Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podświetlanie ulepszaczy których mamy przy ulepszaniu

#SQN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Root --> uirefine.py

Szukacie:

def AppendMaterial

Pod:

if locale.IsARABIC():
			(x,y) = textLine.GetTextSize()
			textLine.SetPosition(x, 0)
		else:
			textLine.SetPosition(15, 0)

Dodajecie:

if player.GetItemCountByVnum(vnum) >= count:
			textLine.SetFontColor(0.33, 0.80, 0.46)
		else:
			textLine.SetFontColor(0.9, 0.4745, 0.4627)

Efekt:

301h8pj.jpg

Jeżeli ilość ulepszaczy w naszym ekwipunku się zgadza, podświetla się na zielono, jeśli nie, czerwono.

Opublikowano

Proste i ciekawe, co prawda nie ma tutaj zbytnio dużego główkowania i pisania :)

Można to rozwinąć na wiele sposobów, np: Po najechaniu na ulepszacz pokazuje z jakich potworów on dropi.

Ale łap plusa za chęci i wstawkę komuś się, przyda na pewno.

D2Pq2tR.png

Opublikowano

Nic trudnego do zrobienia to tu nie ma nie sądzisz :D?

Ale plusk za wstawkę :D

No oczywiście masz racje, ale nie widziałem takiego poradnika jeszcze więc pomyślałem, że już napisze bo czemu nie  :D

­

Opublikowano

Nic trudnego do zrobienia to tu nie ma nie sądzisz :D?

Ale plusk za wstawkę :D

Skoro nic trudnego, to czemu Ty tego nie zrobiłeś pierwszy? Bez odpowiedzi...

Topic.

Fajne, jak byś zrobił, że po najechaniu na ulepszacz jest napisane gdzie dropi to było by świetnie ;d

­

Opublikowano

Okej, może początkującym początkującym Pythona się przyda, ale no bez jaj... MPCforum ponownie cofnęło się w czasie! Hurraaa !

Adam_Mickiewicz_nota_3924698.jpg

Opublikowano

Skoro nic trudnego, to czemu Ty tego nie zrobiłeś pierwszy? Bez odpowiedzi...

Topic.

Fajne, jak byś zrobił, że po najechaniu na ulepszacz jest napisane gdzie dropi to było by świetnie ;d

­

Bo ja mu to zrobiłem 9 dni temu :v

@topic, proste, a cieszy. Takie małe zmiany w cliencie nie są mega trudne, ale jeśli wymyślimy coś dobrego to na pewno gracze docenią tę wygodę. 

Opublikowano

Trzymajcie na yangi czy posiadacie :).

Szukacie tego:

self.costText.SetText(locale.REFINE_COST % (self.cost))

Zamieniacie na to:

if player.GetElk() >= cost:
			self.costText.SetText("|cFF00ff33|hCena za Ulepszenie:|h " +('.'.join([ i-3<0 and str(cost)[:i] or str(cost)[i-3:i] for i in range(len(str(cost))%3, len(str(cost))+1, 3) if i ]))+" Yang" )
		else:
			self.costText.SetText("|cFFFF0000|hNie posiadasz:|h " +('.'.join([ i-3<0 and str(cost)[:i] or str(cost)[i-3:i] for i in range(len(str(cost))%3, len(str(cost))+1, 3) if i ]))+" Yang" )

Pozdro mordeczki.

@Bambus3k™ ważne, że działa! :D A kod na te kropki co tutaj użyłem, to stary od Deco, więc pisania nie było dużo.

Omnes puerum deriserunt.

Opublikowano

self.costText.SetText("|cFF00ff33|hCena za Ulepszenie:|h " +('.'.join([ i-3<0 and str(cost)[:i] or str(cost)[i-3:i] for i in range(len(str(cost))%3, len(str(cost))+1, 3) if i ]))+" Yang" )

localeInfo.NumberToMoneyString
Propsuje.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Okej, może początkującym początkującym Pythona się przyda, ale no bez jaj... MPCforum ponownie cofnęło się w czasie! Hurraaa !

Adam_Mickiewicz_nota_3924698.jpg

No i na c**j sie spinasz? Widziałeś gdzies taki poradnik?  Nie? To wypierdalaj. Jebane cebulactwo wszędzie, dziwisz sie dlaczego mpc ma taki poziom? Bo przez przyjebów takich jak ty, każdy boi sie cokolwiek wrzucać.

@#Filip "Bo ja mu to zrobiłem 9 dni temu :v"

Mówisz o mnie czy o c**j ci teraz chodzi? Bo nie przypominam sobie, żebyś mi coś dawał. Chyba, że to sarkazm, ale tak to napisałeś, że raczej nikt by się nie domyślił. 

Tak tylko podkreślam

­

Opublikowano

ja natomiast myślę że to całkiem fajny i ciekawy pomysł ponieważ jak to mówią "małe cieszy" niby nic nie zmienia a jednak coś dodaje :) leci + za wstawkę oraz powodzenia :D

p.s. ja na przykład nie znam się na pythonie/ i edycji plików dlatego to dla mnie fajna pomoc :) 

Opublikowano

localeInfo.NumberToMoneyString
Propsuje.

E, nie narzekaj, algorytm napisał xD

Opublikowano

No i na c**j sie spinasz? Widziałeś gdzies taki poradnik?  Nie? To wypierdalaj. Jebane cebulactwo wszędzie, dziwisz sie dlaczego mpc ma taki poziom? Bo przez przyjebów takich jak ty, każdy boi sie cokolwiek wrzucać.

@#Filip "Bo ja mu to zrobiłem 9 dni temu :v"

Mówisz o mnie czy o c**j ci teraz chodzi? Bo nie przypominam sobie, żebyś mi coś dawał. Chyba, że to sarkazm, ale tak to napisałeś, że raczej nikt by się nie domyślił. 

Tak tylko podkreślam

­

Paradoksalnie tzw. cebulacy wyzywają od cebulaków. Naprawdę każdy słabo/średnio ogarnięty technik potrafi to zrobić. Taki poradnik nie daje nic podwójnie leworęcznym. Jedynie startuje 80% nowych serwerów, które w prezentacji mają "nowości" pod tyt. czerwony kolor w oknie ulepszania, jeśli nie masz ulepszacza. O żesz w morde ju dont sej end ju ar briljant perfecto techniko ju łil pej for jutubers end ju hew got mani for parti end dragz end niu de best serwers łif kurcze nowościami z mpc. Wyjazd. :rolleyes:

Opublikowano

Szukacie tego:

Zamieniacie na to:

else
			self.costText.SetText("|cFFFF0000|hNie posiadasz:|h " +('.'.join([ i-3<0 and str(cost)[:i] or str(cost)[i-3:i] for i in range(len(str(cost))%3, len(str(cost))+1, 3) if i ]))+" Yang" )

Pozdro mordeczki.

@Bambus3k™ ważne, że działa! :D A kod na te kropki co tutaj użyłem, to stary od Deco, więc pisania nie było dużo.

Nie mów że działa ^ bo widzę że nie działa.

else

na

else:

:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo fajne. U mnie śmgia.

http://scr.hu/59e8/92k9h

jak zrobić żeby jeszcze yang się podświetlało?

Masz napisane tutaj algorytmem jakiego nigdzie nie spotkasz..

Szukacie tego:

Zamieniacie na to:

else:
Pozdro mordeczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...