Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się jeszcze grać?

LeoSantos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie, opłaca się jeszcze wracać do lola ? Ogólnie w niego grać , gdyż comunnity podobno strasznie słąbe , dużo negatywów na temat tej gry. Jestem ciekaw kiedy ta gra upadnie, z góry dzięki daje plusy za każdą odp :)

sIbMQDw.png

Opublikowano

Zależy od gustu.

Lubisz grać, to grasz, nie lubisz, to nie.

Warto jeszcze jeść? Bo podobno do jedzenia dodają ulepszacze.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Sam musisz zdecydować. Wątpię, żeby gra upadła skoro są rozgywane mistrzostwa świata w tej grze ;) Ogólnie poleciłbym Ci grę, jeśli nie trafisz na noobów to świetnie się bawisz.­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Miałem przerwę od lola , która trwała rok . W sumie dosyć daleko zaszedłem dobijając Diament 4 ,ale mam dylemat czy jeszcze się opłaca. Wszyscy przeżucają się na Hotsa/Csa.

sIbMQDw.png

Opublikowano

Miałem przerwę od lola , która trwała rok . W sumie dosyć daleko zaszedłem dobijając Diament 4 ,ale mam dylemat czy jeszcze się opłaca. Wszyscy przeżucają się na Hotsa/Csa.

Czy ja wiem... dużo ludzi gra w to i to także z tym "przerzucaniem" różnie bywa.

Jeżeli czujesz jeszcze "pociąg" do tej gry to czemu by nie wracać? 

Opublikowano

Gra jeszcze będzie popularna a co do community to dla mnie jest ok, grałem na poziomie silvera kilka gierek i nie było jakiś toksycznych graczy, że grać się nie dało. Aktualnie leveuluje konto do 30 lvl i jest spoko, nie ma żadnych trolli etc...­

Ja wróciłem i nie narzekam.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Czuję do niej pociąg ,ale obawiam się że pogram pół roku+ i znowu ludzie zaczną się przeżucać na inne gry a ja zmarnuję tylko swój czas

sIbMQDw.png

Opublikowano

Community najlepsze w brązie oczywiście.

Najwięcej toksycznych graczy jest chyba w złocie.

A czy warto do lola wracać ... Zależy czego oczekujesz. Gra jest ok, rozwija się, wchodzą nowe championy etc. Ja nie narzekam. 

giphy.gif

Opublikowano

Czuję do niej pociąg ,ale obawiam się że pogram pół roku+ i znowu ludzie zaczną się przeżucać na inne gry a ja zmarnuję tylko swój czas

Prawie każda gra ma swoje 5 minut. LOL jak na razie radzi sobie i jest bardzo popularną grą. Mimo, że z czasem nudzi się i gracze denerwują, to i tak wraca się do niej (przynajmniej w moim przypadku). Odnośnie CS, jest to odskocznia od MOBA, do tego na topie, dzięki YT, hazardowi (skrzynki). Osobiście nie przepadam za CS:GO, prędzej bym do 1.6 wróciła, pewno z sentymentu. Hots według mnie jest słaby, nie podoba mi się, kwestia gustu. Jestem przyzwyczajona do LOLa i ciężko jest/było przerzucić mi się nawet na Smite (do tego znajomi w niego nie grają), więc pozostaje mi LOL. Wchodzą nowości (nie wszystkie mi się podobają), twórcy starają się w jakiś sposób urozmaicić rozgrywkę trybami, wizualizacją, itp. Według mnie warto wrócić, chociażby dla samego pogrania ze znajomymi ;)

Opublikowano

Wiele os odradza ze względu na ilość dzieci itp, tylko wkurw*ć się przez tą gre podobno idzie :/

I myślisz, że w cs nie ma dzieci ? Myślisz, że w smite nie grają dzieci ? Do hotsa się nie dorwą ?

Są wszędzie i trzeba sobie z nimi radzić.

giphy.gif

Opublikowano

hots - nie ze wzgledu ze community to najzwyklejsze cioty, poszli tam ludzie ktorzy tak bardzo narzekali na lola czy dote i stwierdzili ze za prosto, ze za duzo ta gra polega na teamie

csgo - dwie zupelnie rozne gry, ale jedna rzecz je laczy - community. 

gra nie upadnie tak szybko, o ile w ogole. jedyna rzecza ktora poki co zagraza tej grze to dota reborn i podejscie rito do samej gry (c*****y balans, c*****y client, c*****e usprawnienia, c*****e bugi)

imo i tak warto bo to w koncu jedna z lepszych mob na rynku

Opublikowano

A jak ze skrypterami ? Robią coś z nimi , bolowcami itp . Bo w wyższych ligach kiedyś też to doskwierało :(

Jakby nie patrzeć to narzekasz na skrypterów na mpc forum. Nie oszukujmy się tutaj większość osób zagląda do działu lola tylko po skrypty. Tam gdzie ja gram najwidoczniej ich ubyło.

giphy.gif

Opublikowano

Zależy po co chcesz wracać, jeżeli dla rankingu to nie polecam, za dużo idiotów na każdym poziomie. Jeśli dla przyjemności i pogrania z kumplami to czemu nie ;)

Opublikowano

Cs;go i LoLa łączy comuunity? Chyba tu kogoś główka boli.

Gram w obie te gry i w csie już dawno nie napotkałem na toksyczną osobe, w lolu w każdym meczu.

Gram tylko w LoLa z kolegami od czasu do czasu, jeżeli ty nie masz zamiaru pograć sobie z kolegami to nie ma sensu wracać.

Opublikowano

To grasz dla siebie czy dla ludzi? Napewno kompanów do gry w przyszłym czasie Ci nie zbraknie ;) 

Opublikowano

Wrocic zawsze warto, tym bardziej jezeli masz z kim grac - wiadomo, samemu to nuda. Jezeli chcesz zagrac w inna MOBA, ktora nie posiada az tak negatywnego community to polecam Smite, zdaje sobie z tego sprawe, ze gra jest zupelnie inna niz League of Legends i moze odpychac pod wieloma aspektami, jednakze kiedy ja pobralem ta gre i pogralem pare godzin to sie strasznie do niej przywiazalem. 
Wracajac do League of Legends, fakt, community jest tam strasznie toksyczne, jednakze najlepszym sposobem na flamewar jest po prostu wyciszenie gracza i robienie to co zrobic nalezy w grze - wygrac.

­

Opublikowano

Własnie dzięki temu ze ludzie przeszli na cs, hotsa, community stało się dużo lepsze, ponieważ 10-15 latkowie przeszli właśnie na te "popularne gry".

Jeśli masz zamiar zmieniać grę tylko, ze zmienia ją dużo osób których nawet nie zna, to śmianie z Ciebie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moje wrażenia z grania w aktualnie topowe gry:

-Liga Legend- W goldzie jest masakra co do community, w silverze było wiele lepiej, ale podobno platyna to taki "umysłowy brąz", nie wiem, nie byłem. Grasz dla przyjemności, to zamiast się wyzywać poprostu mute na typa leci i grasz swoje.

-CSGO- Mam mało godzin a gram dobrze, poprostu sprzedalem stare konto i gram od nowa. Wszyscy wyzywaja mnie że mam haxy, bo strzele szybciej niż oni (mając refleks szachisty po przegranej partii). Rzuci enemy źle smoke i jest luka, wykorzystam, 5 reportów. Co 2 mecz mam ludzi którzy się wyzywają(w każdym znajdę w moim teamie jedną osobę z którą da się normalnie porozmawiać).

-SMITE- Może nie topowe, ale gram całkiem słabo, mam 9 lvl, ogółem gry nie ogarniam, i zamiast ktoś mi dać jakąś radę, to mnie zwyzywa i się cieszy jeszcze.

-HOTS- grałem może 2 razy, gra nie dla mnie. Community nie miałem okazji poznać.

Osobiście sam miałem przerwę od lola 3 miesiące i wróciłem. Nie żałuje, nie ma gry która może mi Ligę zastąpić.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Opłaca się jak najbardziej. Cały czas Rito stara się urozmaicać rozgrywkę, wprowadza dużo nowości... Co do community... na każdym poziomie bywa różnie. Najwięcej trolli jest na poziomie od Platyny/Diamentu wzwyż. Z tym się nie wygra. Flamewar? Mute, ewentualnie starać się uspokoić kompanów. I już. ;)

#OpISIS

Pomocnik
Opublikowano

Nie wiem co wszyscy widzą w tym hotsie byłem na becie, gra mi się nie spodobała, nie ma żadnych itemów co boli, i nie mam pojęcia kiedy kto jest nafeedowany, losowe mapy są albo nie potrafilem dołączyć, brak orbwalkingu jak w lolu, moze po prostu za bardzo przyzwyczajony do lola jestem, w mojej obecnej dywizji lolu czyli d5 tam nie ma toxiców tam są sami ludzie którzy kupują konta i niszczą innym gre ale nie flamują jedyne co robią to sobie pod wierze wbiegają no i troche trudno z tego d5 już wyjść, skrypterów jest pełno a banwave udany jest co 2 lata, albo gdy załozyciele kodu nie zobaczą że jest nowy antycheat, soloq nie polecam a z kolegami drużyne rankingową czy też normale to polecam w 100 % 

@down ja to bym chciał jakiegoś moda (pewnie niemożliwy) np na kolejne urodziny lola który przywraca ten rok 2012/2013 z ap masterem, nidalką z dzidą szerokości biurka starym summoners rift i wszystkim ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...