Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skoki pingu

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktos co moze byc przyczyna skakania pingu? Gram normalnie, mam po 20/30 i nagle skoki do 70/90/100/130/160. Wczoraj zaczalem grac w cs po roku przerwy, na poczatku przez jakis czas tak sie nie robilo i potem zaczelo. Jesli to wazne to mam frameworki i directy itp najnowsze, grafika geforce 9500gt ze sterownikami, procek adm athlon 2x.2.2Ghz, 1gb ramu, windows 7 32bit, nonsteam. Wpisywalem rozne komendy np. rate 25000, jakies updaterate i nic nie daje to. Jesli chodzi o internet to mam jakis z kablowki, jak go kupowalem kiedys to bylo 1mb na poczatku, potem cos zwiekszali, w jakies tam ustawienia wszedlem i w takim okienku mam predkosc wpisana 100,0 Mb/s, na speedtest na internecie okolo 10mb predkosc, ping po 20/30. Jak kiedys gralem w cs mialem gorsza karte, geforca 7600gt czy cos takiego, procek 1.8GHz i nie bylo takiego problemu. Moze byc tak przez to, ze mam tylko 1gb ramu i windows 7 ?

Opublikowano

cmdrate, updaterate, rate, cl_rate etc etc ustawione?

@Edit

Ustawialem priorytety na niskie, wysokie i nic nie dawalo. Co ten program niby ma dac do czegos co robi sie w menadzerze zadan?  xD

Dzięki temu "mykowi" z prio, priorytet będzie ustawiał sie automatycznie. Co to oznacza? Że twój ping już nie będzie taki uciążliwy jaki był.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

a nie masz w kliencie torrentowym włączonego seedowania?

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

nie mam pojęcia, spróbuj nacisnąć na wszystko ściągane "STOP". Jeśli nie pomoże to szukamy powodu dalej. ;)

7ltRHSP.png

Opublikowano

Teraz juz wgl nie wiem o co chodzi. Ten duzy ping byl na wersji cs'a v43 z csseti, w wersjach v35 i v32 wyskakuje od razu, ze pogram hl.exe przestal dzialac, przed wersja v43 na wersji v21 wywalalo mi csa jak wchodzilem na serwer

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyściłeś system? Sprawdzałeś czy może coś "nie siedzi ci na łączu".  Wejdz na speedtest i podziel się wynikiem i coś pokonbinujemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...