Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mały świat, Queen Bee, inne pytania.

Hetter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Martian Probe, czyli statek zwiadowczy ma szansę na zrespienie się w twoim świecie na powierzchni, może to być przy twoim domu, może być przy oceanie. Jak go zabijesz to event się nie pojawi, ale ta Probe wkrótce pojawi się ponownie. Póki co ja miałem inwazję 4 razy, 2 razy znalazłem Probe przy domu.

Ogólnie jak tylko widzisz Probe to bierz w rękę Magic Mirror lub jak nie masz to trzymaj przy sobie Recall Potion (by się teleportować do domu), podchodzisz, on ucieka, szybko się teleportujesz. W tym czasie wyskakuje info o inwazji i natychmiast pojawiają się kosmici. Ważne, żeby ta pułapka nie była daleko domu, ale jednocześnie żeby dom nie znajdował się na ekranie (najlepiej w ogóle na minimapce).

W ten sposób:

22zdZ0U.png

Ogólnie lepiej zrób nieco dłuższy pokoik i dziurę w suficie na 2 kratki. Nigdy nic nie wiadomo, że coś się dostanie do środka i będziesz uwięziony. Ja na obrazku biję statek z Death Sickle, ale na początku biłem go z Chlorophyte Partisan, też dobra broń. Jak widać niektóre jednostki mogą wytworzyć tarczę do lawy, ja sobie wstawiłem do pułapki kolczaki ze świątyni, połączyłem obwodami i dźwignią. Ale mimo wszystko tych z tarczą trzeba również zaatakować z broni przechodzącej przez ściany (możesz też zrobić dziurę na jedną kratkę i bić z czegoś innego).

Laser Machinegun dropi z bossa, Martian Saurcer, ma od dwie fazy. Pierwsza: Lata na lewo, prawo, zatrzymuje się na środku i strzela torpedami w lewą i prawą ścianę. Co jakiś czas użyje lasera. Ty go bij cały czas. Gdy straci wszystkei działa zacznie się bardziej trząść i zacznie bardzo dużo używac lasera i latać w obie strony. Co jakiś czas zrzuca ogień. Ogólnie jak jest w tej fazie z laserem to za żadne skarby nie wychodź, słyszałem, że wtedy zadaje ogromne obrażenia. Ktoś mówił, że +175 ale mi raz zadał 500 na hita...

O kosie już powiedział aQuIceEo

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@pingwin1324 Mam znowu problem. Robię platformę nade mną na całą podłogę tam gdzie jest boss i zostawiam odstępy 2 kratki żeby móc strzelać przy każdej okazji. Pierw zbijam ręce, później zaczynam bić samego golema, lecz gdy przychodzi pora na formę drugą gdy stzela laserem zawsze obrywam tak że ginę. Używam greater healing potion i mam wszędzie postawione ogniska i te lampki z life crystalami. Jest jakiś inny patent? A i co do death sicle- ile reaperów średnio musiałeś zabić żeby to zdobyć?

Opublikowano

@pingwin1324 Mam znowu problem. Robię platformę nade mną na całą podłogę tam gdzie jest boss i zostawiam odstępy 2 kratki żeby móc strzelać przy każdej okazji. Pierw zbijam ręce, później zaczynam bić samego golema, lecz gdy przychodzi pora na formę drugą gdy stzela laserem zawsze obrywam tak że ginę. Używam greater healing potion i mam wszędzie postawione ogniska i te lampki z life crystalami. Jest jakiś inny patent? A i co do death sicle- ile reaperów średnio musiałeś zabić żeby to zdobyć?

"Robię platformę nade mną na całą podłogę tam gdzie jest boss i zostawiam odstępy 2 kratki żeby móc strzelać przy każdej okazji."

Co masz na myśli? Z czego strzelasz? Ja miałem jedną małą zasłonę, jedną dziurę i jedno Bunny Cannon.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Zrobiłem tak jak ty, załóżmy że jest platforma o długości  24 kratki. Co dwie kratki kopie dziurkę 2 kratkową. Mam już prawie cały żółwiowy set, został jeszcze pantsy. Czy to jakoś specjalnie pomoże?

Opublikowano

Ale po co robisz co dwie kratki dziurę? Ja miałem jedną. Używasz w ogóle bunny cannon? Poza tym bez całego żółwiowego seta nie masz co iść, za mało pkt obrony + bonus seta odbija obrażenia do przeciwników...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

­Mam Bunny Cannon, już żółwiową zbroję, lecz gdy rozdziela się na głowę  ciało to głowa strzela podwójnymi laserami, a ja nie daje rady ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...