Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mogą mnie nie przepuścić do następnej klasy?

LOLIkxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie mozesz nie zdac :) 

Jednak moze Cie prepuszczą. Zalezy od dyrekcji

Opublikowano

Wszystko zależy od dyrekcji. Jak tylko będzie rada to rada wraz z nauczycielami i dyrektorem szkoły będą dyskutować na Twój temat. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich czynów. ­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jasne. Nauczyciele w szkole mogą wszystko, tak samo jak i ludzie stojący na wysokich pozycjach w kraju, prawo i wszelkie zasady są względne i są tylko po to, żebyś czuł się dobrze i za bardzo się nie buntował. Więc lepiej nie walcz z nauczycielami tylko się podporządkuj wtedy kiedy trzeba.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

Możesz nie zdać, bo miałeś w 1 i teraz w 2, trochę niefajnie pogadaj z wychowawcą. Może na radzie się za Ciebie wstawi. Bądź dobrej myśli

Opublikowano

Trzeci rok z rzędu mam naganne i nie mam żadnego problemu z tym.

W niektórych szkołach po drugim/trzecim z rzędu można nie zdać, ale nie po pierwszym.

Opublikowano

ale ja rok temu mialem 3z zachowania zmienilem szkole i uwagi za wszystko mam uwzieli sie czy co watpie zeby sie wstawili

chyba kazdy by mial naganne ,,, xD

w tej szkole na start masz 150pkt i za gadanie na lekcij -50 20pkt naganne a zdobyc pkt mozna tylko jako dyzurny 1na miesiac 10pkt ... wiec mam przejebane :D

Opublikowano

Widzę, że na mpc nawet jest patola, naganne zachowanie, co wy mówicie do nauczyciela ,, spierdalaj '' ?

@AntyWarrn

Tak mogą cię nie przepuścić, najlepiej pogadaj z nauczycielami i poproś ich, że się poprawisz czy coś i przez następne lekcje musisz zamknąć mordę ew. zgłaszaj się jak coś wiesz.

Opublikowano

Widzę, że na mpc nawet jest patola, naganne zachowanie, co wy mówicie do nauczyciela ,, spierdalaj '' ?

@AntyWarrn

Tak mogą cię nie przepuścić, najlepiej pogadaj z nauczycielami i poproś ich, że się poprawisz czy coś i przez następne lekcje musisz zamknąć mordę ew. zgłaszaj się jak coś wiesz.

Zachowanie nie bierze się tylko z kultury, ale też z opuszczonych godzin szkolnych, zaangażowania w życie w klasie, więc nie oceniaj nikogo. Często zachowanie w szkołach średnich zaczyna się od dobrego i twoja decyzja w którą stronę pociągniesz.

Opublikowano

Zachowanie nie bierze się tylko z kultury, ale też z opuszczonych godzin szkolnych, zaangażowania w życie w klasie, więc nie oceniaj nikogo. Często zachowanie w szkołach średnich zaczyna się od dobrego i twoja decyzja w którą stronę pociągniesz.

Nikt nie ma nagannego bez powodu, trzeba się postarać, by mieć poniżej poprawnego.

Co do opuszczenia też się bierze z wychowania, matka zawsze może usprawiedliwić, jak nauczyciel powie, że only usprawiedliwienia od doktora, to doktor powiedział, że nie będzie pisać czy coś [ bo tak mówią ; ) ]

Generalnie to, jak masz bardzo dużo opuszczonych lekcji to masz morał, żeby nie spierdalać, aż tak często i żeby rodzice ci to usprawiedliwiali akuratnie.

No raczej, nikt nie zaczyna od nagannego czy wzorowego, domyślnie jest dobry, cztery.

Opublikowano

Nikt nie ma nagannego bez powodu, trzeba się postarać, by mieć poniżej poprawnego.

Co do opuszczenia też się bierze z wychowania, matka zawsze może usprawiedliwić, jak nauczyciel powie, że only usprawiedliwienia od doktora, to doktor powiedział, że nie będzie pisać czy coś [ bo tak mówią ; ) ]

Generalnie to, jak masz bardzo dużo opuszczonych lekcji to masz morał, żeby nie spierdalać, aż tak często i żeby rodzice ci to usprawiedliwiali regularnie.

No raczej, nikt nie zaczyna od nagannego czy wzorowego, domyślnie jest dobry, cztery.

No u mnie od 30 godzin jest już naganne, więc to jest niecały tydzień, mógł nawet zapomnieć usprawiedliwić, a ma na to tydzień ;__;

Opublikowano

Powiedz, że matka nie ma czasu czy jest zajęta czy coś wtedy @Valze, nauczyciele może cwani w gębie do ucznia, ale rodziców to się mogą nawet bać, bo zażalenie pójdzie : )

Opublikowano

Powiedz, że matka nie ma czasu czy jest zajęta czy coś wtedy @Valze, nauczyciele może cwani w gębie do ucznia, ale rodziców to się mogą nawet bać, bo zażalenie pójdzie : )

Nie... ja nie mam z tym problemu, bo regularnie chodzę, ale jak coś jest zapisane w statucie szkoły, to ciężko to nagiąć, nawet przez rodziców.

Opublikowano

Moim zdanie wszystko możliwe, mam w klasie takiego Janka który nie umię przestać gadać, na pierwszy i drugi semestr naganne zachowanie, ale ma dobre oceny (prawie pasek) i się dowiaduje dziś, że normalnie zda... bez sensu.

Opublikowano

Generalnie to, jak masz bardzo dużo opuszczonych lekcji to masz morał, żeby nie spierdalać, aż tak często i żeby rodzice ci to usprawiedliwiali akuratnie.

Jak myślisz, że jak ktoś nie chodzi do szkoły to jest źle wychowany??Trzeba być nieźle chlaśniętym, żeby coś takiego wywnioskować.

Czasami są ważniejsze zajęcia niż szkoła.Ja sobie wole iść do pracy czasami w tygodniu niżeli słuchać pierd0lenia starej prukwy  z matmy.Nie chodziłem caly kwiecień by się przygotować do matury rozsz z matmy z której mam dopuszczający na koniec.Będzie +90%  a jakbym chodzil do szkoły "Grzecznie" to nawet 70% bym nie przekroczył pewnie.Pantoflarzom 100% frek dziękuje, mam lepsze rzeczy do roboty niż  uczyć się o dupie marynie  która się nie przyda mi do żadnych egzaminów.

I nigdy nagannego nie miałem ale liczba godzin opuszczonych była czasem imponująca.

A co do tematu raczej zdasz.Nigdy nie słyszałem by ktoś nie zdał z zachowania.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jak myślisz, że jak ktoś nie chodzi do szkoły to jest źle wychowany??Trzeba być nieźle chlaśniętym, żeby coś takiego wywnioskować.

Czasami są ważniejsze zajęcia niż szkoła.Ja sobie wole iść do pracy czasami w tygodniu niżeli słuchać pierd0lenia starej prukwy  z matmy.Nie chodziłem caly kwiecień by się przygotować do matury rozsz z matmy z której mam dopuszczający na koniec.Będzie +90%  a jakbym chodzil do szkoły "Grzecznie" to nawet 70% bym nie przekroczył pewnie.Pantoflarzom 100% frek dziękuje, mam lepsze rzeczy do roboty niż  uczyć się o dupie marynie  która się nie przyda mi do żadnych egzaminów.

I nigdy nagannego nie miałem ale liczba godzin opuszczonych była czasem imponująca.

A co do tematu raczej zdasz.Nigdy nie słyszałem by ktoś nie zdał z zachowania.

Nie o złym wychowaniu, bo to za mocne stwierdzenie, po prostu jak ktoś olewa szkołę kompletnie to tak ma,

autor pewno nie pracuje.

W ogóle my nie piszemy o opuszczaniu, bo tak się składa, że autor nigdzie o tym nie napisał.

@aresorek BO MA PASEK, jak ktoś kto ma prawie pasek może nie zdać lel? A ten tu kolega, ocen superowych nie ma, chyba że liczymy wf, religię itp.

Opublikowano

Możesz nie zdać, niestety, ale groziło mi kiedyś to samo (jednak było to w gimnazjum), ale wykazałem chęć poprawy swojego zachowania (bo to o nie chodziło- :P) i jakoś się to poukładało z nieodpowiednim zachowaniem, ale jednak przeszedłem. Może też spróbuj po prostu pogadać z wychowawcą o tym zachowaniu. Zbajeruj, że Ci zależy i jeżeli dostaniesz szansę to się zmienisz itd....  Dobrze, że ja w technikum teraz nie mam z tym problemu :p

Opublikowano

Mogą cię nie przepuścić, ale nie muszą. Nauczyciele, (w gimbazie i podstawówce) nie mają jakiejś szczególnej ochoty męczyć się z takim delikwentem przez rok dłużej i próbują "przepchnąć" go do następnej klasy.

Spróbuj pogadać z wychowawcą/dyrektorem i przekonaj ich jakoś, że poprawisz swoje zachowanie (ew. nie będziesz opuszczał zajęć lekcyjnych...)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie o złym wychowaniu, bo to za mocne stwierdzenie, po prostu jak ktoś olewa szkołę kompletnie to tak ma,

autor pewno nie pracuje.

W ogóle my nie piszemy o opuszczaniu, bo tak się składa, że autor nigdzie o tym nie napisał.

@aresorek BO MA PASEK, jak ktoś kto ma prawie pasek może nie zdać lel? A ten tu kolega, ocen superowych nie ma, chyba że liczymy wf, religię itp.

Ale też co to ma być ? My mamy w gimbazie punkty (nie wiem jak w innych szkołach) i na cały rok szkolny dostajesz 200 punktów a on miał -233...
Opublikowano

U mnie w szkole dopiero jak masz 3 raz naganne z rzędu to możesz nie zdać lecz kolega ma 6 raz z rzędu i normalnie zdaje. Zresztą nauczycielki idą już na układy bo mają go dosyć... A jeśli chodzi o godziny to mam 40% ogólnej frekwencji i zachowanie nieodpowiednie. Również u mnie są punkty lecz żadna wychowawczyni nie odejmuję tych punktów choć wszystko jest zapisane w statucie szkoły. Jeśli chodzi o nie klasyfikacje to zależy od humoru nauczyciela tak naprawdę... Wystarczą 3 oceny cząstkowe na półrocze i nauczyciel może lecz nie musi ci wstawić nie klasyfikacji. Dlatego twierdzę że chodząc na wagary lecz utrzymując kulturę na wysokim poziomie wszystko jest możliwe. Jeśli kultywujesz "Życie na patencie" i nie dasz rady dogadać się z nauczycielami to starałbym się jak najbardziej przeszkadzać aż któraś nauczycielka pójdzie na układ. Jeśli nie "Zobaczymy za rok, mam nadzieję że pani dalej będzie mnie uczyła." Lecz nie polecam tego sposobu :) Pozdrawiam Krzysiek.

@ P.S

Trochę się rozpisałem :D

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Nie da się nie zdać z nagannym... 

Całą podstawówkę i gimnazjum miałem naganne, w technikum również, tylko w 2 klasie na półrocze mialem 3 i nikt nigdy mi nie powiedział, że nie zdam...

Pierdolenie rodziców, albo głupich nauczycieli, zobacz sobie ustawy dotyczące zachowania.

Tak.

W czym Ci to przeszkadza?

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...