Robienie miazgi z głowy przez wkładanie głowy w ściski zaciskane śrubą.
27. Obcinanie głowy sierpem.
28. Obcinanie głowy kosą.
29. Odrąbywanie głowy siekierą.
30. Zadawanie ran kłutych w głowie.
31. Cięcie i ściąganie wąskich pasów skóry z pleców.
32. Zadawanie innych ran ciętych na plecach.
33. Zadawanie ciosów bagnetem w plecy.
34. Łamanie kości żeber klatki piersiowej.
35. Zadawanie ciosu nożem lub bagnetem w serce lub okolice serca.
36. Zadawanie ran kłutych nożem lub bagnetem w pierś.
37. Obcinanie kobietom piersi sierpem.
38. Obcinanie kobietom piersi i posypywanie ran solą.
39. Obrzynanie sierpem genitalii ofiarom płci męskiej.
40. Przecinanie tułowia na wpół piłą ciesielską.
41. Zadawanie ran kłutych brzucha nożem lub bagnetem.
42. Przebijanie brzucha ciężarnej kobiecie bagnetem.
43. Rozcinanie brzucha i wyciąganie jelit na zewnątrz u dorosłych.
45. ROZCINANIE BRZUCHA KOBIECIE W ZAAWANSOWANEJ CIAŻY I W MIEJSCE WYJĘTEGO PŁODU, WKŁADANIE NP. ŻYWEGO KOTA I ZASZYWANIE BRZUCHA
46. Rozcinanie brzucha i wlewanie do wnętrza wrzątku – kipiącej wody.

Opublikowano

A czy to ważne z jakiego źródła są te filmiki? Najwidoczniej nagrali to ci Ukraińcy, żeby się pochwalić swoimi poglądami.Mur beton widać wszystko, jeszcze jakieś pytania? Podatki płaci się na swoje państwo, a państwo polskie to nie instytucja charytatywna.W tym roku zabraknie 50 mld dla naszych emerytur a ty chcesz wysyłać pomoc mordercom?

Nie w dawaj się w dyskusje z nim, przecież to kelnerzyna  która nie ma o niczym pojęcia jak typowy lewak który chcę zbawić świat.

Deus vult

Opublikowano

Ukraina jako państwo nigdy nie istniała i nie powinna, Rosja i Polska powinny się podzielić po połowie.

Opublikowano

Nie w dawaj się w dyskusje z nim, przecież to kelnerzyna  która nie ma o niczym pojęcia jak typowy lewak który chcę zbawić świat.

To uczucie kiedy bezrobotny, gruby kuc na utrzymaniu rodziców stara się Cię obrazić wytykając Ci pracę xD

Down

Biedaku, mama ci każe w domu sprzątać? :<

Cóż, przynajmniej mam własne zdanie a nie ślepo wierzę w teorie zwariowanego dziadka.

Opublikowano

To uczucie kiedy bezrobotny, gruby kuc na utrzymaniu rodziców stara się Cię obrazić wytykając Ci pracę xD

Dziwne bo jeszcze nigdy w życiu nie miałem wakacji bo mam ostry zapierdziel przy robocie w domu./ Ale co ja tam wiem, ja nie umiem podważać noblistów.

Deus vult

Opublikowano

Dziwne bo jeszcze nigdy w życiu nie miałem wakacji bo mam ostry zapierdziel przy robocie w domu./ Ale co ja tam wiem, ja nie umiem podważać noblistów.

Dobry kabaret, kelner kłóci się z noblistą.I właśnie póki głoś jakieś nędznej kelnerzny będzie równy z głosem profesora ekonomi póty nasz kraj będzie w opłakany stanie.Zwolennicy Korwina to elita, są przedsiębiorczy, wyjeżdżają za granicę, do krajów z kapitalistyczną tradycją, np. do Wielkiej Brytanii i tak zakładają swoje firmy, które w Polsce nie miałby szanse funkcjonować ze względu na wysokie koszty pracy i regulacje.Powiem ci, że nie ma co z nim dyskutować, merytoryka u niego leży i kwiczy.Na podstawie kilku zapijaczonych Ukraińców próbował obalać kult Bandery w tym kraju, oczywiście go zgasiłem, podając mu twarde dowody, których on nie chcesz przyjąć, typowe dla kłamcy i obłudnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...