Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niekończący się schemat? Upadek gry Metin2?

EasyEasyEasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W niemczech nikt Ci złego słowa o serwerze nie powie jeśli nie zaczniesz rozdawać navi czy specjalnie rozpierdalać serwer.

Nawet jak serwer ma bugi i admini coś robią aby poprawić sytuację na serwerze to niemiecki gracz ma myślenie takie - "O bug, ale easy ogarną pewnie jutro lub pojutrze i skończę tego questa"

A u nas wygląda to tak - "O bug, lecę na mpc adminów obsmarować, powiedzieć, że są gównami i spierdalam na inny serwer, piona frajerzy"

Nawet gdy niemiec kupuje coś na serwer to nigdy się nie targuje a całą kasę przelewa jeszcze przed uzgodnieniem szczegółów a polak próbuje zbić przynajmniej 50% ceny a na końcu się rozmyśla jak dupa wołowa.

Harnaś poruszył temat mojego serwera więc opowiem wam coś ciekawego.

Grałem kilka lat temu w metina więc postanowiłem postawić serwer easy. Gdy gracze już na niego weszli to stwierdzili, że exp słabo leci, ciężko dropnąć ulepszacze i ogólnie niby serwer easy jest dla nich hardem

ponieważ na 10 poziomie nie mogli kupić 10 tysięcy zaczarowań przedmiotu. Więc zaniepokojony sytuacją stworzyłem zwykłą postać bez komend czy nawet 1 yanga dodatkowego bo przecież rzeczywiście coś mogło być nie tak.

Rozpocząłem grę rano a skończyłem grę późną nocą (łącznie grałem 14h z groszami) przez ten czas osiągnąłem WSZYSTKO co było możliwe, miałem wybonowane całe eq oraz zabiłem na PVP KAŻDEGO pseudo kozaka.

Gracze twierdzą, że serwer jest za trudny a ja "przeszedłem serwer w 100%" w 14h. Co z takim fantem zrobić? Wziąłem przykładowego gracza który był niby jakimś kozakiem 7 lat i niby wszędzie topka,

poprosiłem go o pokazanie eq bo niby nie mógł ubić bossa którego ja zabiłem mieczem na 1 lv z buta.

To co zobaczyłem w jego eq.... K***a nie chcecie tego wiedzieć.

Jak widać społeczność metina twierdzi, że są zajebiści a tak naprawdę są marnymi casualami dlaczego skaczą z serwera na serwer ponieważ są mierni i nigdzie im się nie udaje przez co próbują na innych serwerach.

Gdy potem taki pacjent który udaje kozaka bo mu nie wyszło wbicie się do topki czy zdobycie zatrutego za 1 DT i twierdzi, że admini są gównem i nic nie potrafią a tylko im hajs w głowie niech się nie dziwią

że potem taki admin przystaje na propozycje takiego gracza bo przecież nie wypada odmawiać, przestaje myśleć o graczu jako graczu tylko jak o złotówce. Chciałeś to k***a masz i nie narzekaj.

elo.

Nie przejmuj sie co ci pisza nawet gdybys dal im wszystko za free na start i tak za dzien albo 2 zaczeliby ci pierdolic ze serwer nudny i nie ma co robic.

55ce9518d0555918gen.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Metin został tak stworzony że jest tylko farmienie i exp. To trzeba przede wszystkim zauważyć. To że każdy sobie tam wbije lvl predzej czy później to już inna sprawa. Jeśli chcesz mieć serwer na dłużej to:

1. Administracja musi znać się na rzeczy i posiadać cechy: asertywna, komunikatywna. Można dodać kompetentna, to już taki pakiet full.

2. Administracja wie czego chce - a nie to gracze mają wiedzieć co administracja chce.

Zwalanie tu winny na kogoś jest bezcelowe. Administracja popełnia błędy ale jeśli umie je naprawić to właśnie to jest ta administracja. Gracze są teraz tego rodzaju że jak coś jest za trudno to nie gram, nie chce męczyć się. WoW(World of warcraft) jest tego świetnym przykładem przez ostatnie 4 lata z 13mln graczy pozostało już tylko 7mln a przez to właśnie ciągłe ułatwianie rozgrywki - bo za trudno jest weźcie to znerfcie... Tak samo tutaj. Gracze są poprostu już że tak powiem "żygają" tym ciągłym farmieniem i expieniem szczególnie długim. Jedynie jeśli administracja pomyśli i rozpatrzy każdy aspekt gry to wtedy napewno tą różnicę docenia gracze. I Przyjdą i nie ważne czy jest ta reklama na YT czy nie.

Najprostsza reklama to własne prezentacje na YT oraz wstawianie tego na wszystkie fora związane z grą metin2 oraz ogólnie grami. Do tego prezentacja na mpc i to już gwarantuję że będzie spora liczba graczy. 

Sukcesem w tej próbie jest właśnie wybranie odpowiedniej administracji oraz określenie planu działania. To że ludzie przychodzą i odchodzą z serwerów to jest właśnie problem administracji - to ona podejmuję kroki lub nie aby tych graczy zatrzymać. A nie jak to jest a zrobiłem serwer(najczęściej bez dobrej fazy testów), pierwszy miesiąc pododają jakieś minor poprawki a później olewka, jestem dumny niech sobie grają. Niestety jak zakładasz serwer to zakładasz biznes. I tak to prawda każdy kto zakłada serwer liczy na $$$. Dlaczego bo praca nad takim czymś to nie jest jeden tydzień. W jeden dzień to można byle jaki serwer postawić na 4 miesiące i zwinąć interes. 

Lenistwo administracji oraz w wielu przypadkach proces uczenia się administracji. Gracze którzy nie wiedzą czego chcą gdyż administracja nie wie co chcę. Za przykład mogę podać pod względem technicznym najlepszy serwer balmora, przynajmniej dla mnie na polskim rynku. Tak powinna wyglądać strona techniczna.

A ci co się uczą i robią serwery to niestety muszą się liczyć z tym, że zostaną obarczeni decyzjami które wymagają pewnej dojrzałości. 

Graczy wystarczy zachęcić SWOIM pomysłem. 

Opublikowano

Co do MPCforum to nie  był to easy... 

Metin został tak stworzony że jest tylko farmienie i exp. To trzeba przede wszystkim zauważyć. To że każdy sobie tam wbije lvl predzej czy później to już inna sprawa. Jeśli chcesz mieć serwer na dłużej to:

1. Administracja musi znać się na rzeczy i posiadać cechy: asertywna, komunikatywna. Można dodać kompetentna, to już taki pakiet full.

2. Administracja wie czego chce - a nie to gracze mają wiedzieć co administracja chce.

Zwalanie tu winny na kogoś jest bezcelowe. Administracja popełnia błędy ale jeśli umie je naprawić to właśnie to jest ta administracja. Gracze są teraz tego rodzaju że jak coś jest za trudno to nie gram, nie chce męczyć się. WoW(World of warcraft) jest tego świetnym przykładem przez ostatnie 4 lata z 13mln graczy pozostało już tylko 7mln a przez to właśnie ciągłe ułatwianie rozgrywki - bo za trudno jest weźcie to znerfcie... Tak samo tutaj. Gracze są poprostu już że tak powiem "żygają" tym ciągłym farmieniem i expieniem szczególnie długim. Jedynie jeśli administracja pomyśli i rozpatrzy każdy aspekt gry to wtedy napewno tą różnicę docenia gracze. I Przyjdą i nie ważne czy jest ta reklama na YT czy nie.

Najprostsza reklama to własne prezentacje na YT oraz wstawianie tego na wszystkie fora związane z grą metin2 oraz ogólnie grami. Do tego prezentacja na mpc i to już gwarantuję że będzie spora liczba graczy. 

Sukcesem w tej próbie jest właśnie wybranie odpowiedniej administracji oraz określenie planu działania. To że ludzie przychodzą i odchodzą z serwerów to jest właśnie problem administracji - to ona podejmuję kroki lub nie aby tych graczy zatrzymać. A nie jak to jest a zrobiłem serwer(najczęściej bez dobrej fazy testów), pierwszy miesiąc pododają jakieś minor poprawki a później olewka, jestem dumny niech sobie grają. Niestety jak zakładasz serwer to zakładasz biznes. I tak to prawda każdy kto zakłada serwer liczy na $$$. Dlaczego bo praca nad takim czymś to nie jest jeden tydzień. W jeden dzień to można byle jaki serwer postawić na 4 miesiące i zwinąć interes. 

Lenistwo administracji oraz w wielu przypadkach proces uczenia się administracji. Gracze którzy nie wiedzą czego chcą gdyż administracja nie wie co chcę. Za przykład mogę podać pod względem technicznym najlepszy serwer balmora, przynajmniej dla mnie na polskim rynku. Tak powinna wyglądać strona techniczna.

A ci co się uczą i robią serwery to niestety muszą się liczyć z tym, że zostaną obarczone decyzjami które wymagają pewnej dojrzałości. 

Graczy wystarczy zachęcić SWOIM pomysłem. 

Piszac o balmorze wez pod uwage ze ona byla jednym z pierwszych serwow gdzie nie bylo takiej konkurencji mozna tu wymienic jeszcze np serwer np pandora i pewnie cos by sie jeszcze znalazlo ale widze ze serwerow z roku na rok startuje coraz wiecej i gracze sa coraz bardziej wybredni i na chwile obecna dziala to tak "nie wbilem topki? Spierdalam na kolejny serwer yolo". W 2013roku np mialem z zodim serwer nervil i jakos nikomu nie przeszkadzalo ze od 105 do 120lv wbijalo sie okolo 5mies po kilka godzin dziennie

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Jak boisz się konkurencji to nie zabieraj się za tworzenie serwerów oraz ogólnie biznesu. Ten strach już świadczy o tobie i twoim podejściu.

Opublikowano

Osobiście zaprzestałem grania na polskich serwerach prywatnych. Gdy widzę zachowanie niektórych; "aaa poksuję, bo mam eq pvp. Jak bede za suaby to wpadnę drugą postacią i zacznę go wkurwiać, co nie ma kompletnie sesnu, ale to zrobię, bo mogem", albo "pospamię na wołaczu, bo co tam, zrobie z siebie debila, bo mogem" to aż chce mi się wymiotować.

Co do sprawy jutuberów, od zawsze byli, nikomu nie przeszkadzali. Większym problemem jest liczba serwerów. Jeden startuje, upada po miesiącu, na jego miejsce wchodzą 3 kolejne. Podziękuję.

Opublikowano

Jak boisz się konkurencji to nie zabieraj się za tworzenie serwerów oraz ogólnie biznesu. Ten strach już świadczy o tobie i twoim podejściu.

Ja sie nie boje tworzenia serwerów tylko przeraża mnie brak mózgu niektórych polskich graczy

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

W niemczech nikt Ci złego słowa o serwerze nie powie jeśli nie zaczniesz rozdawać navi czy specjalnie rozpierdalać serwer.

Nawet jak serwer ma bugi i admini coś robią aby poprawić sytuację na serwerze to niemiecki gracz ma myślenie takie - "O bug, ale easy ogarną pewnie jutro lub pojutrze i skończę tego questa"

A u nas wygląda to tak - "O bug, lecę na mpc adminów obsmarować, powiedzieć, że są gównami i spierdalam na inny serwer, piona frajerzy"

Nawet gdy niemiec kupuje coś na serwer to nigdy się nie targuje a całą kasę przelewa jeszcze przed uzgodnieniem szczegółów a polak próbuje zbić przynajmniej 50% ceny a na końcu się rozmyśla jak dupa wołowa.

Byłem trochę w Niemczech i tam są całkiem inni ludzie nie ma patrzenia na siebie wilkiem czy też okradania lub obrabiania dupy za plecami.

Co do twojego serwera się nie wypowiem bo grałem tam zaledwie do 120 w kilka godzinek.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Jak dla mnie powinna zostać powołana taka jakby 'komisja' MpcMetin. 

Która przed startem serwera jako pierwsza dostaje dostęp do gry - przed graczami.

Również na czas 'inspekcji' ma przydzielone komendy, które oczywiście ułatwią w znaczny sposób wykonywanie czynności.

Ich zadaniem byłoby:

1. Sprawdzenie, czy to co jest zawarte w prezentacji nie odbiega od rzeczywistości,

2. Czy występują jakieś rażące bugi na serwerze,

3. Czy pliki są czyste (wirusy itp),

4. xxx?

Jeśli nie spełnią któregoś z podpunktów, to prezentacja ląduje w koszu, a autor zostaje nagrodzony jakimiś specjalnymi punktami karnymi (lub mają określony termin na poprawę błędów, a sam start serwera zostaje wstrzymany).

Oczywiście sprawa ma się inaczej z zainfekowanymi plikami.

Dzięki temu przed wystartowaniem, każdy z techników sprawdzałby dokładnie, czy jego serwer już na starcie nie będzie świecił bugami. 

Są i inne plusy, ale mam nadzieje, że sami się już domyślicie.

To są jedynie moje rozważania, każdy może mieć odmienne zdanie.

Druga sprawa to sami gracze, z nimi niestety już się nie da nic zrobić...

Więc na dzień dzisiejszy na polskim rynku, to jedynie od administratorów zależy ilu graczy będą mieć na serwerze. 

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

@Pewi, ja już to widzę jakby to było:

- Serwer "X" publikuje swoją prezentację...

- Post z prezentacją oczekuje na akceptację takiej ekipy, która wbija na serwer z komendami

I... Tutaj zaczną się jaja

- Ktoś z testerów MPC się wyłamuje i pisze do Administracji:

Tester: Witam, znalazłem bug "A" w miejscu "B", co niestety zmusza nas do odrzucenia prezentacji, chyba, że się dogadamy... :)

Admin: W jakim sensie "chyba, że się dogadamy"?

Tester: Jeśli dostaniemy, tzn. Ja i kilku moich znajomych jakiś pakiet SM puścimy prezentację na forum.

Admin: A jeśli się nie zgodzę na taki układ?

Tester: Na forum pojawi się stosowna informacja, że na serwerze są problemy, które utrudniają zabawę.

...

Resztę dopiszcie sobie sami.

arijh2.jpg

Opublikowano

@lazarus.1988

1. Członkowie komisji nie mają prawa ukrywać cokolwiek związanego z wykrytymi błędami między sobą. (Jedynie może wysunąć odpłatną propozycje za naprawienie buga/ów).

W przeciwnym razie ów członek komisji zostaje z niej wydalony.

2. Jeśli ktoś z komisji złoży ów propozycje adminowi, to admin zawsze może tą informacje przekazać innemu członkowi komisji.

3. Dla pewności nie będzie to komisja składająca się z 1-2osób. 

Opublikowano

Jak dla mnie powinna zostać powołana taka jakby 'komisja' MpcMetin. 

Która przed startem serwera jako pierwsza dostaje dostęp do gry - przed graczami.

Również na czas 'inspekcji' ma przydzielone komendy, które oczywiście ułatwią w znaczny sposób wykonywanie czynności.

....

Więc na dzień dzisiejszy na polskim rynku, to jedynie od administratorów zależy ilu graczy będą mieć na serwerze. 

A co MPC ma do gadania? Ludzie, którzy tutaj udostępniają swoje prezentacje, robią w pewien sposób przysługę MPC (takie obustronne korzyści). 

Nie zwalajmy wszystkiego na graczy. Gdyby administracja była pewna, potrafiła zaryzykować $$$, zrobić serwer nie tylko dla polaków inaczej by to wszystko wyglądało.

@lazarus.1988

1. Członkowie komisji nie mają prawa ukrywać cokolwiek związanego z wykrytymi błędami między sobą. (Jedynie może wysunąć odpłatną propozycje za naprawienie buga/ów).

...

3. Dla pewności nie będzie to komisja składająca się z 1-2osób. 

Masowe usuwanie tematów w dziale z prezentacjami serwerów/niechęć do ich wystawiania na MPC = dużo mniejsza ilość użytkowników przeglądających głównie ów prezentacje. Dużo mniejsza ilość użytkowników = upadek MPC.

Upadek MPC = koniec internetów. Koniec internetów = koniec świata.

A serio, to taka komisja nie ma sensu, bo co MPC ma do gadania? 

Opublikowano

A co MPC ma do gadania? Ludzie, którzy tutaj udostępniają swoje prezentacje, robią w pewien sposób przysługę MPC (takie obustronne korzyści). 

Nie zwalajmy wszystkiego na graczy. Gdyby administracja była pewna, potrafiła zaryzykować $$$, zrobić serwer nie tylko dla polaków inaczej by to wszystko wyglądało.

Masowe usuwanie tematów w dziale z prezentacjami serwerów/niechęć do ich wystawiania na MPC = dużo mniejsza ilość użytkowników przeglądających głównie ów prezentacje. Dużo mniejsza ilość użytkowników = upadek MPC.

Upadek MPC = koniec internetów. Koniec internetów = koniec świata.

A serio, to taka komisja nie ma sensu, bo co MPC ma do gadania? 

Może to, że prezentacje są umieszczane na ich forum?
Oni nie mają za zadanie sprawić, aby jakikolwiek użytkownik/gracz, który wchodzi na mpcforum w zakładke prezentacji miał przynajmniej jakąkolwiek pewność, że serwer na którym zagra nie został zrobiony na odwal.

Zwiększy się jakość startujących serwerów, to nie oznacza, że ich ilość od razu znacznie pójdzie w dół (owszem może i coś tam pójdzie, ale tylko ze względu na to, że administracja będzie potrzebowała więcej czasu na poprawienie błedów).

I proszę Cię, jeśli ktoś staruje z serwerem z bugami, czym innym niż na prezentacji, z wirusami w plikach, to powiedz mi jakie to ma mieć prawo bytu?

Ja nie chce nikogo skreślać na starcie, tylko sam jako gracz wymagam, nie nowości, nie serwera zrobionego perfekcyjnie, itp. Lecz tego, aby spełniał przynajmniej jakiekolwiek kryteria.

Opublikowano

Piszac o balmorze wez pod uwage ze ona byla jednym z pierwszych serwow gdzie nie bylo takiej konkurencji mozna tu wymienic jeszcze np serwer np pandora i pewnie cos by sie jeszcze znalazlo ale widze ze serwerow z roku na rok startuje coraz wiecej i gracze sa coraz bardziej wybredni i na chwile obecna dziala to tak "nie wbilem topki? Spierdalam na kolejny serwer yolo". W 2013roku np mialem z zodim serwer nervil i jakos nikomu nie przeszkadzalo ze od 105 do 120lv wbijalo sie okolo 5mies po kilka godzin dziennie

w 2010/11 na serwerach easy bywalo ze max lv wbijalo sie 6miesiecy+ (powtarzam na easy) teraz jesli nie gracze nie wbija max lv w tydzien to serwer jest dla nich hardem.

Opublikowano

A tam niech administrator kliknie opcje del w zakladke toturiale i przestanie powstawac tyle serwerów bo beda je robic tylko ludzie któży maja mózgi xD

Btw zapomnialem to nic nie pomoze asfen ma backupa calego dzialu xD

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

w 2010/11 na serwerach easy bywalo ze max lv wbijalo sie 6miesiecy+ (powtarzam na easy) teraz jesli nie gracze nie wbija max lv w tydzien to serwer jest dla nich hardem.

Dokładnie jest tak jak mówisz :) Wtedy ludzie jednak nie narzekali bo prywatnych serwerów było mało :) Nie było 2 stron serwerów na mpc gdzie 1/3 to te same pliki z administracją która wgl nie ma pojęcia o niczym.

Poprawka to zależy ile youtuberów wykupią :) bez śmiesznych youtuberów nawet dobry serwer nie będzie miał ponad tysiąca online w tych czasach.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Spora ilość nowych graczy nie grała na jakimkolwiek hardzie.

Dla nich serwer easy, to serwer easy zrobiony z serwera easy.

Natomiast dla wielu osób nudne już się stało expienie postaci, oraz wbijanie 5b bez przerwy.

Ponieważ wchodzą na nowy serwer wbijają max lvl i nagle serwer pada.

Idą więc na nastepny, wbijają max lvl, robią eq perfect 5b i booom serwer pada.

I tak w koło macieja.......

Więc Panowie, wina rozleniwionych graczy w gruncie rzeczy zawdzięczamy własnie takim serwerom na kila dni-msc.

@EasyEasyEasy

Czyli dalej zależy to od administracji, która wykupi ich usługi.

Opublikowano

To nie są już czasy 2010/11 gdzie było kilka serwerów na krzyż (na których "max" się robiło kilka dobrym miesięcy [np diamond, na którym itemy top1 były rare itemami, albo taka pandora na której, 250 wbijało się w av2, i dostawało się 0.1 za spota [przy dobrych wiatrach]) teraz jest masa serwerów, większość z nich to jedno i to samo (głownie hardy, na których jest straszna wtórność, ew "reworki", "s2"), a jak jest jakiś ambitny projekt, to jest "ucinany ze skrzydeł" poprzez graczy (chcących wszystko na tacy" a bo exp za mały", "a bo ule za słabo lecą" a jak im się to da to wtedy jest płacz że za łatwo), albo samą administracje olewającą serwer (co kiedyś było normą, np we wcześniej wspominanym diamondzie, czy też pandorze), również trzeba wspomnieć o  yt'berach, bo w tych czasach to oni "utrzymują przy życiu" serwer (im więcej graczy, to tym większa szansa że ktoś kupi coś w IS'ie).

Co do padania serwerów, to chyba normalne że właściciel serwera nie będzie utrzymywał serwera, jeśli nie zarabia na siebie, a do tego potrzeba graczy, a dokladniej ich pieniędzy (a skąd oni mają być jak teraz większość młodszych "graczy" są chorągiewkami, które lecą, tak gdzie ich ytb'owy "bóg").

^ a, zapomniałem o "technikach" którzy, chcą napełnić kiermanę, pieniędzmi, po czym zamknąć serwer, "bo był włam", lub inne wymówki, a jak "pinionszki" się skoncza, to startują znowu, z reworkiem, lub serwerem pod inną nazwą, i tak w kulko.

DR5ChPt.png

Opublikowano

Przede wszystkim brak jest czegoś, co będzie proponowało graczom jakąś odskocznie. Obecnie wszystkie serwery robione są pod "jedno kopyto" co przyczynia się do podziału na grupy. 

Wiadomo, każdy chce mieć swój biznes, dlatego wciąż i wciąż próbują, nawet, gdy mają tylko podstawową wiedzę. Ale tego się nie zmieni, to będzie zawsze. Czasy, gdy było tylko kilka docenianych privów się skończyły, teraz masz wybór - od jednego po drugi. Nawet nie starczy Ci czasu by wszystkie obejrzeć. Trzeba się przyzwyczaić. 

~ ~

Opublikowano

Myślę, że niestety nieprędko będzie jakiś serwer który utrzyma się ponad rok i będzie faktycznie dobry 

Opublikowano

Wczesniej ludzie grali na globalu i dlatego po przejsciu na takiego dzisiejszego harda wydawalo im sie, ze jest easy, bo przeciez bylo o wiele latwiej, taniej jesli chodzi o IS niz na globalu. Teraz jesli ludzie maja pierwszy kontakt od razu z privami typu easy to nie dziwie sie, ze serwer nieco trudniejszy to dla nich "wyzwanie"... Starzy gracze sa zahartowani przez granie na globalu, a wiekszosc nowych nawet nie zdaje sobie sprawy, ze kiedys expilo sie po 7 osob na BO ;)

Jak dla mnie graczy ubywa przez inne gry i nasz wiek. Kiedys nie bylo az tylu gier, takiej grafiki itd. spora czesc osob wyrosla z metka, inni znalezli gry z lepszym designem, a czesci osob po prostu gra sie nudzi po tych kilku latach gry (moj przyklad chociazby)

9YbAX2Z.png
Opublikowano

A tam niech administrator kliknie opcje del w zakladke toturiale i przestanie powstawac tyle serwerów bo beda je robic tylko ludzie któży maja mózgi xD

Btw zapomnialem to nic nie pomoze asfen ma backupa calego dzialu xD

Niech twoja matka zadzwoni pod numer 999 i naciśnie opcje "Potrzebuje dla mojego syna mózgu", następnie szykuje hajsy i czeka na przesyłkę.

Nie wyzywaj innych, bo sam c***a umiesz i lecisz na Teodora src, a nie innych obrażasz.

Jesteś gorszy zjebem jak on, bo on chociaż jedzie na gotowcach i hajs zbiera na debilnych gimbach, a Ty dojrzę, że jakis no name to jeszcze sadzi się.

Opublikowano

Niech twoja matka zadzwoni pod numer 999 i naciśnie opcje "Potrzebuje dla mojego syna mózgu", następnie szykuje hajsy i czeka na przesyłkę.

Nie wyzywaj innych, bo sam c***a umiesz i lecisz na Teodora src, a nie innych obrażasz.

Jesteś gorszy zjebem jak on, bo on chociaż jedzie na gotowcach i hajs zbiera na debilnych gimbach, a Ty dojrzę, że jakis no name to jeszcze sadzi się.

Jestes typowym przedtawieniem cebulactwa którego na nic nie stac i żal ci dupe sciska ze mam pieniazki w przeciwienstwie do ciebie. I nie pisz mi tu ze jestem jakims no name bo w branzy metina siedze od 2011roku. Widze ze flourine zbiera swoja zgimbusiala armie i bedzie mnie hejtowal xD

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Lican nie jest gf-a. Właścicielem gry jest ymir a tylko on ma pelne prawa do kodu źródłowego. GF nie ma dostepu do source tylko gdy pojawia sie akis blad w src zglaszaja to do ymiru w celu poprawki a sami musze placic ymirowi za zakup kazdej aktualizacji. Sami nie maja mozliwosci edycji kodu zrodlowego jesli sie nie myle.

Nie Ymir tylko Webzen, gdyż Webzen przejęło Ymir. :)

Serwery prywatne padały, padają i będą padały. Winna jest zarówno Administracja, jak i gracze. PL nie padnie. Będą dodawali kolejne gówna, które przytrzymają graczy. Likan się przeje - dodadzą inne gówno. Niedługo zwiększą lvl, dodadzą nowe mapki... Pewnie też wystartuje nowy serwer. Gdy więcej graczy odejdzie znów połączą serwery, dodadzą kolejne gówno, zwiększą lvl, znowu nowy serwer. I tak w kółko.

Z privami jest tak, że niektórzy latają za youtuberami i to jest fakt. Reszta gdy zobaczy, że liczba graczy spada, też odchodzi. A częsty błąd Administracji jest taki iż myślą, że te same eventy wystarczą do zatrzymania graczy. Prawda jest taka, że Administracja prawie każdego (nie każdego, ale prawie każdego) serwera nastawia się tylko i wyłącznie pod hajs. Serwer zaczyna upadać -> off -> nowy serwer. Jedni się serwerem interesują, inni nie. Ale Ci co się interesują też po czasie przestają i tylko czekają na przelew, tyle zostaje z zainteresowania serwerem. Jeszcze raz podkreślam, że nie chodzi mi o wszystkich Administratorów serwerów.

Opublikowano

Nie Ymir tylko Webzen, gdyż Webzen przejęło Ymir. :)

Serwery prywatne padały, padają i będą padały. Winna jest zarówno Administracja, jak i gracze. PL nie padnie. Będą dodawali kolejne gówna, które przytrzymają graczy. Likan się przeje - dodadzą inne gówno. Niedługo zwiększą lvl, dodadzą nowe mapki... Pewnie też wystartuje nowy serwer. Gdy więcej graczy odejdzie znów połączą serwery, dodadzą kolejne gówno, zwiększą lvl, znowu nowy serwer. I tak w kółko.

Z privami jest tak, że niektórzy latają za youtuberami i to jest fakt. Reszta gdy zobaczy, że liczba graczy spada, też odchodzi. A częsty błąd Administracji jest taki iż myślą, że te same eventy wystarczą do zatrzymania graczy. Prawda jest taka, że Administracja prawie każdego (nie każdego, ale prawie każdego) serwera nastawia się tylko i wyłącznie pod hajs. Serwer zaczyna upadać -> off -> nowy serwer.

Wiem że webzen przejal ymir. Ale nic sobie nie robia z privów ponieważ maja wiele innych gier w swojej ofercie i mozna powiedziec ze metina spisali juz w pewnym sensie na straty. Mam na myli np gry takie jak Age of wulin itp

55ce9518d0555918gen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...