Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak 'afkować', by nie dostać bana?

Wildhero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewne pytanie. Jak afkować, by nie dostać bana? Po ilu minutach bycia AFK leaverbuster się uaktywnia? Bo czasem wolę sobie postać afk, niż grać jakiegoś rankeda.

Jakieś boty/programy do klikania?

Opublikowano

jak sobie wolisz postać niż grać rankeda to nie graj ich

nie lubię takich dzieci które afk gdy coś nie idzie po ich myśli , psujesz grę innym

i proszę bardzo chodź dalej afk może zrobisz tą przyjemność innym i wlepią ci tego bana

Opublikowano

To jest SOLOq, nie rozgrywki drużynowe. Ja na innych graczy nie zwracam uwagi.

I nie wiem jaki jest sens grania gry, której i tak się nie wygra.

Opublikowano

Nawet nie wiesz, ile gier pozornie przegranych udało mi się wygrać i odwrotnie. Po prostu nie wolno się poddać. Generalnie nawet, jeśli klikasz lub chodzisz stojąc na respie, system i tak uzna to za afk i możesz priorytet wyrwać. Najlepiej chodzić i farmic w jungli :P

Opublikowano

na miejscu Rito zablokowałbym ci konto za samo pytanie...

nie ma "magicznej receptury" dzięki której nie dostaniesz bana za AFK...

nie ruszasz się przez pewien czas ( pow 2 minut nie wiem ile dokładnie ) - BAN 

nie ma cie w grze - BAN

oczywiście czasami można dostać zwykłe ostrzeżenie...

ale jak wyjdziesz z gry albo w grze przestaniesz się ruszać na długi czas dostaniesz banana :)...

Opublikowano

Możesz użyć bola do tego celów ale chyba potrzebny jest vip? Generalnie można afkować całą mapą i żadnego komunikatu nie dostaniesz. Ma funkcję anti-afk.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Możesz użyć bola do tego celów ale chyba potrzebny jest vip? Generalnie można afkować całą mapą i żadnego komunikatu nie dostaniesz. Ma funkcję anti-afk.

A jak z banami od riotu za to?

Opublikowano

Jeżeli masz afczyć to lepiej będzie jak nie będziesz w to grać. Jaki sens gry jest wtedy? Każdą potyczke przyjmij na klatę i graj. Ja wiele gier miałam z pozoru przegranych, gdzie już w pierwszych minutach gry staty były 3vs25 (oczywiście moja drużyna miała 3 kille), a jakoś wygraliśmy. Ale jeśli chcesz afczyć proszę bardzo - tak czy siak system to wyłapie, a inni gracze będą mieć złe zdanie o Tobie i będą Cie warnować. A wystarczy pokazać klasę, że nie boisz się takowych wyzwań i wszystko weźmiesz na klatę.. No cóż, najwidoczniej jest inaczej.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Wiesz jak irytuje mnie twoja osobowość? Takie cepy jak ty psuja mi rankedy i gdyby nie oni, był bym conajmniej diamencie. Pojdzie w afka bo 0/3 na topie i 30 farmy w 20 i powiem mu stop feed a on sie obrazi i afk albo troll. Jeżeli masz afczyc na rankedzie bo myślisz że przegramy to włącz ku*wa j*banego drafta i myśl że to ranked. rito na bank, nie przewidziało takich młotków jak ty. Gdyby przewidzieli- zrobili by oddzielny tryb gry o nazwe "Afker's rift".  Założe się że twoja dywizja nie sięga powyżej silvera 2.  jeszcze bola chcesz uzywac... Przeje*ałeś na całej linii. Afker, cheater- najgorszy typ gracza w lolu. Po prostu gardzę takimi ludźmi. Przestań afczyć i graj do konca. Nie podam Ci porady, bo nie chce wspierać typ gracza jakiego nienawidzę ;)

Opublikowano

To skoro jesteś w tym diamencie to po co w afka chcesz isc? z tego co wiem to sa tam ogarnieci gracze wiec jak przegrywasz to chyba dla tego ze tamci sa lepsi ;) zaden diament chyba nie życzyl by sobie afka co nie ? 

Opublikowano

To skoro jesteś w tym diamencie to po co w afka chcesz isc? z tego co wiem to sa tam ogarnieci gracze wiec jak przegrywasz to chyba dla tego ze tamci sa lepsi ;) zaden diament chyba nie życzyl by sobie afka co nie ? 

A to dlatego, że to jest jedna z moich gier, gdzie tryhardowałem z d5 do mastera. Na euw mam aktualnie mastera, na eune main acc d5. W sezonie 3 i 4 miałem d1/challa.

Afkować chcę, bo czasem się to przydaje, gdy mój team nie zasługuje na wygraną, a mi się nie chce z  nimi grać przez te 20min.

//

Rankedy gram 4fun, tryharduję, gdy chcę osiągnąć dany wynik - np. wbić mastera, w innych przypadkach gram dla lanephase i trolluję lub gram dalej, bo widzę, że przynajmniej 3 osoby w teamie na to zasługują.

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar afczyć to nie graj w ogóle. Jeżeli już masz to robić, to ruszaj sie ze swapna co 5min.Ale i tak leavebuster namierzy ci karę.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

~Glupia wymowka , bo nie chce grac z druzyna ktora nie zasluguje na wygrana, ale zdaj sobie sprawe ze kazdy gracz ma swoje slabe gry i nafeeduje jestem pewien ze nie w 1 grze feedowales i przez ciebie przegraliscie mecz .. wiec jezeli pojdziesz afka BAN i slusznie.

Opublikowano

Chodź sobie po platformie i od czasu do czasu zrób jakiegoś campa w jungli. Powodzenia w klepaniu brązu <3 człowieczku bez aspiracji.

sygna.png

Opublikowano

Kolega tak robił - i tak bana chycił. Ludzie zreportowali za AFK - stanie na platformie. :) Po 3 tygodniach chycił bana za AFK'a. I co, że nie wyszedł z gry? Nic nie robił. Jednak się tak da. :) Możesz spróbować, ale nie polecam. Jakiś tam % jest niby niewielki bo w grze "byłeś", ale mimo wszystko. :)

Opublikowano

Jak ktos cisnie flame wycisz etc i graj swoje a nie specialnie afkować bedziesz przynajmniej bedziesz wiedzial że dales z Siebie 100%.

Edit: W csie to na tydzien daja bany za to że się wyjdzie czy cus takze juz systemy w grach obraly dobrą taktyke :) banować takie ścierwa.

Opublikowano

Witam, mam pewne pytanie. Jak afkować, by nie dostać bana? Po ilu minutach bycia AFK leaverbuster się uaktywnia? Bo czasem wolę sobie postać afk, niż grać jakiegoś rankeda.

Jakieś boty/programy do klikania?

Nie ma opcji, by afkować nie dostając bana. Jeśli będziesz używać botów do tego to prędzej czy później wyłapiesz karę, ale jeśli ktoś Cię nagra to no cóż... zamiast zakończyć się to normalną karą za opuszczanie gry/afk - możesz wyłapać bana permanentnego za złamanie warunków użytkowania, gdy ta sprawa trafi do supporta.

Opublikowano

Graj swoje i pamietaj gdy w 100 % wykorzystasz swoje mozliwosci to wygrales ! Jesli byles afk to jestes idioto i lepiej niengraj

Bo takich ludzi jest masa a nikt nie lubi grac z afkem

Opublikowano

Nawet nie wiesz, ile gier pozornie przegranych udało mi się wygrać i odwrotnie. Po prostu nie wolno się poddać. Generalnie nawet, jeśli klikasz lub chodzisz stojąc na respie, system i tak uzna to za afk i możesz priorytet wyrwać. Najlepiej chodzić i farmic w jungli :P

Dokładnie,jakiś tydzień dobry temu grałem ponad godzinną grę... "shootcaling" + gra drużynowa i wygraliśmy wycarrowałem...

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

ogolnie chodzac na botach po respie miedzy wiezami i tak wykryje cie punkbuster bo samego mnie wykryl gdy wbijalismy 5 premadem lv smerfom

Opublikowano

Na świecie dziennie ginie tysiące ludzi a Oni się nad afkiem użalają.... 

Połowa z was to brązy o mentalności diamentu na forum :)

Opublikowano

Generalnie możecie wysyłać tickety na te konto : http://eune.op.gg/summoner/userName=W%C3%AEldhero

Chłopaczek udaje Pridestalkerra i jak nie dostanie swojej Reksai to ma w dupie i trolluje/feeduje co można zobaczyć w match history. Typowy one trick pony.

2962714364861001388944.png

Tak się składa, że trolluję - bo lubię. 

Ale pomyślałem, że afkowanie będzie lepszą alternatywą, niż celowe padanie pod wieżą :)

BTW

Jak już wklejamy screenshoty:

5etiyz.jpg

Także ja trolluje już od jakiegoś czasu, a bana brak :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...