Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serialki do polecenia

Szakalx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

House of Cards

Nie jest może śmieszny, ale jest ciekawy i bardziej kierowany do starszych czy dojrzalszych lub lubiących te klimaty.

Tematem jest polityka w USA czyli przekręty, dzi... panie uprawiające seks za pieniądze* itd.

Film, który zachęcił mnie do obejrzenia tego serialu

Opublikowano

The Wire

Sons of Anarchy

Brooklyn Nine-Nine

Hell on Wheels

Strike Back

The Strain

Banshee

Fargo

Misfits

Lie to Me

Luther

Weeds

Vikings

The Blacklist

819531478353821175209.gif

Opublikowano

The 100

Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

Biały kołnierzyk

Merlin

Penny Dreadful

Salem

Teen Wolf

Gra o Tron

Nikita

How To Get Away From Murder

Wayward Pines

Orphan Black

American Horror Story

Dwie Spłukane Dziewczyny

Herosi

Opublikowano

­Zdecydowanie "The Walking Dead" <3

Słyszałem, że te seriale są całkiem niezłe : 

Gra o Tron

Wikingowie

Opublikowano

Zagubieni, Wyklęci, The Walking Dead

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Breaking Bad - moja perełka, serial w którym doszukasz się życiowych wątków i problemów, humorystycznych sytuacji i dialogów i również akcji. Gorąco polecam.

Gra o Tron - o tym chyba już wszędzie piszczy. Jeżeli czytałeś książki, to nie licz na elementy zaskoczenia, ale w przeciwnym razie jest ich naprawdę wiele. Genialne postacie, świetne dialogi i fabuła.

House of Cards - jeżeli rajcuje cię polityka, to od razu stwierdzam, że to serial dla ciebie. Cwaniackie zagrywki, dużo kombinowania i eliminowania wrogów. (żeby nie spoilerować po prostu powiem, że warto obejrzeć)

Wikingowie - jakiś czas temu przypadkowo natknąłem się na tę produkcję. Od razu mi się spodobała, dużo krwi, walk, trochę politycznych zagrywek, ale nie można zapomnieć o tym, że ten serial może ci przybliżyć historię Skandynawii i bytu wikingów. Całkiem wciąga, czasami leciałem po kilka odcinków. Polecam.

True Detective - dopiero zacząłem to oglądać, więc nie jestem w stanie za wiele powiedzieć, ale fabuła zaczyna robić się coraz ciekawsza. Bohaterów polubiłem już od początku, świetne dialogi i sam sposób w jaki jest nakręcona owa produkcja. Jeżeli lubisz kryminały, na pewno przypadnie ci do gustu.

Dr House - tutaj na prawdę nie trzeba wiele pisać, zresztą prawdopodobnie każdy się natknął na ten serial. Obejrzyj jeden czy dwa odcinki i będziesz wiedział czy jest dla ciebie.

Przyjaciele - jeśli szukasz czegoś na luźne popołudnie, żeby się pośmiać, to może być dobry wybór.

"Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Opublikowano

Kryminalne :

The wire - król wśrod seriali, przez wielu uważany za arcydzieło :))

Luther - Chyba najlepszy kryminał jaki widziałem (Angielski)

Breaking Bad - Świetny i jedyny w swoim rodzaju

Dexter - Serial ogólnie jest świetny, jednak zakończenie jest totalną klapą ze strony reżyserów

True Detective - Nowy serial dopiero wyszła druga seria jednak klimatem i muzyką totalnie nokałtuje resztę seriali tego typu

Rodzina Soprano - Co tu mówić klasyk o mafii

Power - Nowy serial, którego odziwo reżyserem jak i aktorem w nim jest 50cent, jednak powiem, że serial daje radę polecam

Mr. Robot - Zapowiada się genialnie wyszły dopiero 2 odcinki, ale trzyma wysoki poziom, jeżeli interesujesz się informatyką polecam

Synowie Anarchii - Końcówka dość słaba, ale ogólnie serial ciekawy

Inne :

House of Cards - Jeżeli nie masz problemu z oglądaniem polityki, to serial jest na swój sposób genialny drugiego takiego nie znajdziesz

Spartacus (wszystkie sezony) - krew, sex, gladiatorzy w 3 słowach można go opisać, dość mocny i z*******y

Vikings - Świetny serial jeden z lepszych jakie oglądałem, główny bohater ma coś przyciągającego w sobie :D

Fargo - Chyba najlepsze odkrycie 2014 r

Lost - Trochę się ciągnie i w ogóle, ale jak się wkręcisz to przelecisz cały i później będizesz chciał więcej :D

Prison Break - Jedyny trzymający dobry poziom serial o więzieniu

Zakazane Imperium - Klimat USA w czasach II w.ś. +  klimat gangsterski = świetny serial, jednak pod koniec się wypala jak wiele innych

Sci-Fi

Gra o tron - Dość wciągający, intrygujący, sieczka straszna :D

Supernatural - Zamienił się w trochę taką "mode na sukces" jednak do 6-7 sezonu jak najbardziej polecam

Sense8 - Serial wyprodukowany przez twórców matrixa ciekawy, wart polecenia - jednak są lepsze

Arrow -  Nawet wciąga, na początku podchodziłem sceptycznie do niego, ale ogólnie jest dość dobry w porównaniu do tandety jaka panuje

The Walking Dead- Zombie ! Najlepszy serial postapokaliptyczny

Jest jeszcze trochę innych np  : Agenci tarczy, Impersonalni, Black list, Salem trochę tego widziałęm, ale te u góry mogę polecić na 100% :P

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Grimm.

gatunek fantasy, dramat

Serial o detektywnie, który odkrywa że jest potomkiem łowców polujących na baśniowe stwory. Ciekawa fabuła z licznymi pobocznymi wątkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...