Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojownik body

RastaMAGIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to czy wojownik body o skilach mniej wiecej m5-m6, z dobrym ekwipunkiem, 1.5k pż w itemach, zbroja+9, hełm+9,tarcza+9,fms+9 średni około 35, z bufem ok. 30% da radę,i naktórym lvlu da radę wybić spoty na poszczególnych expowiskach:
-Bo(chodzi o ogarnięcie i spokojne wybicie całego spota bez padania) 
-V1(no to wiadomo, o zabranie i wybicie całego spota) 
-V2(normalny,płynny exp z wybijaniem mniej wiecej całych spotów, nawet na szponach)

Opublikowano

Z full eq+9 na bo 35lvl spokojnie full spota ogarniesz bez padania.

V1 z buffami 30% to tylko zmienisz tarcze na okrągłą i lecisz/

V2 szpony  na 55 możesz zrobić sobie roske białą i lecieć spokojnie całego spota ogarniać.

Ale nie napisałeś nic o kolcach, więc brakuje ebo+9 i zamiast fms wziąłbym riba, którym moim zdaniem lepiej się z konia expi. ;)

Opublikowano

Ale na przykład na surze wp na 35lvl z bufami własnie takimi 30% z 8 k hp daje radę tego spota, ale no nie tak spokojnie, hp utrzymuje sie przy 1/3. Więc u bodego bedzie to tak dobrze wyglądało? I na innych lvlach też? 

Kolczyki oczywiście ebonitowe+9, za 50kk da się spokojnie ogarnąć.

Opublikowano

Przecież do v1 trzeba ok. 600 defa i właśnie coś około tylu hp ilu mówisz, hp do spełnienia, ale skąd wziąć na ok. 50 lvl od woja bodego 600 defa?  Do v2 coś około 750 defa, skąd wziąć aż tyle.

Opublikowano

Na expowiskach typu V2, atlantyda, dużą rolę odgrywa blok, ilość wracającego hp z obrażeń,

najbardziej polecam Ci zrobienia bransy ebonitowej +6 i expić kilka postaci po zmianki i dodania,

wbić 1k hp + + % do obrażeń lub 1,5k hp i reszta mało ważna, bardzo ważne jest też posiadania omdlenia w eq,

bardzo, ale to bardzo przydatne w v2.

Z takim eq powinieneś spokojnie utrzymywać takiego średniego spocika,

reszta nie jest zbyt wymagająca gdy masz do tego buffa.

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Przecież do v1 trzeba ok. 600 defa i właśnie coś około tylu hp ilu mówisz, hp do spełnienia, ale skąd wziąć na ok. 50 lvl od woja bodego 600 defa?  Do v2 coś około 750 defa, skąd wziąć aż tyle.

Buff nadrabia straty deffa i w v1 ogarniesz. Robisz roski na 55lvl po to żeby w v2 dać rade. Ja w v2 ok. 600 deffa z buffem jakoś około 30-32% spokojnie ogarniałem spocik..

Opublikowano

Bo kurcze na prawdę mam straszne wahania miedzy tym wojem a wojem mentalem, tylko właśnie nie wiem na którego się zdecydować, bo to że książki są drogie da się przeżyć, wiec z tym nie ma problemu.Tylko chodzi o właśnie ten exp i trudność w nim, bo jeśli mam się strasznie męczyć, brać 2-3 grupki i nie dawać prawie w ogóle rady wojem bodym na v2,v1 jak i na bo to zrezygnuję z niego, nie miałem żadnych styczności z żadną z tym postaci, jedynie to co usłyszałem od graczy.Wiec teraz szukam pomocy u was, bardziej doświadczonych kolegów.

Opublikowano

Mniejsza o to, racja.Bony w innych itemach można mieszać zmiankami dopiero od 70 lvl, a to raczej na chwilę obecną u mnie nie możliwe.Jednak wróćmy do tematu :)

Opublikowano

Bo kurcze na prawdę mam straszne wahania miedzy tym wojem a wojem mentalem, tylko właśnie nie wiem na którego się zdecydować, bo to że książki są drogie da się przeżyć, wiec z tym nie ma problemu.Tylko chodzi o właśnie ten exp i trudność w nim, bo jeśli mam się strasznie męczyć, brać 2-3 grupki i nie dawać prawie w ogóle rady wojem bodym na v2,v1 jak i na bo to zrezygnuję z niego, nie miałem żadnych styczności z żadną z tym postaci, jedynie to co usłyszałem od graczy.Wiec teraz szukam pomocy u was, bardziej doświadczonych kolegów.

Na początku łatwiej się expi mentalem, później łatwiej bodym. sprawdziłem specjalnie dziś i ujmę to tak: mam dropka 35lvl z bojem, riba+9 sr39 kd+4, śmierte+9 1.5k hp 10% do pż kd+4, ebo+9, srebrną+9, żelaka+9, pięciokątną+8 i buty/wisior 1.5k hp + buff 31%, berek m1/aura m4 i na luzie ogarniam full spota na bo. Więc na odpowiedź jest chyba jasna, że z BO problemów z takim eq nie będziesz miał. W v1 na szponach całego spota nie wziąłem, ale pod ścianką kilka grupek daje rade. w v2 ogarnąłem spota z 613 deffa, 14.5k hp i tym samym buffem. ;)

Opublikowano

@Injector_SurMix

No masz rację, zapomniałem, że się wtedy expiło do 70 lvl'a postacie. :P
Ale tak czy siak, na tym lvl'u naprawdę ciężko w v2 będzie na większym lvl'u będzie dobrze, ale teraz bez tej bransy max 3-4 grupki weźmie. :P

Opublikowano

@Injector_SurMix

No masz rację, zapomniałem, że się wtedy expiło do 70 lvl'a postacie. :P

Ale tak czy siak, na tym lvl'u naprawdę ciężko w v2 będzie na większym lvl'u będzie dobrze, ale teraz bez tej bransy max 3-4 grupki weźmie. :P

Ty chyba nigdy nie expiłeś w v2 jak myślisz, że bez tej bransy nie ma szans ogarnać spota w v2.

@Injector_SurMix nie, to nie jest skierowane do Ciebie, tylko do @1361622928-U485574.pngSzarmancki ponieważ to on twierdzi, że bez tej bransoletki max 4 grupki da radę wziąć. ;)

Opublikowano

Ty chyba nigdy nie expiłeś w v2 jak myślisz, że bez tej bransy nie ma szans ogarnać spota w v2.

Chyba nie pisane do mnie, ale wiadomo że ogarnie :)

Jak dla mnie to srebrna do 54lvl'a a potem to już niebiańskie łezki lepsze niż ebonitowa, kryt jest a można kupić/zmiksać na obrażenia do hp.

Opublikowano

@Injector_SurMix nie, to nie jest skierowane do Ciebie, tylko do @1361622928-U485574.pngSzarmancki ponieważ to on twierdzi, że bez tej bransoletki max 4 grupki da radę wziąć. ;)

Expiłem i to kilka postaci. :)

Ale na takim lvl'u, z takim eq, wiem co piszę. Może i ogarnie, ale full spota z tych pierwszych raczej nie. W tym sensie, zrozum co to jest proporcja. :>

Ale nie powiesz, że ebonitowa +6 nie jest tam bardzo, ale to bardzo przydatna. :P

Bez spinania się. ;d

Pozdrawiam.

­

Opublikowano

Expiłem i to kilka postaci. :)

Ale na takim lvl'u, z takim eq, wiem co piszę. Może i ogarnie, ale full spota z tych pierwszych raczej nie. W tym sensie, zrozum co to jest proporcja. :>

Ale nie powiesz, że ebonitowa +6 nie jest tam bardzo, ale to bardzo przydatna. :P

Bez spinania się. ;d

Pozdrawiam.

­

Jak dla mnie za dużo roboty z tą bransoletką. Na pewno coś by dała, ale na początku nikt nie expi :D  Szpony są słabsze i lepiej na nich expić. Dobre jest to że w v2 leci dużo hełmów, tarcz itp. a wystarczy 10luda w hełmie i sie wróci, dlatego najlepiej expić nie tylko z PD ale i z rękawiczką :3

Opublikowano

Myślę że lajtem :) Tylko trzeba też przyjąć dobrą technikę :) Pająki dobrze blokować, Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...