Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jezyk do takiego programu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Ktory jezyk programowania wybrac do programu ktory :

-ma miec ladny interfejs

-program ktory bedzie dodawal do pliku .txt na serwerze ftp tekst lub wysylal plik lecz jesli taki istnieje i dostosuje nazwe do sytuacji np. jest plik test.txt i jesli istnieje taki to zamiast niego dodaje test.txt

-tekst ktory ma byc wysylany ma sie pisac w programie.

Ktory jezyk sie najlepiej nada?

http://deandes.pl - strony internetowe

Opublikowano

żaden, skoro się w ogóle nie znasz na żadnym języku.

Opublikowano

Siema!

Ktory jezyk programowania wybrac do programu ktory :

-ma miec ladny interfejs

-program ktory bedzie dodawal do pliku .txt na serwerze ftp tekst lub wysylal plik lecz jesli taki istnieje i dostosuje nazwe do sytuacji np. jest plik test.txt i jesli istnieje taki to zamiast niego dodaje test.txt

-tekst ktory ma byc wysylany ma sie pisac w programie.

Ktory jezyk sie najlepiej nada?

Każdy, interfejs musisz zrobić sam, jeżeli ma być ładny. Co do drugiego podpunktu musisz go połączyć z PHP, bo dołączanie hasła do programu nie jest dobrym pomysłem.

­

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Skoro do własnego użytku i ma być prosty, ale z dużymi możliwościami to dobry będzie AutoIt3.­

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Do własnego użytku i prosty to polecam vb.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jak ma być prosty to polecam Ci Jave, no ale znowu to nie będzie szybkie. Łatwe ale wolniejsze, trudniejszy jest C++ ale jego musiałbyś się długo uczyć. Ewentualnie możesz napisać program strone internetową czyli wykorzystaj PHP

r9wfFzB.png

Opublikowano

Osobiście polecam C++ - jest szybki a masz w nim tak nieograniczone możliwości, że możesz w nim tworzyć nawet strony internetowe. W przeciwieństwie do javy, nie posiada maszyny wirtualnej, tylko idzie bezpośrednio do procka, poprzez co jest szybszy. No ale z kolegą wyżej się zgodzę, że si plas plas jest trudniejszy i dłużej się go uczy.

jw19e8.png

Opublikowano

Jak ma być prosty to polecam Ci Jave, no ale znowu to nie będzie szybkie. Łatwe ale wolniejsze, trudniejszy jest C++ ale jego musiałbyś się długo uczyć. Ewentualnie możesz napisać program strone internetową czyli wykorzystaj PHP

Nie, tak to nie działa.

@OT Każdy język się nada, ale jeśli nie chcesz zagłębiać się zbytnio w programowanie, to rzeczywiście - VB.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Nie, tak to nie działa.

@OT Każdy język się nada, ale jeśli nie chcesz zagłębiać się zbytnio w programowanie, to rzeczywiście - VB.

16 latek który uczy informatyka jak programować hmm brawo ;) Arogancja poziom Jaca777

@topic

Sprawdź sobie najlepiej wszystkie języki i zobacz który Ci najbardziej będzie odpowiadał bo we wszystkich napiszesz to co będziesz chciał ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

16 latek który uczy informatyka jak programować hmm brawo ;) Arogancja poziom Jaca777

@topic

Sprawdź sobie najlepiej wszystkie języki i zobacz który Ci najbardziej będzie odpowiadał bo we wszystkich napiszesz to co będziesz chciał ;)

I co? Człowieku ogarnij się - wiek nie robi różnicy. 

Co do twojej wypowiedzi to zgadzam się z @Jaca777 - od kiedy proste programy pisze się w Javie, a zaawansowane w C++? Przecież to jest idiotyczne. W obu językach możesz napisać to samo. Dlaczego mamy się długo uczyć C++? Bo jest za skomplikowany dla Ciebie?

Ewentualnie możesz napisać program strone internetową czyli wykorzystaj PHP

Pozostawię to bez komentarza.

Opublikowano

I co? Człowieku ogarnij się - wiek nie robi różnicy. 

Co do twojej wypowiedzi to zgadzam się z @Jaca777 - od kiedy proste programy pisze się w Javie, a skomplikowane w C++? Przecież to jest idiotyczne. W obu językach możesz napisać to samo. Dlaczego mamy się długo uczyć C++? Bo jest za skomplikowany dla Ciebie?

Pozostawię to bez komentarza.

Kidsprogrammers... 

Nie chodziło o poziom zaawansowania programu, lecz języka. C++ jest językiem wysoko poziomowym, programowanie prostych konsolowych programów to sprawa dla dziecka waszego pokroju, programowanie w GUI to rzecz trudniejsza w C++ ale do osiągnięcia.

Java natomiast nie potrzebuje specjalnej wiedzy na temat programowania żeby cokolwiek w niej napisać. Jest językiem obiektowym w przeciwieństwie do bardziej strukturalnego C++ i łatwiej się w niej programuje.

Program-strona internetowa > To aplikacja na przeglądarkę internetową, to najprostsza forma napisania czegoś.

"Pozostawię to bez komentarza" << To był komentarz. 

Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem + wgl przysiąść dzieci do książki bo wypowiadając się w internecie robicie krzywdę sobie i swoim rodzicom ;) Ehh kiedyś na mpc był jakiś poziom "ekspertów" teraz widze że ten poziom schodzi na szesnastolatków którzy myślą że znają troche jave i potrafią grać w cs to są programistami pokroju bill gates'a czy steav'a jobs'a.... Szkoda słów dzieci ;')

W waszych wypowiedziach nie znalazłem nic wartościowego prócz bezsensownego powtarzania się innych internetowych trolli. Może rozwinelibyście troche te marne wypowiedzi? Zamiast pisać "Pozostawię to bez komentarza" albo "Nie tak to nie działa" to jak to działa panie umiem jave więc jestem programistą? 

r9wfFzB.png

Opublikowano

Kidsprogrammers... 

Nie chodziło o poziom zaawansowania programu, lecz języka. C++ jest językiem wysoko poziomowym, programowanie prostych konsolowych programów to sprawa dla dziecka waszego pokroju, programowanie w GUI to rzecz trudniejsza w C++ ale do osiągnięcia.

Java natomiast nie potrzebuje specjalnej wiedzy na temat programowania żeby cokolwiek w niej napisać. Jest językiem obiektowym w przeciwieństwie do bardziej strukturalnego C++ i łatwiej się w niej programuje.

Program-strona internetowa > To aplikacja na przeglądarkę internetową, to najprostsza forma napisania czegoś.

"Pozostawię to bez komentarza" << To był komentarz. 

Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem + wgl przysiąść dzieci do książki bo wypowiadając się w internecie robicie krzywdę sobie i swoim rodzicom ;) Ehh kiedyś na mpc był jakiś poziom "ekspertów" teraz widze że ten poziom schodzi na szesnastolatków którzy myślą że znają troche jave i potrafią grać w cs to są programistami pokroju bill gates'a czy steav'a jobs'a.... Szkoda słów dzieci ;')

W waszych wypowiedziach nie znalazłem nic wartościowego prócz bezsensownego powtarzania się innych internetowych trolli. Może rozwinelibyście troche te marne wypowiedzi? Zamiast pisać "Pozostawię to bez komentarza" albo "Nie tak to nie działa" to jak to działa panie umiem jave więc jestem programistą?

A Java nie jest językiem wysoko-poziomowym?

Od kiedy strony internetowe są programami? Mylisz pojęcia.

Java natomiast nie potrzebuje specjalnej wiedzy na temat programowania żeby cokolwiek w niej napisać.

Uśmiałem się.

Jest językiem obiektowym w przeciwieństwie do bardziej strukturalnego C++ i łatwiej się w niej programuje.

To chyba coś pomyliłeś z C

@Diegool

Dobrze, jak na matematyce nauczyciel spyta się mnie o definicję kwadratu, to powiem jej że jest to figura o trzech bokach, gdzie suma kątów wewnętrznych jest równa 180 stopni. Bo czemu nie, skoro definicje to abstrakcja.

Idź filozofować gdzie indziej. 

Opublikowano

Jak już ogarniesz C++, to możesz nawet umieścić silnik Chrome'a i wszystko sobie pisać w HTML, CSS i JS. Dla mnie to rozwiązanie jest proste, estetyczne i funkcjonalne.

Możesz też wybrać C# - kompromis (tak możecie się kłócić) między Javą, a C++.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

A Java nie jest językiem wysoko-poziomowym?

Od kiedy strony internetowe są programami? Mylisz pojęcia.

Uśmiałem się.

To chyba coś pomyliłeś z C

Pojęcia to słowa względne ;) Jak zmienne... Definicje pojęć można zmieniać to abstrakcja i iluzja jak wszystko co jest w informatyce i programowaniu a programista powinien myśleć abstrakcyjnie i filozoficznie tak zbudowany jest świat "binarny". To co teraz piszemy istnieje ale nie naprawdę to wszystko to abstrakcja dlatego pojęcia można zmieniać tak jak język.

C++ rzeczywiście mój błąd, choć kto powiedział że nie może być strukturalny?

Java jest obiektowa i przy tym zostanę a człowiek myśli obiektowo więc w Javie się pisze o tyle łatwiej że jest wygodniej.

Uśmiałeś się? Hmm to dobrze ale ja w tym nie widzę nic śmiesznego, może masz jakieś zaburzenia psychiczne?

Skończmy tą nie potrzebną farsę bo posypią się warny a mi warny nie są do życia potrzebne.

@topic Jak chcesz programować wybierz sobie przyjemny DLA CIEBIE język. Dla mnie jest to C++, Java i PHP dla innych VB. To w jakim języku będziesz programował zależy od Ciebie bo w każdym języku możesz napisać to samo i pamiętaj myśl abstrakcyjnie bo na abstrakcji się opiera informatyczny świat ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

no nie będzie szybkie.. w końcu każdy używa komputerów z lat 90' i te różnice są bardzooooo widoczne. /s

Java natomiast nie potrzebuje specjalnej wiedzy na temat programowania żeby cokolwiek w niej napisać.

wat?

Opublikowano

Praszam pana informatyka za to, że się z Panem nie zgadzam :< Faktycznie trochę nie uargumentowałem mojego zdania, ale już to zmieniam. No więc - Czemu nie masz racji:

Jak ma być prosty to polecam Ci Jave, no ale znowu to nie będzie szybkie. Łatwe ale wolniejsze, trudniejszy jest C++ ale jego musiałbyś się długo uczyć.

I naprawdę uważasz że to jest takie proste? Korporacje używają Javy bo oszczędzają na programistach? Najlepiej by było gdyby wszystkie systemy biznesowe były napisane w C++! Co z tego że produkcja trwałaby dużo dłużej i miałyby mniej możliwości. A najbardziej błędnym jest to, że uważasz, że tym, co jest trudne w programowaniu, jest język.

Chyba nie wiesz co znaczy "wysokopoziomowy" :)

Pojęcia to słowa względne ;) Jak zmienne... Definicje pojęć można zmieniać to abstrakcja i iluzja jak wszystko co jest w informatyce i programowaniu a programista powinien myśleć abstrakcyjnie i filozoficznie tak zbudowany jest świat "binarny". To co teraz piszemy istnieje ale nie naprawdę to wszystko to abstrakcja dlatego pojęcia można zmieniać tak jak język.

I nie rozumiesz też raczej abstrakcji :)

Ćpałeś coś? xDD

Jeszcze raz - to nie język w programowaniu jest trudny. Tylko na początku tak się wydaje.

Opublikowano

Jeżeli piszesz programy dla korporacji to ok, tylko chciałbym nadmienić że 1 na 10 programów jest napisane w Javie :') Zresztą temat zakłada osoba która chce zrobić coś dla siebie tu kłania się czytanie ze zrozumieniem :') Dobra koniec tego... Moderator zarówno mi jak i wam powinien wlepić kilka warnów za offtop :/

r9wfFzB.png

Opublikowano

Ja Ci polecam delphi, bo jest fajoski i jest RAD. Interfejs to kwestia wyklikania, połączenie FTP to kwestia wrzucenia odpowiedniej kontrolki na formę i jej oprogramowanie a kompilacja wykonuje się błyskawicznie <3

@Diegool dlaczego niby GUI w C++ jest trudniejsze do napisania? :F To chyba zależy od framework'a (lub jego braku).

@Jaca777 dlaczego uważasz, że C++ ma mniejsze możliwości od Javy?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

@Jaca777 dlaczego uważasz, że C++ ma mniejsze możliwości od Javy?

Chodzi mi nie o to, że można dużo z nim zrobić, ale o możliwości wynikające z wygody i czytelności kodu. Tj. więcej możesz zrobić z mniejszym nakładem środków. I nie chodzi mi tylko o Javę. Mówiłem o tym jak bardzo byśmy byli ograniczeni, gdyby istniał tylko C++.

@Diegool wygodny != łatwy

Opublikowano

Chodzi mi nie o to, że można dużo z nim zrobić, ale o możliwości wynikające z wygody i czytelności kodu. Tj. więcej możesz zrobić z mniejszym nakładem środków. I nie chodzi mi tylko o Javę. Mówiłem o tym jak bardzo byśmy byli ograniczeni, gdyby istniał tylko C++.

Człowieku cały czas pisaliśmy o tym samym więc po co była ta wymiana zdań? Ehh :/ Już się przymykam.

Btw, nie istnieje tylko Java czy C++ istnieje tysiące innych ciekawych języków programowania :) Więc jest w czym wybierać

r9wfFzB.png

Opublikowano

Do każdego języka trzeba podchodzić inaczej, w jednym napiszesz mało i dużo zrobisz, a w innym się namęczysz i będziesz miał dopiero kawałek całości. ­W każdym języku można się zakochać.  <3 

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...