Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brąz, jak wyjść?

kubalodej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy komuś sie udało wyjść z tego brazu?:) Nie wiem jak mam awansowac jak zawsze trafi sie troll albo unskill który ma 1/20.Jakieś rady jak wyjsc z tego gowna? Bo już nie mam sily. Po prostu nie da sie wygrać gry z tymi gównami:)

Opublikowano

Nie ma żadnej receptury na wygranie meczu, ale spróbuj być jak najbardziej wpływowym graczem, bierz postacie które są w stanie same wycarrować.

Opublikowano

Ja wyszedłem z b1 ale zawsze coś. Grałem tam tylko assasynem Akali top/mid. Farmiłem jak się tylko da w early/mid żeby mieć na itemki. W teamfightach po prostu eliminowałem przeciwnego carry wchodziłem do W, a oni nawet nie wiedzieli co to jest pink. Gdy miałem już skille gotowe robiłem kolejny burst i tak z teamem wygrywaliśmy.

PS. Jak miałem 6 roamowałem ciągle topa/mida/bota [ zależy gdzie grałem, aby pomóc teamowi ]. Fragów nie zawsze oddawałem bo z reguły miałem 20+, ale coś zgarniali i było ok.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Jak ostatnio grałem duo na brązowych kontach to brałem z kolegą 2 championy top/mid z dobrą synergią. Coś jak malphite + yasuo. wukong/kataria etc.

Zagraliśmy 7 meczy i wygraliśmy wszystkie nawet mając feederów etc. I oprócz tego po prostu wygrywaliśmy swoje linie.

Jeżeli uda wam się złapać w takie aoe combo większą część drużyny przeciwnej będąc jednocześnie ahead możecie wygrywać gry niemalże na własną rękę.

giphy.gif

Opublikowano

1.znajdz sobie kogos do duo

2.pickuj postacie które są niesamowicie silne jak np yasuo akali i kata

3. gankuj ile sie da nie dośc ze pomozesz teamowi to jeszcze złapiesz golda pod asysty

i tyle są jeszcze tipy ze jak np przegrywasz linie to tulisz sie do wiezy farmisz itp ale to kazdy wie

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Wyszedlem w tym sezonie z B1 i to na turkach, wiec mozna.

W sezonie 3 wyszedlem z B5 do B1 ~50 lp, a potem odkrylem bola czy l# i wyszedlem do silvera. Gralem na cheatach jakies 2 tygodnie. Z brazu mozna wyjsc, tylko trzeba cierpliwosci albo kogos do duo.

Opublikowano

Po wbiciu 30lvla wbiło mnie do b5, wyszedłem w półtora miesiąca.
1.miej mózg
2.użyj mózgu
3.nie rób niepotrzebnego spamu na forum :)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Twierdzisz, że z brązu nie da sie wyjść? Wlasnie jestem w trakcie lvlowania drugiego konta na którym będę w brązie V czyli w największym szambie tej gry. Po co to robie? Po to aby udowodnić gimbom i innym typom co siedzą brazie z tekstem "caly czas noob teamy i afkerzy" że da sie wyjsc z tego :). To jedynie polowa tego co zrobie. Stawie czola silverowi :). Powiesz że ja sobie moge bo jestem dobry? Nie. Gram na poziomie golda 1/2 a siedze w g5. Wiec jakimś koreańskim challengerem nie jestem. Mecze bede nagrywał i najciekawsze bd wstawiał na mój kanał na YT (na który zapraszam youtube.com/ProGamerVarios) takze jak ktos ciekawy jak wyjsc z brazu to polecam. A teraz porada dla cb. Z brazu wychodzi sie dwoma sposobami

1. Liczysz na farta i grasz normalnie - gdzie cb puszcza

2. Grasz 1 lub 2 championami do carrowania i idziesz topa czy mida. Walisz typa co mowi ze i go top or troll. Idziesz tego topa, feedujesz sie i gre wygrywasz. Brazie zasada win lane - win game obowiązuje nadal. i zeby na dole nie bylo komentarza "j*bana ciota sie reklamuje" :p

Opublikowano

Przepis na wyjście z brązu ?  xD 
Nie ma czegoś takiego.

Jedyne co Ci mogę polecić to, ostrożne granie, wygrywanie lini, granie teamowo. Nie staraj się być graczem "mid or feed" uszanuj to że ktoś pierwszy pickuje.
Granie na mid/adc jest dosyć korzystne, jesteś blisko smoka i większość team fightów właśnie tam jest prowadzone. 

Jeśli nie dasz rady nawet z tym, to po prostu to jest Twoja dywizja i nic innego tylko ucz się na błędach i poprawiaj swoja rozgrywkę.
A jeśli jesteś święcie przekonany że nie zasługujesz na tą dywizję, znajdź kogoś kto Cię wyboostuje do silvera, lub graj zwykłe duo.
Wiele ludzi wyciągnąłem z brązu i wiem jaki to jest ból  :D

say_my_name_by_armagaten-daowbqg.png

Devils inside my mind

Opublikowano

Ja na koncie kolegi z brązu 5 przy wychodzeniu dostawałem po 13lp a grałem tylko kayle. Efekt? 20 wygranych pod rząd i wbiłem chyba brąz 2. Kayle jest dobra na topa/mida kiedyś była dobra na jungle, ale po zmianach nie podoba mi się w tej roli. Shaco bardzo dobry jungler na tym elo jak i na każdym. Jak ogarniesz postać to spokojnie wbijesz diament. Wiem co mówie bo w sezonie 3 wbiłem diament 2 grając tylko shaco. Dodatkowo możesz wycarrować gre teemo oraz tryndą. Tryndą każdy wie jak grać więc nie będę się rozpisywał po prostu musisz wymainować postać. Teemo robimy pod offtanka runy 27% atack speed 1ad 9armora 12 magic resist. Budujemy botrka merkury whits enda frozen maleta i w sumie to już nam starczy żeby zniszczyć każdego. Staramy się maksymalnie pushować topa gdy nasz team walczy na midzie a gdy jeden gracz z przeciwnej drużyny idzie na nas wchodzi w grzybki które wcześniej zaspamowaliśmy i spokojnie możemy pushować dalej linie gdy nasi towarzysze biją się 4v4. Warto mieć ogarnięty team, który nie wbija się w teamfight bez Ciebie dlatego napisz im żeby bronili a Ty starasz się pushować

Opublikowano

Wyjście z brązu jest wbrew wszystkiemu trudne. Szczególnie jeżeli jestes osobą ustawioną bardziej na teamwork! Mnie nawet jako platynie 4 ciężko było carrowac bronzów. Dlaczego? Bo tam nie ma czegoś takiego jak tw! Polecam zmienić world na euw. Jezeli chodzi o same wskazówki jak wyjść z bronzu, to jest jedna najskuteczniejsza. Polegaj tylko na sobie! Graj mid, jg assasynami. Katarina, fiora, ekko. championami, które biorą na combo, i sieją rozpieprz na teamfightach :)

lil-pump-gif-4.gif

Pomocnik
Opublikowano

Wyjście z brązu jest wbrew wszystkiemu trudne. Szczególnie jeżeli jestes osobą ustawioną bardziej na teamwork! Mnie nawet jako platynie 4 ciężko było carrowac bronzów. Dlaczego? Bo tam nie ma czegoś takiego jak tw! Polecam zmienić world na euw. Jezeli chodzi o same wskazówki jak wyjść z bronzu, to jest jedna najskuteczniejsza. Polegaj tylko na sobie! Graj mid, jg assasynami. Katarina, fiora, ekko. championami, które biorą na combo, i sieją rozpieprz na teamfightach :)

To jesteś boostowaną platyna, ja sobie ad garenem w jungli albo lux adc z bronzu wychodzilem konto jest teraz w goldzie 5 tam nie ma poziomu a plakanie ze sie z tego nie da wyjsc, to nie polecam dalszej gry bo przestaniesz grać w diamencie tam już z afkiem czy tez trollem nie ugrasz 

Opublikowano

Wlasnie jestem w trakcie lvlowania drugiego konta na którym będę w brązie V czyli w największym szambie tej gry. Po co to robie? Po to aby udowodnić gimbom i innym typom co siedzą brazie z tekstem "caly czas noob teamy i afkerzy" że da sie wyjsc z tego :)

Gram na poziomie golda 1/2 a siedze w g5.

Chcesz udowadniać coś, co udowodniło już dziesiątki tysięcy innych graczy. Komu to chcesz udowodnić? Kto Cię wyróżni spośród tych tysięcy?

Grasz na poziomie g5 i dlatego tam siedzisz.

to moje konto:

00336585465458866372.png

Od Silvera V przeskakuję co 2 dywizje, gdybyś grał na poziomie golda I też byś przeskakiwal a nie siedział w GV.

Mój kolega z brazu II twardo ogłaszał, że bez problemu ogra kazdego golda ale ma nuby w teamie i nie moze wyjsc z brazu. Wzialem go na pare dueli i jakos nie mogl mnie ograc :P

Jak wyjść z brazu... istnieje masa poradnikow, w kazdym jest cos prawdy. Ja powiem to na moim doswiadczeniu:

Kiedyś grałem w silverze I i nie mogłem ruszyć z miejsca bo myślałem, ze to szczyt moich umiejętności.

Na tym koncie od razu po przydziałach (do SV) grałem na luzie, postawiłem sobie cel : platyna i po prostu gralem, SV do SIII, potem do SI, jedna seria nie przeszla, druga 3:0 i tak dalej, teraz jestem w GIII z MMR platyny, mam jeden meczy w serii wygrany, jesli wygram drugi jestem w GI, ale to mi nie wystarczy bo chce dotrzec do platyny i dalej.

Mówiąc inaczej, stawiam sobie konkretny cel i do niego dążę, nie narzekam na nuby, jestem miły, daję z siebie wszystko, nie dbam o KDA, csy czy inne debilizmy - zamiast tego pomagam członkom drużyny. Wyjście z brązu jest o tyle łatwe, ze na Akali na midzie pickują teemo a malphite jest uwazany za czolowego supporta. Nie chodzi mi tu o ich glupote, po prostu grasz jak chcesz, nie ma tam nawet zarysow granic grywalnosci dana postacia czy danym stylem, rownie dobrze mozesz wygrac topa hecarimem jak i leona full ap ;) CHCIEJ!!!

A co do ekspertow z platyny to nie maja racji ze nie ma team worku, dopoki TY wspolpracujesz to tw jest, jesli pomagasz innym, to nawet jesli tego nie widza i nie doceniaja to Twoja pomoc sprawia ze oni rosna w sile i w ostatecznym rozrachunku pomoga Ci wygrac.

Kolejne brednie o zmianach serwerow, wszedzie jest tak samo, przynajmniej do poziomu platyny, dalej nie bylem.

A i jeszcze jedno - mainowanie jednej postaci czy linii to idiotyzm. Graj wszedzie od topa po supporta, bo nie ma uja, zebys zawsze mial co chcesz. Zauwazylem tez ze ja jedyny, wchodzac do lobby i piszac "hi guys, I'm gonna fill" w dziwny sposob sprawiam, ze wszyscy nabieraja kultury, pokaz swoja kulture a inni rowniez ja okaza, cos to bylo z przejmowaniem cech samca alfa, Ty, jako mądry, inteligentny gracz z zasadami z miejsca stajesz sie samcem alfa ponad bandą botów zaklepujących dostępne linie :D (Nie jestem pewnien czy tak to działa, to tylko moje wstępne rozmyślenia)

No i odzywaj się do innych, nie ograniczaj sie do zaklepania linii, budujac juz w lobby więź z graczami tworzysz więź w rozgrywce, komunikacja to podstawa.

na koniec pochwale sie ze gralem mecz na konkretnych graczy: OnTop R1ou (challenger) i TiA Giotaras (diament) + jakas platyna, silver i unranked majac w druzynie golda i dolne partie platyn i ogralismy ich tak mocno, ze po tf'ie przy smoku sie poddali ;) Choc wczesniej dostawalismy baty to utrzymywalismy komunikacje, wpadalismy na coraz lepsze pomysly i w koncu ciezko wypracowalismy zwyciestwo przez ich surr. Mysle ze to wystarczajacy dowod na to, o czym pisalem wyzej ;)

sygna.png

Opublikowano

koleżanki konto -> B5. w zym jest aktualnie? silver 2 D: wyszedłem jej z brązu w ciągu miesiąca grając 2-3 rankedy dziennie. gralem prawie bez przerwy na zmiane LB, Nida, Ahri, Nasus, Janna, Diana. Da się z łatwością, uwierz. Odkąd weszła do silvera nie zagrałem jej ani jednego rankeda :p

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

@McPetic

W goldzie 5 siedze dla tego że jest to mniej wiecej mój poziom grania. To tak jakbyś wyśmiał osobe grającą na poziomie brązu że do silvera nie moze wejsc. Gold 5, 4 i 3(bo spadam i awansuje) to jest narazie mój szczyt umiejętności . Ale tylko tymczasowy mam nadzieje. tysiace osób udowodniło ta? Ilu z tych tysiecy obób było na mainie w goldzie/silverze a ile w goldzie+? Większość z nich to challengery/diaxy/platyny. Oni z brazu wychodzą riven pod ap z zawiązanymi oczami i palcem w dupie. Dodatkowo zobacz ile osób gra w lola a ile to udowodniło ~75mln/kilka(naście) tyś. Przelicz to na % a co do mojego poziomu gry, to dziwne jak ci sie trafia gnar ktory sie obrazi za "stop feed" i sprzeda itemy i pojdzie trollować? W brazie z noobami wyjdziesz. W goldzie musisz carrować jak cholera albo miec spoko team.

Opublikowano

Ja wyszedłem z b5 i aktualnie mam s3, brąz to nic zobaczysz co ludzie w silverku odwalają już na lepszych graczy w najwspanialszej lidze we wszechświecie trafiałem! Powiem jak jeszcze nie było wakacji wbiłem z s5 do s3 ale jak się zaczęły to już k*rwa koniec, z tymi dziećmi nie da się grać!

PS.

Nie słuchaj tych co ci mówią ci pickować bo to bez sensu... Graj tym co ogarniasz !

Opublikowano

Bierz postacie które mają dmg i zbieraj fragi. Na topie graj tryndą albo fiorą. Na midzie katą albo brandem, w jungli graj masterem albo xinem, a na adc graj dravenem lub cait. Jeżeli ogarniasz buildy i farmienie to powinieneś z łatwością wyjść z brązu.

Opublikowano

kiedy wychodziłem z brązu wygrałem 90% gier...

- zaczynałem w tym sezonie Bronz 3

- Obecnei jestem Silver 2 i 90LP...

zagrałem jedynie około 100 gier... przy czym większość była pokroju Trollowania...

a tutaj masz dowody że się da:

http://www.mpcforum.pl/topic/1434935-diamond-rush-no-i-gdzie-to-elohell-i-s%C5%82abe-teamy/

sam nawet z nim grałem :)...

tak to był ten pokrój trollu xD... ale wygrać wygraliśmy...

Rito nie oszukuje... kiedy będziesz grać lepiej... to wyjdziesz... można korzystać z porad itp.

ale samo wysłuchanie ich... nic nie zmieni... 

Opublikowano

Jak nie zaczniesz lepiej grać to nie wyjdziesz. Nie zganiaj na team , bo osoby które smurfują jakimś magicznym sposobem wychodzą , a nie sądze żeby mieli dar omijania noob teamów ;d

Jeżeli wygrywasz wygrywasz swoją linie , a po temacie zakładam że często tak jest to staraj się jak najwięcej gankować inne linie , bo nawet słaby gracz jak podłapie feeda to już w miare ogarnie :)

Opublikowano

Musisz patrzeć cały czas na minimapie i wiedzieć co się dzieje,
nie gonić za killami jak szalony,
do komunikacji używać pingu, jak ktoś cie na czacie wyzywa olej to i wykorzystaj czas (przez który byś się kłócił) np na farmienie,
jak masz mało hp zawsze wracaj do bazy nigdy nie trzymaj się z low hp przy team fightcie bo zginiesz,
nie wyzywaj innych,
staraj się doradzić komuś innemu jak mu źle idzie ( ale się nie kłócić),
grać dużo i zdobywać więcej doswiadczenia,
przyjmować porażke i wygraną z godnością.

x

Opublikowano

Graj postacią jedną taką którą zawsze dobrze ci idzie, nie graj solo, podłap te kilka fragów a potem pomagaj i oddawaj drużynie, staraj się nie flaimić wcale bo to tylko pobudza innych do feedowania jak wyzywasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...