Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zarobic Wojownikiem Body?

Emotekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj chcialbym wam przedstawic moj poradnik "Jak zarobic wojownikiem Body"

To bardzo proste. Nie potrzebujemy zadnych wspomagaczy, kolegow.

Potrzebujemy jedynie wlasnych checi. Wiec zaczynamy.

-Kiedy rozpoczniecie gre swoim wojownikiem wbijacie 5 poziom. Wykonujecie misje i idziecie do Trenerow, wybieracie wojownika Arahan. Dodajecie tylko do skilli:

-Aura miecza

-Berserk

Expicie, az dobijecie Aure Miecza na poziom Master(M). Oczywiscie Master musi wejsc na poziomie 17. Jest to bardzo wazne!

-Mozecie zaczynac dropic. Od tej pory expicie na dzikusach w m2. I zbieracie rozne ulepszacze. Np kzz (Kawalek zepsutej zbroji)

Kiedy dobijemy 25lvl powinnismy miec takie eq:

Tygrysia Zbroja +7

Bojowa Tarcza +7

Tradycyjny Helm +7

Buty +6 (Moga byc od 1lvl)

Miedziane kolczyki +6/7

Kosa bojowa +5/6

Jezeli mamy takie wyposazenie idziemy bic dalej na dzikusy i zbieramy rozne ciekawe przedmioty. Zaczynamy tez chodzic na:

-Metin Czerni.

-Metin Ciemnosci.

Jednak bedzie to bardzo monotonne.

Jezeli dobijecie juz 30lvl powinniscie zaczac chodzic na zaklete kamienie (Metiny)

-Metin Czerni

-Metin Ciemnosci

-Metin Zazdrosci

Jezeli dobrze pojdzie do 31/2 lvla powinniscie miec jakies 6-7kk.

Za to kupujecie:

Riba+6 z srednimi obrazeniami na +

Tygrysia zbroje +9

Dobijecie 35lvl na pustyni.

Teraz musicie zalozyc kolejna postac. Dropera Medali.

Przezucacie mu wasze eq oprocz riba. Wybieracie magie duchowa (Mental) i dobijacie silne M1. Kiedy osiagniecie ten 19lvl i nie dropnie wam 11 medali musicie znalezc Gildie i oddawac exp. Jezeli dropnelismy 11medali odkladamy je wraz z EQ na naszego Body.

Tworzymy konia bojowego. Szukamy Gildi dla ktorej bedziemy oddawac exp.

Latamy okolo miesiaca na wszystkich metkach m2.

Powinno nam wtedy wystarczyc na:

Riba +9

Lwia zbroje+9

Bojowa tarcze+9

Tradycyjny helm+9

I przy dobrym szczesciu dropnie nam pare KU aura.

Ktore oczywiscie czytamy. Powinna byc od M2 do M6.

Teraz mozemy latac na metki w M2 jak i Metiny na Dolinie Orkow.(Dalej 35lvl)

Tluczemy monotonne te metiny az uzbieramy fundusze.

Przez miesiac, albo dwa uzbieramy ~150kk (Realne)

No i wtedy wiadomo co robimy. Dobijamy nasza aure i berka na skill

Grand Master.

Po pol roku dropienia postac bedzie mniej wiecej taka:

http://www.youtube.com/user/asdxxme#p/a/u/0/wLmqIu65AGs

Teraz musicie nazbierac na Smiertelna zbroje+9 , 5katna tarcze +8/9 Zelazny Helm +8/9

Chodzicie glownie na

-Metin Zazdrosci

-Metin Ciemnosci

Podczas podrozy w m2 wybijamy wszystkie Burz. Joh-Hwany z ktorych moze wyleciec

-Kawalek Klejnotu (skrot. kk)

Mi osobiscie nazbieranie na ta zbroje zajelo 5dni, ale zalezy kto ma jakie szczescie.

Jezeli kupiliscie Smiertelna , 5katna , zelaka to czas wybic się z naszymi skillami.

Poczatkowo skupujemy KU aura. I wbijamy na G. Jak wiadomo mozna czytac 1 KU dziennie wiec bardzo prosto jest bic tak, zeby nie tracic wiec:

-Kupujemy 1KU , czytamy i idziemy dropic tyle, az sie zwroci zalozmy 1.2kk

I tak codziennie. Po jakims miesiacu bez uzycia ISu ujzymy nasza Aure na poziomie Grand Master.

Teraz beda pytnia: Czemu zostawac na 35lvl? Jaki to ma sens?

Taki ze:

Na wyzszym lvlu raczej beda trudnosci z ubijaniem metinow poniewaz z tych gorszych typu

-Metin Zazdrosci

-Metin Ciemnosci

-Metin Cienia

Raczej nie bedzie dropu, a na 35lvl mozna spokojnie podrobic , zrobic eq i skille.

Osobiscie zostaje na 35lvl do 2 skilli P, ale jak kto woli.

Troche odbilem od tematu, ale wracamy.

Potem skupujemy KU Berserk i to samo co z aura. Jezeli komus sie to nudzi to tutaj zakonczy swoja przygode z poradnikiem, ale wytrwali co maja checi i czas mam nadzieje ze doczytaja :)

z Berserkiem troche nam sie zejdzie poniewaz jest on na poziomie M1. Musimy przeczytac az 55 Ksiag umiejetnosci. Jedna KU warta mniej wiecej 700k wiec:

700.000*55=38500000 (38,5kk)

Jako ze duzo KU nie wejdzie bedzie okolo:

700.000*90=63000000 (63kk)

W tym filmiku Loth pokazuje jakie mozliwosci daje nam Berserk na tym poziomie:

http://www.youtube.com/watch?v=wLmqIu65AGs

Dobra dzisiaj postanowilem opisac wam wbijanie skilli na poziom P.

Zaczynamy. Nasza aura i berserker sa na G1. Musimy pomyslnie zakonczyc trening 10 kamieni (Kamien Duchowy)

Jednakze trening udaje sie bardzo zadko troche bedzie nas to kosztowac <_<

Na S4 Chunjo taki kamyk kosztuje

17.000.000 (17mln)

17.000.000*17 = 229.000.000 (229mil)

Mozemy czytac jeden kamien dziennie. Mnie kosztowalo to 220kk, ale przecietnie jest to 17 kamieni.

To samo robimy z berserkiem wiec musimy wylozyc mniej wiecej 458kk. Taa.. Troche trzeba zarabiac.

Zajmie nam to mniej wiecej 3-4 miesiace, ale uwiezcie mi warto.

Dobra robimy skille P i rowniez dropimy kase. Po zrobieniu tych skilli mysimy. Co dalej? Expic? Otoz nie :)

Nie mamy jeszcze dobrych bonow. Proponuje wam nakupic troszke krytyka, hp i przeszywki.

25% krytyka + buff m1 powinno byc okolo 50%. Przeszywki 10% starczy. HP to myle armorek 2k hp , jakis amulet 1 albo 1,5k hp.

Dobra. Mamy 2 skille P. Tego nie osiagnal chyba podkreslam CHYBA jeszcze zaden 35lvl na mt2pl.

Chodzimy na bossy z buffkiem. Szkaty sprzedajemy. Kto chce, expi kto nie. Lansuje sie :D

THE END

/Jest to moj trzeci poradnik na MPCForum wiec prosze o oceny :)

/Zabrania sie kopiowania poradnika bez mojej zgody!

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale czy nie łatwiej zrobić mentala a potem zmienić na bodego?

Ja osobiście nie robiłem tego co napisałem, ale zawsze robię tak:

Wbijam skille na 21 lvl wszystkie mam w tym aura na M. Co ważne gram na US (w Jinno tzn "Dendera") - mniej noobów i neo chociaż są Rumuni i Turcy xD. Dlaczego w Jinno? Ponieważ w Jinno na 21 lvlu jest fajny spot w m1, gdzie występują metki czerni (prawy górny róg). Ja biłem metiny i moby tam występujące, nie musiałem kupywać potek - na tym lvlu dropi z tych mobów nawet po 20 dużych potek. Do 25 lvla miałem eq +9. Dalej oddajemy expa na gildie i zbieramy sobie kasy na boja. Wbijamy 35 lvl, robimy boja i idziemy do m2 na metki (dół mapy - metki zazdrości). Jesteśmy już ustawieni :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Bardzo bardzo bardzo bardzo fajna postac:) poradnik przydatny 8/10

up@

wg masz racje:) po co robic 2 postacie wystarczy jedna a pozniej zmienia sie na body`ego

Opublikowano

@UP/UP2

To juz zalezy czy ktos chce potem wydawac kase na wbijanie M1 u staruszki .. bo za 1 razem watpie czy wejdzie skill ja osobiscie odradzam. Nasladuje Lotha jak narazie mam dopiero skille G :) Postepuje tak samo jak z poradnikiem. W 2 miesiace 80kk i 2 skille G + eq co napisalem i bojowiec :)

Bywalec
Opublikowano

Mhm....czytelny ; p

Nieźle, nieźle... 9/10

Mission possible...

Opublikowano

Lekko poprawiłem nazwę tematu

@down

Nazwę tematu miałeś całkiem dobrą tylko pamiętaj żeby przed nazwą przy tutkach dodać [TUT] ułatwia organizacje przy czyszczeniu działu

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Dzieki China. Jezeli mozna wiedziec jaki byl blad? Zebym na przyszlosc nie popelnil

/Dzieki WHT za ocenke :)

/Down

Dzieki :P Wlasnie nie widzialem gdzie to dac :D

Opublikowano

Prosze o komentowanie co zmienic. Jutro postaram sie zrobic dalsze expienie , dropienie, wbijanie skilli :) Jak narazie mam bete w wordzie

Opublikowano

No b.fajny poradnik ,tylko trochę czasu trzeba poświęcić żeby się dorobić :]

Jeżeli pomogłem , lub masz dziwną chęć pocieszenia mnie

DAJ +

Opublikowano

Nie.. Center jest dobry.. tylko ten niebieski... dać jakiś pomarańcz albo normal biały i bd przejzyście

Nieregulaminowa sygnatura - Istny Diabel.

Opublikowano

Ładny poradnik, zaczne ponownie tag grac 10/10

Czekam na coś totalnie nowego z strony gry Metin2

Opublikowano

zmien z niebieskiego bo jest taki oczojebliwy:) a pozatym poradnik znam ale za robote masz 5 i + (Przynajmniej ktos sie wysilil zeby jakis tlumok mogl to skopiowac) zaraz ten poradnik ktos skopiuje moge sie zalozyc:-) Sie zna troszke nasze Neoski

ocenka 9,5/10 za kolor:)

Opublikowano

Ok. Poprawiam estetyke mianowicie ten niebieski. Postaram sie wieczorem dodac wbijanie skilla na P

Gość Algade
Opublikowano

za tutka +

od dziś chyba zacznę grać na PL'u może trudny ale można się zabawić :D

Twierdza ( S4 ) Shinsoo

Opublikowano

chociaz ja proponuje do lvl'a 30 expic normalnie z wirem, 3stronnym itp. ;) I pozniej zresetowac na 30.

Ladnie napisane ;)

+

dobo95.png

Sygrantura by AgatkaPL :) Dziekuję ;)

Opublikowano

@UP

Jak pisałem - szkoda marnowac pieniedzy, a z bronia +6/7 i aura na m1 wirek tylko spala mane.

@Topic

Narazie przez szkole nie moge aktualizowac poradnika :(

Jutro mam 3 klasowki i kartkowke. Do zobaczenia jutro :)

Opublikowano

@up

masz racje wir szarza i 3 cien\cie sie nie opyla na niskich lvlach bo szkoda many a 3 ciecie to tak jak walisz 3 x z miecza szarza do expa szmelc i wir jeszcze ujdzie:)

Opublikowano

@UP

Albo zadajesz im 3 udezenia mieczem i po nich. Bez sens szkoda many.

@Topic

Jutro dodam wbijanie skilli P.

Opublikowano

Poradnik Ocenie na 9/10 ale ta metoda jest dla mnie zbyt monotonna :)

Sa lepsze sposoby na zarabianie kaski ;p

Czyli otwieranie małży przy szczesciu bedzie dobry drop

Kupujemy malze otwieramy jest perla sellamy i tak w kołko .

Przy fuksie wydasz 7 kk zyskasz 10 na +

Ale jak kto Woli :)))

Daj ---------------

Prosze o zdjecie tych 50-ciu % :>

Opublikowano

bardzo dobry jest to tutek ale trzeba umiec ogarniac, byc cierpliwym i troche zapracowac sobie na to, ogolnie bardzo dobry pomysl jest wlasnie taki do 30 lvl mentalem potem zmieniamy na body z 2 skilami, wbijamy pierwszego berka na m zeby oz aury kupic taniej potem 35 lvl boj 2 skile na m pozostaje tylko dropic, ulepszac eq i co jakis czas ksiazki czytac ;)

ps jak potem gramy dalej i wbijamy reszte skili nie polecam w ogole 3 stronnego robic jak masz sr w fmsie 30+ bo wtedy te 3 stronne o polowe od hita sa slabsze i nic nie daje to, wirek i szarza sa do expienia calkiem aczkolwiek aura i berek na m to juz ladne expo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...