Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Film na Youtube w rozdzielczości 4k!

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Oglądając filmy w 4k (próbując) czuje się jak w 2007 roku, gdy miałem internet 128kb/s i czekało się po 10minut na zbufforowanie filmu, teraz mam tak samo, tylko, że z internetem 20mb/s

Opublikowano

­Oglądając filmy w 4k (próbując) czuje się jak w 2007 roku, gdy miałem internet 128kb/s i czekało się po 10minut na zbufforowanie filmu, teraz mam tak samo, tylko, że z internetem 20mb/s

Technika cały czas idzie do przodu. Myślisz, że już niedługo będzie każdy miał szybszy internet?

Opublikowano

­Rozdzielczość 4K zostanie na stałe wprowadzona zapewne w następnym dziesięcioleciu i to tylko w internecie. Ja aktualnie różnicy nie widzę, ponieważ nie mam szans odpalenia rozdzielczości 4K na aktualnym sprzęcie.

Opublikowano

Laptop mi się zawiesił ;_;

Odczekaj 30 minut ^,^.

Zauważyć idzie ogromną różnicę w jakości filmu wszystko wygląda według mnie przepięknie, ale dzisiejsza prędkość internetu nie pozwala na takie luksusy.

­Rozdzielczość 4K zostanie na stałe wprowadzona zapewne w następnym dziesięcioleciu i to tylko w internecie. Ja aktualnie różnicy nie widzę, ponieważ nie mam szans odpalenia rozdzielczości 4K na aktualnym sprzęcie.

Czemu sądzisz, że tylko w internecie? Istnieją przecież TV w 4K.

Opublikowano

­Ogólnie odpalić i obejrzeć odpalę, jakość jest niesamowita, to fakt. Ale jednak... laptop to odczuwa, mimo, że słaby nie jest, internet też ciężko, trzeba czekać na te światłowody :D

Opublikowano

Jeden lapek skapitulował i wyjebał blue screena(crash), na drugim był lekki pokaz slajdów, ale po buforówaniu chu to wie ile czasu udało mi się to puścić i muszę powiedzieć, że różnica między 1080p a 4320p/czy też 2160p jest kolosalna.

Opublikowano

Nie widzę różnicy. Wina małego monitora albo mojej ślepoty.

Na 8k natomiast mam gówno, a nie film xD

http://prntscr.com/7hqykd

Na 8k mam to samo na 4k jest pięknie :p.

Jeden lapek skapitulował i wyjebał blue screena(crash), na drugim był lekki pokaz slajdów, ale po buforówaniu chu to wie ile czasu udało mi się to puścić i muszę powiedzieć, że różnica między 1080p a 4320p/czy też 2160p jest kolosalna.

Kolego to co ty masz za kartę graficzną xD

Opublikowano

­

Czemu sądzisz, że tylko w internecie? Istnieją przecież TV w 4K.

Polska jakoś 1,5 roku temu przeszła na tak bardzo reklamowaną naziemną telewizję cyfrową, a w porównaniu do 4K ta rozdzielczość jest maleńka. Zanim nastąpi u nas taki progres względem rozdzielczości, to niewykluczone, że będzie ono (w optymistycznej wersji) około 2025 roku. W Internecie będzie to szybsze, ponieważ ogromne grono graczy dba, by nie być w tyle z osiągami kart graficznych, co przekłada się na przyszłą ilość dostępnego materiału w 4K dostępnego m.in. na YT.

Szkoda, że wiele polaków daje się nabierać i kupuje ogromne telewizory dające możliwości odtwarzania w tym 4K i 8K, gdy nie ma na rynku upowszechnionych odtwarzaczy, które pozwolą im rzeczywiście ujrzeć tą rozdzielczość.

Opublikowano

­

Polska jakoś 1,5 roku temu przeszła na tak bardzo reklamowaną naziemną telewizję cyfrową, a w porównaniu do 4K ta rozdzielczość jest maleńka. Zanim nastąpi u nas taki progres względem rozdzielczości, to niewykluczone, że będzie ono (w optymistycznej wersji) około 2025 roku. W Internecie będzie to szybsze, ponieważ ogromne grono graczy dba, by nie być w tyle z osiągami kart graficznych, co przekłada się na przyszłą ilość dostępnego materiału w 4K dostępnego m.in. na YT.

Szkoda, że wiele polaków daje się nabierać i kupuje ogromne telewizory dające możliwości odtwarzania w tym 4K i 8K, gdy nie ma na rynku upowszechnionych odtwarzaczy, które pozwolą im rzeczywiście ujrzeć tą rozdzielczość.

A czy sądzisz, że będą gry z tak dużą jakością?

Opublikowano

Co tam 4k, 8k jest ekstra, ale z buforowaniem kaszana, nie na mój internet.

Ogolnie mysle ze jeszcze za wczesnie na filmy w tak wysokiej rozdzielczosci, stanowcza wiekszosc widzów nie moglaby sobie pozwolic na komfortowe oglądanie.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

­

A czy sądzisz, że będą gry z tak dużą jakością?

Za kilka lat, pewnie, czemu nie. W ostatnich 10 latach gry pod względem jakości poczyniły ogromny progres, więc z pewnością wciąż będą się rozwijać, i, niewykluczone, że w szybszym tempie.

Opublikowano

Co tam 4k, 8k jest ekstra, ale z buforowaniem kaszana, nie na mój internet.

Ogolnie mysle ze jeszcze za wczesnie na filmy w tak wysokiej rozdzielczosci, stanowcza wiekszosc widzów nie moglaby sobie pozwolic na komfortowe oglądanie.

Powoli mogą wprowadzać czemu nie ;)?

­

Za kilka lat, pewnie, czemu nie. W ostatnich 10 latach gry pod względem jakości poczyniły ogromny progres, więc z pewnością wciąż będą się rozwijać, i, niewykluczone, że w szybszym tempie.

Tak dokładnie. Grafika w grach komputerowych wygląda co raz bardziej realistycznie.

Opublikowano

Niedługo to trzeba będzie wywalić tak z 10 tyś. albo 30 tyś. by sobie z tej nowoczesności skorzystać.

­

Gorzej z kartami graficznymi, są już gry co spokojnie są w stanie taką kartę ,, zjeść ''.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Niedługo to trzeba będzie wywalić tak z 10 tyś. albo 30 tyś. by sobie z tej nowoczesności skorzystać.

Gorzej z kartami graficznymi, są już gry co spokojnie są w stanie taką kartę ,, zjeść ''.

Oczywiście, ale nie popadajmy w skrajność. Jakieś 10 lat temu karta 256 MB nie była tania, a teraz można takowe kupić do 50 zł. W przyszłości prawdopodobnie pod tym względem wiele się nie zmieni.

­

Opublikowano

No dobra koledzy, a teraz powie mi ktoś waszą rozdzielczość monitora? Bo większość ma teraz rozdziałkę FullHD (1920x1080) i odpalanie filmu w 4k nie zmieni nic w stosunku do jakości 1080p. Wasze monitory nie wyświetlą magicznie 4 razy więcej pikseli. Wszytko to placebo ;V

Opublikowano

No dobra koledzy, a teraz powie mi ktoś waszą rozdzielczość monitora? Bo większość ma teraz rozdziałkę FullHD (1920x1080) i odpalanie filmu w 4k nie zmieni nic w stosunku do jakości 1080p. Wasze monitory nie wyświetlą magicznie 4 razy więcej pikseli. Wszytko to placebo ;V

Ja mam standardowo laptopa czyli 1360 x ileś tam nie pamiętam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...