Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie warto palić, co nam to daje?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pale i nie zamierzam, szkoda mi zdrowia i hajsu, który wole przeznaczyć na coś innego. Ale jak ktoś pali to jego sprawa, każdy ponosi konsekwencje swoich działań, jeśli uważasz, że mimo to chcesz to robić to proszę bardzo, co mnie to obchodzi. Rób z swoim życiem co chcesz.

A działania typu: dziennie wypalasz paczkę fajek za 12zł i potem sobie mnożycie jak jakieś niepełnosprawne dzieci razy 365 wsadzcie sobie w dupe, to tak nie działa. Każdy ma coś na co poświęca czas i pieniądze, u jednych to będą papierosy a u innych kupowanie obrazków z papieżem. Gdybyś nie przeznaczył pieniędzy na papierosy to przeznaczyłbyś je na coś innego i na jedno by wyszło. A po za tym będąc w nałogu człowiek też inaczej myśli i potrafi zorganizować sobie czasem papierosy taniej czy niekoniecznie wypalać ich aż tyle, więc takie obliczenia można rozbić o kant dupy. Jak myślicie, że przestając palić ktoś zaoszczędzi rocznie 4,5tys to jesteście chyba niepełnosprawni umysłowo.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

papieros zawiera nikotyne więc nie kłam mnie synek że nic nie daje

nikotyna zwiększa adrenaline w organizmie czasami też działa uspokajająco :)

Ja nie jestem zwolennikiem palenia lecz od czasu do czasu sobie zakopce papierocha czasami też po alkoholu na dojebke huehue xD

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Jeżeli ktoś pali, bo faktycznie jest uzależniony czy to lubi, lepiej się z tym czuje (niby działa na stres), to ok. Ale dla szpanu? Litości... Papieros podoba mi się jedynie na zdjęciach (kobieta z papierosem w ręku, zależy od ujęcia). Nie warto palić, ponieważ szkodzi się samemu sobie oraz osobom w pobliżu, są drogie?.

Opublikowano

Moim zdaniem, ludzie którzy palą - chcą po prostu się odestresować i pokazać jacy to oni nie są. Według mnie szkoda pieniędzy i zdrowia na to - wolę pożyczć nawet ten głupi rok dłużej niż urzmeć z jakiejś pierdoły jak tytoń.

Opublikowano

­

Przykład totalnie wzięty z...

Palenie to ogromna strata pieniędzy. Dla mnie nie do pomyślenia jest tracenie tysięcy złotych rocznie na fajki.

@harnaś Warto podkreślić, że większy szacunek tyczy się środowisk powyżej gimnazjum.

Od kiedy? Jak kupujesz za 15zł fajki i dajesz tym samym ponad polowe państwu, to się nie dziw.

Ja mam pol kilo za 30zł i pale caly miesiąc, jeszcze te fajki opierdalam i jestem 3 razy do przodu haha

Palę dla przyjemności. Bo lubię. I wiem, że poświęcam dla tej przyjemności moje zdrowie i pieniądze ale na tym polega dorosłość, żeby być świadomym konsekwencji swoich działań i potrafić je przyjąć.

A najbardziej w*****a mnie banda ludzi, którzy uważają, że konieczne jest powtarzanie mi w kółko, że wydaję mnóstwo pieniędzy i będę miał raka. Spierdalajcie.

ło k***a, pierwszy raz się zgadzam z Tobą w 100%!

­

Nie wiem czy wiesz, ale poziom wydychanego dwutlenku węgla u palacza, który pali takie ruskie fajki, jest jakoś dwukrotnie większy.

Wiem to, ponieważ u mnie w technikum całkiem niedawno mieliśmy zajęcia z jakimiś ludźmi zajmującymi się wszelakimi uzależnieniami.

A myslisz, ze te debile pierdolą tak dlatego, że to prawda? Pierdolą glupoty, bo za to im płaca.

Ja ostatnio słyszałem na wykładzie, ze palac papierosy i pijac juz jest stan F19 czyli najwyzsze uzaleznienie jakie jest mozliwe, od dwóch substancji psychoaktywnych na raz, nie ma z tego wyjscia nie ma z tego ucieczki, jestescie juz narkomanami, takie pierdolenie tych niby "profesjonalistów" do c***a.

Nie rzadko ruski tyton (ruskie fajki) są słabsze od polskich, bo maja siano ;)

Po za tym sprawdź na opakowaniu maja mniejsza zawartość, a jeśli przekłamują, to i tak są słabsze, bo czuć jak sie pali :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Denerwuje mnie i szczycenie się tym, że się nie pali i szczycenie się tym, że się pali. Równie dobrze możesz nie palić całe życie, a i tak umrzesz na raka, bo masz to genetycznie uwarunkowane i nie odkryjesz go w porę. Nie warto palić, bo nieprzyjemny zapach, hajs, zdrowie.

A rozsądny palacz, który pali bo chce, a nie bo gimbaza tego wymaga (respect "kolegów") robi to świadomie i docenia walory palenia.

Palenie papierosów nie musi się ograniczać tylko do tych kupnych. Mamy tyle tytoni, bletek smakowych itd., że walory smakowe tytoniu w połączeniu z nutką jakiegoś aromatu są niezwykłe. GIMBY NIE ZROZUMIEJA.

PEACE, bless!

OndteAw.png

Opublikowano

Uważam, że w palenie papierosów zwykle popada patologia, ludzie, którzy nie dają sobie sami rady, nie ma kto im pomóc, więc sięgają po pewne środki, ci, którzy obracają się w złym środowisku, do tego pasuje 'z kim przystajesz, takim się stajesz'.

Liczba ludzi przed osiągnięciem pełnoletności, którzy zaczynają palić wynosi '~180 tys', w większości dzieje się to w gimnazjum. Należy mieć również żal do nauczycieli, że tego nie pilnują, a przypadkiem nie starają się zbytnio, wystarczy, że się przejdziecie po jakiejś takiej typowej szkole i znajdziecie palaczy, czasem nawet w szatni wf palą, trując przy tym innych. Co do tego trucia, powinno być tak jak z alkoholem - zakazany w miejscu publicznym, czemu tego nie ma? Powodów nie trzeba szukać daleko. Państwo zarabia krocie na tym. Ludzie, którzy palą też często lub już tacy byli, głupi, mają gorsze stopnie w nauce tzn. często olewają szkołę. Nawet na wychowaniu fizycznym, chociaż, niektórzy mogą tego nie zauważyć takowi mogą mieć z niektórymi czynnościami problemy.

Można zachorować na dużo chorób, przykłady: rak płuc, nadciśnienie tętnicze, choroba niedokrwienia sercowego, zapalenie oskrzeli, impotencje, a to tylko kilka.

Palenie pogarsza również nasz wygląd, wcześniej występują zmarszczki, sprzyja trądzikowi. 

Osoby niepalące czasami gorzej traktują tych drugich, lekceważą, dyskwalifikuje to też na niektóre zawody.

Papierosy kosztują, są drogie, ktoś już wcześniej  dokładniej czy nie, podał sumę.

Opublikowano

Uważam, że w palenie papierosów zwykle popada patologia, ludzie, którzy nie dają sobie sami rady, nie ma kto im pomóc, więc sięgają po pewne środki, ci, którzy obracają się w złym środowisku, do tego pasuje 'z kim przystajesz, takim się stajesz'.

Liczba ludzi przed osiągnięciem pełnoletności, którzy zaczynają palić wynosi '~180 tys', w większości dzieje się to w gimnazjum. Należy mieć również żal do nauczycieli, że tego nie pilnują, a przypadkiem nie starają się zbytnio, wystarczy, że się przejdziecie po jakiejś takiej typowej szkole i znajdziecie palaczy, czasem nawet w szatni wf palą, trując przy tym innych. Co do tego trucia, powinno być tak jak z alkoholem - zakazany w miejscu publicznym, czemu tego nie ma? Powodów nie trzeba szukać daleko. Państwo zarabia krocie na tym. Ludzie, którzy palą też często lub już tacy byli, głupi, mają gorsze stopnie w nauce tzn. olewają szkołę. Nawet na wychowaniu fizycznym, chociaż, niektórzy mogą tego nie zauważyć takowi mogą mieć z niektórymi czynnościami problemy.

Można zachorować na dużo chorób, przykłady: rak płuc, nadciśnienie tętnicze, choroba niedokrwienia sercowego, zapalenie oskrzeli, impotencje, a to tylko kilka.

Palenie pogarsza również nasz wygląd, wcześniej występują zmarszczki, sprzyja trądzikowi. 

Osoby niepalące czasami gorzej traktują tych drugich, lekceważą, dyskwalifikuje to też na niektóre zawody.

Papierosy kosztują, są drogie, ktoś już wcześniej  dokładniej czy nie, podał sumę.

Palę i nazywasz mnie patologią albo że pochodzę z patologi. Gościu, to ja ci powiem tak. Nie jestem z patologicznej rodziny, ba! Moi rodzicie są bogaci i dobrze nam się żyje. Na kolegów swoich nie narzekam - jedni palą, drudzy nie - ja to szanuję. 

Dalej.. Piszesz, że mogę być głupi bo opuszczam szkołę, słabo się uczę - ja tam skończyłem szkołę ze średnimi wynikami, ale skończyłem. Dalej.. WF? Byłem w wielu klubach sportowych + w szkolnej reprezentacji.

Zatem. Twoje argumenty są inwalidą. Poszukaj czegoś bardziej sensownego, bo jak na razie wolę widzieć że sobie szkodzę, marnuję hajs, niż patrzeć jakie bzdury ty piszesz.

Przeczytaj to co napisałem, a ja ci powiem, że palę od kiedy ukończyłem 16 czy może 17 lat.

Samo pytanie - czy warto palić czy nie. Wiadomo co wybrać, papierosy na niektórych działają uspokajająco. Ja tam palę bo lubię.

Opublikowano

Palę i nazywasz mnie patologią albo że pochodzę z patologi. Gościu, to ja ci powiem tak. Nie jestem z patologicznej rodziny, ba! Moi rodzicie są bogaci i dobrze nam się żyje. Na kolegów swoich nie narzekam - jedni palą, drudzy nie - ja to szanuję. 

Dalej.. Piszesz, że mogę być głupi bo opuszczam szkołę, słabo się uczę - ja tam skończyłem szkołę ze średnimi wynikami, ale skończyłem. Dalej.. WF? Byłem w wielu klubach sportowych + w szkolnej reprezentacji.

Zatem. Twoje argumenty są inwalidą. Poszukaj czegoś bardziej sensownego, bo jak na razie wolę widzieć że sobie szkodzę, marnuję hajs, niż patrzeć jakie bzdury ty piszesz.

Przeczytaj to co napisałem, a ja ci powiem, że palę od kiedy ukończyłem 16 czy może 17 lat.

Samo pytanie - czy warto palić czy nie. Wiadomo co wybrać, papierosy na niektórych działają uspokajająco. Ja tam palę bo lubię.

Znowu, kolejny.

Konkretne osoby nie nazywam patologią i nie jestem w stanie stwierdzić, 'ta osoba to jest idiotą', bo cię człowieku nie znam i nie jestem w stanie tego ocenić, może, ba palisz i wywodzisz się z 'białego domu', nie piszę, że konkretna osoba jest głupia, wszystko to jest prawdą, palący gorzej się uczą, palący wcześniej zdychają, palący zatruwają, palący sami siebie wybijają.

Nie rozumiem twojego ataku, zapraszam do zbijania argumentów na pw, dowodami, by tutaj nie spamić :)

Poza tym nikotyna pobudza, a nie uspokaja, pozdrawiam, zapal sobie, a następnie zmierz ciśnienie.

Dodam, że w nikotynie znajduje się 40 związków rakotwórczych.

Prośba, możemy nie dyskutować tylko bez przekleństw przekazywać swoją opinię innym ludziom? Ja nikogo nie nazywam głupkiem itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...