Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki typ oraz na co zwracacie uwagę?

Gość Hya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dla mnie najlepszy był starty metin i widać po graczach dla nich też. Chciałbym pograć na serwerze medium gdzie max lvl to 99 ale aby nie dało sie go wbic łatwo w tydzien. Stare zbroje i bronie np tylko syrek i epik nic dalej. Bez niewiadomo jakich misji po prostu stary dobry metin jak kiedyś. Jak widać metin global stracił graczy po akutalizacjach wiec to daje do myślenia. Serwer easy odpada jak dla mnie bo jest tego pełno a gracze długo tam nie grają.

Dokładnie się z ty zgadzam. Chciałem pograć na takim serwerze, ale takowego nie znalazłem.
Opublikowano

Nie wiem czy ktoś kojarzy starego yitian2 (tak do 2010r.). To był mega serwer i taki byłby fenomenalny. Nie opiszę tego bo trochę by trzeba było pisać może ktoś pamięta tego serwa choć później został zniszczony przez IS i Nowe aktualizacje.

Opublikowano

A co powiecie na temat broni z fms / zatrutych, mogłyby zaistnieć na takim klasyku? Powiedzmy ulepszaczami były by złączone rudy + jakiś itemek z bossów?

Opublikowano

A co powiecie na temat broni z fms / zatrutych, mogłyby zaistnieć na takim klasyku? Powiedzmy ulepszaczami były by złączone rudy + jakiś itemek z bossów?

Myśle ze jak zacznie się ulepszanie broni to juz wszystko by sie ulepszalo i to juz nie byl by klasyk. Klasyk to serwer gdzie expisz do 75 poziomu fms lub ribem a pozniej jak masz duzo szczescia to zalatwisz sobie trute:)

Opublikowano

Myśle ze jak zacznie się ulepszanie broni to juz wszystko by sie ulepszalo i to juz nie byl by klasyk. Klasyk to serwer gdzie expisz do 75 poziomu fms lub ribem a pozniej jak masz duzo szczescia to zalatwisz sobie trute:)

to już PL :D

Opublikowano

Ale popatrzcie, jednak ten pl jest nudny i tego nie ukrywajcie, a nie było by magicznych metali więc posiadanie chociażby fms+9 to już coś, a w dodatku jak się go przerobi łatwiej będzie expić.. (bo exp na taki serwer to 2/3x do pl ja myślę).

Opublikowano

Jak dla mnie idealny serwer to max lvl 99, max bronie tryton/niebianka, kilka ciekawych nowych opłacalnych dungeonów na różne przedziały lvlowe, również jakiś namniejszy lv powiedzmy 35. Serwer medium/hard, ale od powiedzmy 80+ lvla zaczynałby się hard tak, aby za szybko nie wbito max lv (i tak szybko by wbito ale jednak dłużej). Administracja aktywna, uprzejma dla graczy, technik, który naprawdę zna się na rzeczy i potrafi szybko dany bug naprawić. W sumie to do odniesienia sukcesu moim zdaniem wystarczy średni serwer medium, bez jakichś bugów rujnujących gospodarkę/rozgrywkę, dobra reklama i pomocna, aktywna administracja :) Itemshop powinien umilić grę, zaoszczędzić trochę czasu tym, którzy chcą wesprzeć projekt, ale nie powinien decydować o tym czy np. osoba z isem ubije bossa, a osoba bez isu nie ubije.

Opublikowano

Jak dla mnie idealny serwer to max lvl 99, max bronie tryton/niebianka, kilka ciekawych nowych opłacalnych dungeonów na różne przedziały lvlowe, również jakiś namniejszy lv powiedzmy 35. Serwer medium/hard, ale od powiedzmy 80+ lvla zaczynałby się hard tak, aby za szybko nie wbito max lv (i tak szybko by wbito ale jednak dłużej). Administracja aktywna, uprzejma dla graczy, technik, który naprawdę zna się na rzeczy i potrafi szybko dany bug naprawić. W sumie to do odniesienia sukcesu moim zdaniem wystarczy średni serwer medium, bez jakichś bugów rujnujących gospodarkę/rozgrywkę, dobra reklama i pomocna, aktywna administracja :) Itemshop powinien umilić grę, zaoszczędzić trochę czasu tym, którzy chcą wesprzeć projekt, ale nie powinien decydować o tym czy np. osoba z isem ubije bossa, a osoba bez isu nie ubije.

Czyli dungeony takie jak WO, DT, WM / WD (mistycy , dzikusy), WW wystarczyłyby ;)?

Opublikowano

Nawet nie musiałoby być ich tak dużo, jeden dungeon na 35 lv inny niż WO (bo chyba jednak lepszy klimat i wartość przedmiotów gdy eq ulepsza się w DT niż WO), potem reszta standardowo i powiedzmy jakiś dungeon na 75 lv nowy. Żeby było co robić :) Dla przykładu na balmorze jest dungeon dla małych lvli wyżynna przełęcz, ciekawe urozmaicenie dla graczy z niskim lvlem od ciągłego bicia metków.

Nie jestem konsekwentny, ale równie dobrze mogłoby być wszystko klasycznie, wystarczyłaby porządna administracja, jakaś reklama by gracze zawitali na serwer i myślę, że to wypaliłoby. Najgorsza prognoza mająca podstawy do realnych obaw to koniec serii u youtubera i ucieczka chorągiewek z serwera.

Opublikowano

Nawet nie musiałoby być ich tak dużo, jeden dungeon na 35 lv inny niż WO (bo chyba jednak lepszy klimat i wartość przedmiotów gdy eq ulepsza się w DT niż WO), potem reszta standardowo i powiedzmy jakiś dungeon na 75 lv nowy. Żeby było co robić :) Dla przykładu na balmorze jest dungeon dla małych lvli wyżynna przełęcz, ciekawe urozmaicenie dla graczy z niskim lvlem od ciągłego bicia metków.

Nie jestem konsekwentny, ale równie dobrze mogłoby być wszystko klasycznie, wystarczyłaby porządna administracja, jakaś reklama by gracze zawitali na serwer i myślę, że to wypaliłoby. Najgorsza prognoza mająca podstawy do realnych obaw to koniec serii u youtubera i ucieczka chorągiewek z serwera.

No to może jakiś rajdzik na dzikusach i dungeon z ognistą ziemią + standardowe DT + WW?

Opublikowano

Hmmm.

Jako gracz Metina2 wybrałbym najlepiej serwer easy/medium z nutką harda. Jak easy to max 200-220lvl, jak medium 100-120. Serwer nie za bardzo pod IS, oczywiście coś musi być w Is bo serwer musi sie utrzymać. Bez bonusów 6/7 bo to cecha bardzo odpychająca graczy jak i mnie. Nie za dużo misji, to także odpycha. Zazwyczaj jest ich bardzo dużo, pomijam większość.

Przede wszystkim balans klasy postaci. Oczywiscie musi byc postac dominująca ale bez przesady. Bez tej głupiej postaci (wilka). Alchemia jedna z najtrudniejszych rzeczy do zrobienia ale także bardzo opłacalna. IS fajnie jak byłby nie czasowy. Czyli kostium/ fryzurki na stale a np dopalacze jak pierscienie mogłby by być na jakiś czas. W sumie to tyle. Administracja może być jakakolwiek byle zajmowała sie serwerem, była online przynajmniej 12 godzin w grze + pomoc na supporcie. W sumie to tyle. Takie tam moje wypociny :D

Opublikowano

Easy lub medium.

Bronie oraz zbroje muszą ładnie wyglądać, najlepiej jak ulepszacze dropi się na dungeonach. % ulepszania nie za niski, dobrze dopasowany balans klas, mało dopalaczy do pvp w IS oraz zainteresowanie administracji. :)

denzel.png

Opublikowano

Easy lub medium.

Bronie oraz zbroje muszą ładnie wyglądać, najlepiej jak ulepszacze dropi się na dungeonach. % ulepszania nie za niski, dobrze dopasowany balans klas, mało dopalaczy do pvp w IS oraz zainteresowanie administracji. :)

Ulepszacze trafiłeś lecą na dungach, % jest taki no nieco wyższy na pewno niż na globalu, bronie są przepiękne, dopalaczy do pvp nie ma prawie w cale... Kostiumy są aby do expa itp ;).

Opublikowano

Na medium /hard się najlepiej gra 

Polecam VirtualMT2 . :D

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

Najlepszy metin dla mnie to jakiś easy/medium nie za łatwo nie za trudno, najbardziej zależy mi o aktywności administracji, eventach, zabawach, konkursach ale chociaż w tych czasach to już raczej jest nie możliwe metina nie ma i już nie będzie :( 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...