Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i7 vs. i5

Topblizz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

czyli co wydać 6 k żeby mnie cieszył to? Pojebane.

Nie, pograsz spokojnie na tym lenovo w GTA 5 tylko nie koniecznie w fullhd ;-)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

No to problem ;) Laptopy są dużo droższe, tak mniej więcej by mieć laptopa wydajnością zbliżonego do kompa za 3,500 trzeba wydać  z (+/-) 6tys

Opublikowano

wtf????!???! xD rly? a weźcie mi na morele jakiegoś kompa z i 7 z odblokowanym mnożnikiem bo będę podkręcać kiedyś a do tego jak by można było to nvidia geforce gtx 980 czy tak najnowsza wiecie i 16 ramu albo 8 i jakaś tania obudowa najtańsza jaka jest może być brzydka ale żeby pasowała xD i wiecie do tego nwm jakiś monitor 60 hz tani ale zeby miał tak wiecej cali bo teraz to mam monitor taki ze ma max 1440x900 i najlepiej jak by to było do 4k albo i taniej

Opublikowano

Procek i7 jest do grafiki, animacji 3d czy coś bardzo wymagającego.

Zaś i5 jest bardzo wydajne w grach a zwłasza jeżeli kończy się literką "k" w nazwie procka.

Jest wiele sposobów aby sprawdzić co jest lepsze, oczywiście w świecie komputerów co droższe to lepsze.

J

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

wtf????!???! xD rly? a weźcie mi na morele jakiegoś kompa z i 7 z odblokowanym mnożnikiem bo będę podkręcać kiedyś a do tego jak by można było to nvidia geforce gtx 980 czy tak najnowsza wiecie i 16 ramu albo 8 i jakaś tania obudowa najtańsza jaka jest może być brzydka ale żeby pasowała xD i wiecie do tego nwm jakiś monitor 60 hz tani ale zeby miał tak wiecej cali bo teraz to mam monitor taki ze ma max 1440x900 i najlepiej jak by to było do 4k albo i taniej

Nie ma szans na złożenie czegoś takiego, samo i7 i gtx 980 to ok. 3500 zł (najmniej) 

­

Opublikowano

no to i 7 4ghzx4 gtx 960 albo coś innego i 8/16 ramu 

Zacznijmy od początku, jaki masz budżet?

Opublikowano

wiesz co. mi zależy aby był trochu tańszy tak do 3,9 3,8 bo te 2 banie bym sobie jakiś gówniany monitor kupił 60 hz  aha i zalezy mi na i 7 bo chciałbym nagrywać  gry itp a jak wiadomo i 7 lepszy do nagrywania, renderingu itp

Opublikowano

c**j wie na początku będę kupował jakiś  60 Hz jaki polecacie najlepiej aby miał wejście hdmi (podpiął bym ps3 do niego) moze byc to taki nwm telewizor-monitor abym mógł w każdej chwili przełączyć z kompa na ps 3 itp. fajnie jak by miał rozdzielczość większą full hd czy coś ale zeby nie był za drogi do 300 zł jak myślicie opłaca sie uzywane kupować?

EDIT:Który będzie wydajniejszy w gta 5 na b. wyskokich? nr.1 http://www.morele.net/inventory/info/sQrOH9/nr.2 http://www.morele.net/inventory/info/OiE2rn/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...