Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy z tą średnia da rade?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy, od ilości chętnych, od kryteriów szkoły, od średniej wyników napisanych testów wszystkich uczniów.

minecraft.jpg
Opublikowano

Nie dostałem się. Minimalny próg tam do 130 punktów było. Poszedłem na Technika Elektronika ;D

Opublikowano

Ja poszedłem teraz do TI w Warszawie i spokojnie się dostałem mając 102 punkty, wysoko w rankingu i dobre opinie u znajomych. Może jakbyś wybrał trochę niższy próg, to by nie było problemu.

Elektronik sporo różni się od informatyka, więc żebyś nie mówił, że to nie to, co chciałeś. :v Powodzenia 

343731479829004887779.png

Opublikowano

niestety,głowy do nauki nie mam,z przedmiotów ścisłych nie byłem dobry...Zapisałem się jako Technik-Mechatronik..z egzaminu miałem 76 punktów,i w zasadzie się dostałem,potem tylko zadzwonili z sekretariatu do mojego Taty i że tak powiem odsunęli mnie na bok....że tak powiem ..dwie osoby były mądrzejsze ode mnie ,, i ja poszedłem na bok..teraz oni walczą o moje miejsce na Technik-Mechatronik..niestety...fajny profil,ale żeby się dostać to zawsze trzeba mieć min.te 90 punktow i raczej przede wszystkim szczęście [chodzi o nabór,ile osób się na to zapisało]....cóż raczej będę w klasie Technik-Elektryk ... +

trzeba robić tak : złożyć do tej samej szkoły wniosek z dwoma profilami np: 1 wybór-wziąć coś cięższego niż Mechatronik 2-wybór Mechatronik - najprawdopodobniej spadniesz na tą drugą rangę...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

niestety,głowy do nauki nie mam,z przedmiotów ścisłych nie byłem dobry...Zapisałem się jako Technik-Mechatronik..z egzaminu miałem 76 punktów,i w zasadzie się dostałem,potem tylko zadzwonili z sekretariatu do mojego Taty i że tak powiem odsunęli mnie na bok....że tak powiem ..dwie osoby były mądrzejsze ode mnie ,, i ja poszedłem na bok..teraz oni walczą o moje miejsce na Technik-Mechatronik..niestety...fajny profil,ale żeby się dostać to zawsze trzeba mieć min.te 90 punktow i raczej przede wszystkim szczęście [chodzi o nabór,ile osób się na to zapisało]....cóż raczej będę w klasie Technik-Elektryk ... +

trzeba robić tak : złożyć do tej samej szkoły wniosek z dwoma profilami np: 1 wybór-wziąć coś cięższego niż Mechatronik 2-wybór Mechatronik - najprawdopodobniej spadniesz na tą drugą rangę...

Poszedłem na Technika Elektronika. To także jest całkiem ciekawa rzecz:)

Opublikowano

Do większości szkół dostaniesz się bez problemu. Każdy uczeń to dodatkowy hajsik, a jak będziesz mierny to Cię najwyżej wypier*olą :)

Opublikowano

Czesc, mam pytanie czy ze srednia dokladnie 3,0 dostane sie do technikum ?

Punktow z egzaminu razem z wliczonymi ocenami to 92 punkty. Dam rade sie dostac na technika mechatronika, jak myslicie?

pisane z samsung galaxy s3 za bledy przepraszam.

Sam o tym powinieneś wiedzieć, nie wiemy jaki jest próg i jaki poziom szkoły, mój kolega co miał średnią 4,5 nie dostał się na mechatronike, a szkoła jedna z najlepszych w całym województwie, także z twoją mizerną średnią ciężko powiedzieć,  raczej do zawodówy sie nadajesz :P

trzeba robić tak : złożyć do tej samej szkoły wniosek z dwoma profilami np: 1 wybór-wziąć coś cięższego niż Mechatronik 2-wybór Mechatronik - najprawdopodobniej spadniesz na tą drugą rangę...Jeste

Jesteś słaby w przedmiotach ścisłych, a zapisałeś się na technika elektryka... gratuluję haha    Jak jest tak jak mówisz to cie w pierwszym roku wypie*dolą

Do większości szkół dostaniesz się bez problemu. Każdy uczeń to dodatkowy hajsik, a jak będziesz mierny to Cię najwyżej wypier*olą :)

Nieprawda, jak jest konkurencja w punktach i w świadectwach, 2, 3 osoby na jednym miejscu, to jak go przyjmą ze średnią 3.0?

Opublikowano

Sam o tym powinieneś wiedzieć, nie wiemy jaki jest próg i jaki poziom szkoły, mój kolega co miał średnią 4,5 nie dostał się na mechatronike, a szkoła jedna z najlepszych w całym województwie, także z twoją mizerną średnią ciężko powiedzieć,  raczej do zawodówy sie nadajesz :P

Jesteś słaby w przedmiotach ścisłych, a zapisałeś się na technika elektryka... gratuluję haha    Jak jest tak jak mówisz to cie w pierwszym roku wypie*dolą

Ale proszę grzeczniej,tak to sobie do Mamy możesz mówić ...widać że jesteś osobą nie kompetentną..najlepiej byś selekcjonował ludzi .. ,,a ten lump to do zawódówki ,, a czy wiesz chociaż czemu wybrałem taki/takie kierunki ? Nie,więc na prawdę,proszę poszanuj  mnie i co po niektóre inne osoby ...ja mimo że nie jestem gwiazdą w nauce to wybrałem te kierunki .. czemu ? A bo lepiej ,,inwestować,, w siebie nadchodzą niepewne czasy więc każdy lepszy kierunek się przyda,nawet jeżeli trzeba przejść ciężką drogę...ze szkoły mieli by mnie wyrzucić ? heh ..może nie jestem super w nauce jak już wcześniej pisałem,ale o każdą rzecz się staram,co powinien nauczyciel zauważyć..do szkoły do której idę jest dość  wysoki poziom..a co za tym idzie ? Dobrzy i wyrozumiali nauczyciele..więc jak mieliby w ogóle kogoś jak tyś to napisał ,,wypier*olić ,, musieli by mieć mocne argumenty na ucznia ..... i tak oto jedna osoba swoim słowem może komuś popsuć dzień .. 

+

i myślę że na Forach nie powinno się takich tematów zakładać..większość cię pocieszy-i dobrze ale w praktyce to nie wiadomo jak by było no i co najważniejsze poniżą cię-przez co ci się już wszystkiego odechce ...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Nieprawda, jak jest konkurencja w punktach i w świadectwach, 2, 3 osoby na jednym miejscu, to jak go przyjmą ze średnią 3.0?

Jeżeli bym chciał to bez problemu bym miał same 4 na półrocze z przedmiotów. Udupiłem to sobie tym, że miałem same braki zadań oraz mało na jaki sprawdzian się uczyłem. Gdyby nie to, to miałbym te 4,0 chociaż. Dostałem się na Technika Elektronika z czego bardzo się cieszę. Praktyki będą mógł robić w firmie wujka który także był elektronikiem, a teraz serwisuje, sprzedaje komórki.  I nie uważam że nadawałbym się do zawodówki. Dla niektórych to może oznaczać że za wysoko się cenie ale to nieprawda. Aby pójść do zawodówki musiałbym mieć naprawdę słabe oceny oraz punkty, a tutaj wyszło mi całkiem, całkiem jeżeli chodzi o punkty. 

Nie każdy ma Super mózg i będzie znać całe 6 stron wierszu po drugim przeczytaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...