Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemik z swefem

GrAvItY1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

postanowiłem , że zacznę pisać serwer do sf'a pod nową wersję gry ale jest jeden problemik . Pobrałem sobie pliczki potrzebne z hosta sf'a lecz nie mam swf'a dlatego ,że w fidlerze nie ma żadnego GETA który pobiera właśnie ten plik i gdy chcę wejść na moją stronkę przez xampa jest czarny ekran pewnie dlatego , że nie ma owego swf'a . Wie ktoś jak on się nazywa i dlaczego stronka go nie próbuje ściągnąć na mój dysk ?

Jeśli ktoś już robi pliki pod nową wersję gry to nie pogardze pomocą . Na php się znam dlatego , że składnia tego języka jest podobna do c++ . A go ogarniam.

nostaleh.png
Opublikowano

Masz w katalogu res lub w głównym katalogu plików plik x.swf?

x - nazwa, np. sfgame555.swf (555 to wersja)

Sf sam nie pobiera pliku "na dysk" sam go musisz pobrać i ustawić w index.php ścieżkę do niego.

Koniecznie musi być swf na Twoim serwerze, bo z innych nie zadziała raczej.

Polecam program "Teleporter Pro" czy jakoś tak.

Wg to pod nową wersję gry jest potrzebne kilka plików konfiguracyjnych.

Na "starym" requeście nie zadziała ci nowy swf. Przynajmniej bez potrzebnych zmian.

Opublikowano

Masz w katalogu res lub w głównym katalogu plików plik x.swf?

x - nazwa, np. sfgame555.swf (555 to wersja)

Sf sam nie pobiera pliku "na dysk" sam go musisz pobrać i ustawić w index.php ścieżkę do niego.

Koniecznie musi być swf na Twoim serwerze, bo z innych nie zadziała raczej.

Polecam program "Teleporter Pro" czy jakoś tak.

Wg to pod nową wersję gry jest potrzebne kilka plików konfiguracyjnych.

Na "starym" requeście nie zadziała ci nowy swf. Przynajmniej bez potrzebnych zmian.

Na oficjalnym serwerze pobiera pliki na dysk . Swf'a też . Pewnie do Tempu.

Ja nie używam tamtego requesta . Przecież napisałem ,że chce od zera napisać pliki.

Swf mam , po wyczyszczeniu cookies pobiera go od nowa na dysk . A tak wgl da się tak zrobić , aby nie pobierać wszystkich tych zdjęć tylko ustawić scieżkę do img.playa-games.com/res ? Pamiętam , że na tamtych plikach chyba ustawiało się to w client_cfg ale nie jestem pewny.

nostaleh.png
Opublikowano

Na oficjalnym serwerze pobiera pliki na dysk . Swf'a też . Pewnie do Tempu.

Ja nie używam tamtego requesta . Przecież napisałem ,że chce od zera napisać pliki.

Swf mam , po wyczyszczeniu cookies pobiera go od nowa na dysk . A tak wgl da się tak zrobić , aby nie pobierać wszystkich tych zdjęć tylko ustawić scieżkę do img.playa-games.com/res ? Pamiętam , że na tamtych plikach chyba ustawiało się to w client_cfg ale nie jestem pewny.

Przy ver. wyżej niż 555 nie da się korzystać z własnych grafik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...