Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie warto palić, co nam to daje?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, dodam, że ja nie palę, nie paliłem i nie zamierzam.

Opublikowano

Nie warto, bo:
- niezdrowe,

- strata czasu,

- strata pieniędzy,

- ludzie, w tym ja, traktują palaczy jak zwykłych debili, nieszanujących siebie,

- niewidzialny łańcuch, który przykuwa cię do fajek.

I tak dalej. :f

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

- ludzie, w tym ja, traktują palaczy jak zwykłych debili, nieszanujących siebie,

Z tym stwierdzeniem chyba trochę przesadziłeś. Nie wiem jak można traktować palacza jak debila bo pali.

Palenie nie jest żadnym wyznacznikiem inteligencji czy szanowania siebie.

Nie pale i nie zamierzam bo odrzuca mnie odór tytoniu. Niektórzy palacze nie zdają sobie sprawy jak śmierdzą nie tylko oni ale również ich rzeczy.

Opublikowano

Co Ci daje niepalenie? Proszę bardzo.

- Zdrowy organizm

- Grubszy portfel

- Większy szacunek (tak k***a) u innych.

Dodatkowo jak palisz to jeszcze Twoje ubrania na tym tracą, bo zaczynają śmierdzieć w pewnym momencie, dodatkowo wkurwiasz ludzi paleniem, szczególnie gdy idziesz sobie ulicą a typ/typiara przed tobą jara fajke.

Nie polecam, a z tym tekstem "na coś trzeba umrzeć", to już wole wsiąść na jakiegoś scigacza, rozpędzić się na autostradzie do maksymalnej prędkości i przyjebać w jakiś drogi wóz jebniętego milionera, niż zatruwać całe życie sobie i innym.  No i to palenie u gimbów bo taka moda...

Opublikowano

­

Po co grasz w gry na kompie ? Bo lubisz ? No wlaśnie tak samo z paleniem

Przykład totalnie wzięty z...

Palenie to ogromna strata pieniędzy. Dla mnie nie do pomyślenia jest tracenie tysięcy złotych rocznie na fajki.

@harnaś Warto podkreślić, że większy szacunek tyczy się środowisk powyżej gimnazjum.

Opublikowano

Z tym stwierdzeniem chyba trochę przesadziłeś. Nie wiem jak można traktować palacza jak debila bo pali.

Palenie nie jest żadnym wyznacznikiem inteligencji czy szanowania siebie.

A jak można traktować pijaka jako nieudacznika, bo pije?

To jest to samo. Tacy ludzie nie mają żadnych perspektyw ani planów rozwoju, ani nawet nie chcą żyć. Marnują pieniądze. Marnują zdrowie. Zatruwają je jeszcze innym. Powiedz mi, jak szanować taką osobę, która tylko się niszczy?

­

Palenie to ogromna strata pieniędzy. Dla mnie nie do pomyślenia jest tracenie tysięcy złotych rocznie na fajki.

Ekhem. Paczka fajek kosztuje ok. 12 zł, a ludzie palą ok. paczkę na dzień, niektórzy nawet więcej, co daje 1000 zł na 3 miesiące, więc cztery razy większą kwotę w skali roku, niż podałeś.

@Edit

Nieważne, źle przeczytałem, sory, @piotr11104

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Ekhem. Paczka fajek kosztuje ok. 12 zł, a ludzie palą ok. paczkę na dzień, niektórzy nawet więcej, co daje 1000 zł na 3 miesiące, więc cztery razy większą kwotę w skali roku, niż podałeś.

Dlatego kupuje się na mecie za 6 zł ruskie, lel

Najważniejszym powodem jest hajs w portfelu, drugim jest zdrowie... Nie oszukujmy się, trujemy się tym codziennie, niezależnie czy palimy czy nie. Chyba, że ktoś mieszka gdzieś na wsi lub nie wychodzi z domu.

Opublikowano

Palenie? Nałogowo not worth. 

Ale raz na jakiś czas, jak ja kilka buchów tygodniowo - jeszcze Ci się w głowie pokręci. Na tyle fajnie.
Jaranie szlugów jest jednak całkiem odstresowujące

shoob.png

Opublikowano

Palenie daje Ci rispekt u pierdolonej patolki lub jebanych cyganów, których bym najchętniej wszystkich wyrżnął.

Ludzie palą tylko dlatego, bo to modne u 6 podstawówki i wyżej. W liceum to normalne, lecz w gimnazjum i podstawówce to coraz częsciej sie spotyka jebanych karłów metr 60 którzy idą dumnie z fakiem przed szkoła.

W sumie, nie ma co się przejmować. Szybciej zdechną (:

Opublikowano

Palę dla przyjemności. Bo lubię. I wiem, że poświęcam dla tej przyjemności moje zdrowie i pieniądze ale na tym polega dorosłość, żeby być świadomym konsekwencji swoich działań i potrafić je przyjąć.

A najbardziej w*****a mnie banda ludzi, którzy uważają, że konieczne jest powtarzanie mi w kółko, że wydaję mnóstwo pieniędzy i będę miał raka. Spierdalajcie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Niepalenie daje Ci naprawdę wiele korzyści. Na pewno nie wpadniesz w nałóg. Nałóg daje Ci = stratę pieniędzy oraz powoduje chorobę płuc. Palenie papierosów lub co najgorsze palenie innych "świństw" typu "skręty itp." wprowadzi Cię w złe towarzystwo. Nawet mogą Cię wciągnąć w narkotyki.. Ale wracając do papierosów. Jeżeli chcesz popisać się przed kolegami to nie radzę. Z nałogu nie jest tak łatwo wyjść jak możesz sobie myśleć. 

Opublikowano

Wiele jest powodów dla których nie warto palić, ja osobiście nigdy nie paliłam ale wszyscy wokół mnie tak - przez co między innymi mam astmę, z którą męczyć się będę do końca życia, a leki do najtańszych nie należą, inhalatory również. Zdrowie więc jest głównym czynnikiem, dla którego warto nie palić.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja palę od 4 czy 5 lat, bo lubię.

Takie samo zdanie mam jak hrabia.

Wiadomo warto nie palić, bo hajs, zdrowie - ale jeśli ktoś lubi. Moim zdaniem to kwestia wyboru. 

Opublikowano

­

Dlatego kupuje się na mecie za 6 zł ruskie, lel

Najważniejszym powodem jest hajs w portfelu, drugim jest zdrowie... Nie oszukujmy się, trujemy się tym codziennie, niezależnie czy palimy czy nie. Chyba, że ktoś mieszka gdzieś na wsi lub nie wychodzi z domu.

Nie wiem czy wiesz, ale poziom wydychanego dwutlenku węgla u palacza, który pali takie ruskie fajki, jest jakoś dwukrotnie większy.

Wiem to, ponieważ u mnie w technikum całkiem niedawno mieliśmy zajęcia z jakimiś ludźmi zajmującymi się wszelakimi uzależnieniami.

Opublikowano

To jest to samo. Tacy ludzie nie mają żadnych perspektyw ani planów rozwoju, ani nawet nie chcą żyć. Marnują pieniądze. Marnują zdrowie. Zatruwają je jeszcze innym. Powiedz mi, jak szanować taką osobę, która tylko się niszczy?

Wiesz, z jakimś tam wiekiem człowiek uczy się postrzegać inaczej pewne rzeczy, ma jakieś doświadczenia i nimi może poprzeć swoją opinię. Przepraszam, ale w wieku 15 lat, gdy tak naprawdę nie wiesz jak będzie wyglądał Twój start w dorosłe życie, nie mając jeszcze stałych planów na siebie jest trochę niepoważne i niedojrzałe nazwanie człowieka nieudacznikiem, ponieważ wpadł w szpony nałogu. Nie znasz jego historii i sam nie przeżyłeś podobnej, więc co Ci daje podstawę, by go oceniać? 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@Edit

Nieważne, źle przeczytałem, sory, @piotr11104

Jak ty to obliczyłeś?!?

12 razy 365 = 4380(miesięcznie) razy 12 = 52560 zł (rocznie).

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

1. Śmierdzisz jak żul.

2. Narzekasz, że masz mało kasy wydając przez lata 2-3/10 dochodów na to gówno.

3. Wszystkie organy gorzej pracują i pokrywają się czarną ,, smołą ''.

4. Możesz się uzależnić i powyższe opcje są rzeczami, które trzeba będzie zaakceptować.

5. Istnieją pochodne tego typu gówna - papierosy z niepewnego źródła lub e-papierosy, których skład jest jeszcze bardziej gówniany.

6. Narządy oprócz gorszej pracy mogą Ci się zjebać, a zwłaszcza drogi oddechowe.

7. Wyglądasz o 30 lat starzej.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Jak ty to obliczyłeś?!?

12 razy 365 = 4380(miesięcznie) razy 12 = 52560 zł (rocznie).

LOL, od kiedy to miesiąc ma 365 dni xD.

a tak w ogóle to jak ktoś nie palił nigdy i jedyne co robi to czyta w necie opinie i siedzi całymi dniami przed kompem to się nie dziwie, czemu takie opinie.

Nie warto, bo:

- niezdrowe,

- strata czasu,

- strata pieniędzy,

- niewidzialny łańcuch, który przykuwa cię do fajek.

I tak dalej. :f

wiele rzeczy jest niezdrowych. codziennie wpierdalasz GMO i jakoś o tym nic nie gadasz. Codziennie może cię ujebać komar i przenieść aids/hiva i co?

strata czasu to akurat żaden argument

palacze traktują was jak totalnych debilii też.

nic nikogo nie przykuwa.

nie, żebym bronił palaczy, ale śmiać mi się chce jak widze takie posty.

//a i tak na marginesie, wiele osób mówi, że to jest strata hajsu i tak obliczają ile to można za to kupić. Spoko, jakbym przez 10 lat nie palił to bym miał tam xxxxx hajsu więcej i za to ferrari. A teraz Ty nie palaczu powiedz mi, gdzie jest te Twoje ferrari. Pokaż mi je.

Opublikowano

- Akcyza z papierosów idzie na kraj, czyli do dyspozycji złodziei.

- Po zapaleniu nie ma żadnych większych zauważalnych efektów typu halucynacje czy rozluźnienie.

- Palenie nie ma też żadnych skutków na plus, a na przykład picie co jakiś czas alkoholu etylowego ma.

W Polsce jest za wysoka akcyza na takie zabawy, chyba że masz, gdzie kupować Ruskie...

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...