Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Usuniecie dzialu "Pliki Serwerowe" w Metin2

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze ten temat, bo to co zaczyna sie dziac, to jakas patologia. Jeszcze pare lat temu, gdy nie ludzie wrzucali tych calych "gotowcow" rynek serwerowy jakos sie trzymal. W tej chwili pikuje w dol przez ogrom tego krotko mowiac - gowna. Wystarczy spojrzec co sie dzieje - co drugi serwer jest na miesiac i na "gotowcu", gdzie administracji nie chcialo sie nic zmieniac; aby hajs sie zgadzal.

I tutaj zaznaczam. Nie jestem za usunieciem plikow serwerowych z lat poprzednich (ktore sluza glownie do nauki i do zabawy) a za zakazem publikacji plikow upadlych projektow. Pewnie posypia sie zaraz fale hejtow od gownotechnikow, ale prawda jest taka, ze jesli dalej ludzie beda stawiac te miesieczne serwery, to za rok nie bedzie dla kogo ich tworzyc.

Opublikowano

­Jestem na tak. @sherer idealnie to ujął. Najlepiej będzie zrobić takowy zakaz.

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Jestem na tak, każdy teraz startuje na gotowcach i przez to ludzie uciekają, bo ludzie robią serwer na gotowcu po to, aby zarobić czy też wyłudzić dane, aby okradać.

Opublikowano

Popieram, wyje*ać ten dział w piz*u.. Nikt nie robi nic swojego... Ja rozumiem pliki Terenza, badara itp. jako podstawkę.. Zostawić tylko takie i tyle.

Opublikowano

Jak ktoś jest na tyle miły, by udostępnić owoc swojej pracy to nie ma potrzebny tego utrudniać.

Zresztą jak nie na MPC to ktoś udostępni gdzie indziej i forum tylko na tym straci.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jak ktoś jest na tyle miły, by udostępnić owoc swojej pracy to nie ma potrzebny tego utrudniać.

Zresztą jak nie na MPC to ktoś udostępni gdzie indziej i forum tylko na tym straci.

No tak będą udostępniać pliki i będą stawiać na gotowcach serwer i wykorzystywać ludzi a potem nie będzie graczy metina? - Nie każdy wchodzi na zagraniczne fora.

Opublikowano

Na tak, ale szczerze? To nic nie da, teraz każdy ma pełno pilków na swoim dysku, więc tak czy inaczej będzie ich rozprzestrzenianie na gg czy innych komunikatorach.

Opublikowano

Tak.

No tak będą udostępniać pliki i będą stawiać na gotowcach serwer i wykorzystywać ludzi a potem nie będzie graczy metina? - Nie każdy wchodzi na zagraniczne fora.

Dodatkowo połowa pseudo techników nie potrafi się porozumiewać w języku innym niż polski, dlatego wątpię (jeśli będą coś szukać) żeby coś znaleźli :P
Opublikowano

Myślę, że to i tak nie zdziała na jakość serwerów Metin2. Tak czy tak zawsze ktoś wstawi "specjalnie" i przez 5 minut zanim temat wywalą zdąży ktoś pobrać. Teraz dużo osób handluje takimi plikami, np. Dark Since sprzedaje pliki Gladora, Divine, a inni zaś te pliki dają za darmo i trzeci sprzedadzą.

Opublikowano

@Argin™

Tak, natomiast nie bedzie takiego dostepu do nowszych plikow (bo wiadomo powstaja i dobre serwery z nowsciami) i na tych chujowych serwerach nie bedzie wiecej niz po 50 graczy.

No w sumie racja będą ciągle te same jedynie sklejki, ale później to minie i tak.

Opublikowano

Jestem na tak, każdy teraz startuje na gotowcach i przez to ludzie uciekają, bo ludzie robią serwer na gotowcu po to, aby zarobić czy też wyłudzić dane, aby okradać.

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Może zamiast usuwać to można zrobić takie coś - użytkownik zrobi 1temat 20ludzi pobierze paczke i musi zmienić na inną albo zamyka się temat i ukrywa link.­

Opublikowano

Nie

To czyjaś sprawa czy udostępnia pliki i potem ktoś inny robi z nich badziew serwa. 

Opublikowano

Może zamiast usuwać to można zrobić takie coś - użytkownik zrobi 1temat 20ludzi pobierze paczke i musi zmienić na inną albo zamyka się temat i ukrywa link.­

Z całym szacunkiem, ale gorszej propozycji nie widziałem.

@top

Nawet jeżeli takowy dział zostanie usunięty to pliki będą krążyć po osobach, które się zajmują serwerami metin2. Według mnie w żaden sposób nie pomoże to działowi.

Nie

Opublikowano

Proszę osoby które nigdy nie zaglądały do działu Metina o nie wypowiadanie się bo to śmieszne. Nie znacie sytuacji

Pisałem już o tym dawno do kwiatmixa i makina, jednak nie wiadomo co z tym. @Lord Makin

Opublikowano

Kim Wy jesteście żeby tego zabronić? Jesteście współautorami i tracicie przez to? Raczej nie. Jakoś OTSów masz od ciula i ciut ciut, to nadal pojawiają się gotowe publikacje, serwery. Ba, jeżeli projekt jest dobry, to sam obroni się. Jeżeli jakimś cudem ta możliwość zniknie, to gratuluję kolejnego nietrafionego pomysłu i przekierowania użytkowników na inne fora.

/offtop modeon

Btw. piszesz o bólu dupy "gównotechników", ale nie oszukujmy się. Te serwery są tylko po kasę i boisz się, że nie zarobisz. Mylę się?

/offtop modeoff

Opublikowano

Problemem nie są osoby, które zakładają gotowce pod kasę (bo jak nie pliki z MPCforum to skądś indziej) tylko debile, którzy ładują w nowy, stojący niecały tydzień (a czasem kilka godzin) serwer kupę kasy, a potem się dziwą, że się one po miesiącu zwijają. Nabili debili w butelkę, wycisnęli jak mogli, wiedzą że więcej kasiory nie natrzepią to spierdalają z tym co "ukradli".

na NIE

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@Eftar

Nie, nie obroni sie. Wiele swietnych serwerow upadlo, nie przez bledy administracji, ale przez natlok kolejnych projektow - przykladowo wychodzi 5 serwerow i kazdy zabierze takiemu serwerowi po 100 graczy. Nie rozumiesz prostego systemu - serwery prywatne dzialaja podobnie jak banki. Gracz straci zaufanie do jednego, traci do wiekszosci. Populacja metina zmniejsza sie, wlasnie przez takie kwiatki.

Co do gownotechnikow, mam tu na mysli osoby bez zadnych umiejetnosci technicznych, bazujacych tylko na sklejkach z forum. Chca one zazwyczaj jak najmniejszym kosztem wyciagnac jak najwiecej pieniedzy, zamykajac nastepnie serwer po miesiacu. Dla mnie zarabianie z serwerow to nic zlego, tylko ze ja kazdy projekt tworze od zera, zwracajac uwage na kazdy aspekt pokolei. Wynagrodzenie natomiast przyjmuje z uwagi na wlozona przeze mnie prace (bo nie oszukujmy sie, kosztuje to nieraz duzo wysilku).

Opublikowano

jak najbardziej na TAK. To, co się odpierdala w świecie Mt2 to jest jakaś parodia. Gimbusy, które biorą pliki i ładują hajs tatusiów w serwery stojące góra tydzień to najgorsza zaraza. Jeszcze powinien być zakaz wejścia do działu metina osobom poniżej 16 roku życia. Sherer ma całkowitą rację. Powoli niby gracze rozróżniają ekipy i wiedzą na których serwerach warto zagrać, bo kojarzą ludzi przez ich dokonania i umiejętności.

A tak w ogóle to powinni jeszcze wyjebać download kodu źródłowego do Metina, bo to nie dla plebsu i gównojadów. Tyle. Czekam na warny <3

57199140501148694665.png

Opublikowano

­Nie.

Jeżeli robią to dobrowolnie i forum się dzięki temu rozwija to czemu kasować?

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

­Nie.

Jeżeli robią to dobrowolnie i forum się dzięki temu rozwija to czemu kasować?

Połowa plików i tak jest kradzionych, ja rozumiem że ludzie się uczą, ale żeby wałkować `tysięczny raz temat jak odpalić pliki serwerowe, no jakim trzeba być bez mózgiem, w internecie tego pełno.

tak.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...