Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steins;gate

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­@Ardina

Kilka już takich anime obejrzałem, w których były tsundere. Irytowały mnie ( czasami nawet bardzo ) ale pod koniec dały się nawet lubić. Możliwe, że teraz takie anime mógłbym ocenić nieco gorzej ( gorzej wypadłoby w moich oczach ) ze względu na tsundere niż kiedyś... schematy. To się stało trochę...nudne? a tutaj dostaję Steins'a i Kurisu - musisz się ze mną zgodzić, że ona prezentuje sobie nieco wyższy poziom. Dobrze @armoro napisał. Coś nowego. Nie ukrywam, że postać ta przypadła mi do gustu ( zresztą jak i inne, ale o tym to już pisałem wcześniej )

racja, ja też nienawidze tsundere, ale makise kurisu o kilka poziomów wyżej, ze tak powiem, dlatego rowniez ją polubilem. 

Opublikowano

Właśnie skończyłem go oglądać. Niektórzy piszą, że słabo wyszedł a Ja go oceniam na 10/10. Dlaczego? :

Ten odcinek prezentuje podobny luz jak większość tych do połowy serii. :)

Z tym, że jest bezpośrednią kontynuacją i uzupełnieniem.

Możliwe, że teraz takie anime mógłbym ocenić nieco gorzej ( gorzej wypadłoby w moich oczach ) ze względu na tsundere niż kiedyś... schematy. To się stało trochę...nudne? a tutaj dostaję Steins'a i Kurisu - musisz się ze mną zgodzić, że ona prezentuje sobie nieco wyższy poziom. Dobrze @armoro napisał. Coś nowego. Nie ukrywam, że postać ta przypadła mi do gustu ( zresztą jak i inne, ale o tym to już pisałem wcześniej )

Odnośnie tsundere to właśnie zawsze lubiłem takie umiarkowane (stonowane, spokojne) wersje tych postaci (a jak są inteligentne to już całkiem świetne). Jednak większość tsundere jest irytujących bo za byle co walnie lub obrazi głównego bohatera (i nie tylko). Chwilami to śmieszne, ale raczej rzadko.

Takie płytkie i puste mimo, że dla niektórych są moe to jednak na mnie działają odwrotnie.

Kuudere też są różne i to samo odnośnie Yandere (ideał yandere to Yuuno z Mirai Nikki, a Kuudere to chyba C.C. z Code Geass).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...