Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Częste wyrzucanie graczy z serwera wraz z błędem, spadki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

wraz z kolegą posiadamy serwer i od jakiegoś czasu wielu graczy na serwerze ma lag.i Często są oni także wyrzucani z serwera wraz z błędem:

Gracz123 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe

Jednak na serwerze podczas laga TPSy są maksymalne, a konsola chodzi w czasie rzeczywistym i nie pokazuje żadnych blędów. Lagi pojawiły się pomimo, że nie zmienialiśmy nic w mapie i pluginach.

Opublikowano

@TheMajster

Co do logów nic tam nie ma sam je sprawdzałem. Problemu z broken pipe już się chyba pozbyliśmy, ponieważ prawdopodobnie było to błąd generowany przez jedną z wysp.

Teraz jednak pozostaje problem z czasowymi lagami w timingu rzeczywiście coś zaznaczyło i widzę że jest to chyba poważny błąd http://timings.aikar.co/?url=11772062

Opublikowano

Witam,
Z tej strony SlimxaQ. Nie tylko ja mam takie crashery jak chcesz wiedzieć są one ogólnie dostępne w internecie więc każdy sobie może je pobrać dodam że IPTables nic nie da przy zmianie IP np. HotSpot Shieldem I czemu akurat uważasz że to ja? Ohh... No dobrze rozpatrując ten błąd wydaje mi się że problem jest po stronie albo ataków DDOS lub po prostu gracz wychodzi z serwera np. Zamykając minecrafta lub po prostu wyłączając komputer będąc w tym czasie na serwerze.

(@dawid53435)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jezeli uzywasz proxy pupy tak jak Unixej no to czego sie dziwisz. Tam wystarczy wejsc i wpisac komende.

@TheMajster

Ty to juz skoncz, bo po prostu sie nie znasz i co tu duzo ukrywac.

PS. Twoje hobby mnie rozje**lo "optymalizacja silnikow" xD

@AntyWarn

Podkrec cos w configu spigota a jak nie to zablokuj proxy

Opublikowano

Jezeli uzywasz proxy pupy tak jak Unixej no to czego sie dziwisz. Tam wystarczy wejsc i wpisac komende.

@TheMajster

Ty to juz skoncz, bo po prostu sie nie znasz i co tu duzo ukrywac.

PS. Twoje hobby mnie rozje**lo "optymalizacja silnikow"  xD

@AntyWarn

Podkrec cos w configu spigota a jak nie to zablokuj proxy

@1361622928-U485574.pngchrobry51

Nie masz co robić tylko nabijać posty na starych postach ? hahaha

Post z czerwca a mamy grudzień gimnazjalisto :)

Jak byś nie widział, to co wypisało najbardziej lagowało. Więc Trochę się ośmieszyłeś, pisząc to :*

Opublikowano

No juz badzmy powazni, nie mow mi ze 1.7% calego ladunku powoduje lagi :D

Lag musial wystapic przez cos czego nie bylo w timingach.

Poza tym daruj sobie takie wyzywanie od gimnazjalistow, jezeli oceniasz ludzi po wieku to znaczy ze jestes po prostu glupi i co tu duzo mowic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...