Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] MintsHost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Zakupiłem u nich dwa VPSy ... z jednym wszystko okej, a na drugim nie podali mi IP do maszyny. Czyli po prostu teraz nie mam do niej dostępu...

Obsługa techniczna, która jest niby 24/7 odpowiedziała mi że robią poprawki, a serwer rano już będzie działać poprawnie. Wysłałem kolejnego ticketa wczoraj w nocy i 0 ospowiedzi.

"masz do nich telefon ... zadzwoń"

Przykro mi, mają zablokowane numery zastrzeżone, a mój jest zastrzeżony w sieci, więc nic nie mogę zrobić.

Mają klienta w dupie i jednak cena = jakość, a u nich tej jakości brakuje.

Mało profesjonalne podejście do klienta.

Długi czas odpowiedzi na maile/tickety.

Ja ze swojej strony, nie polecam tego hostingu.

Piona!

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zgodzę się - Również miałem u nich VPS, czekałem na dodanie środków 3dni do mojego konta, a potem się dowiedziałem że i tak dostanę serwer w poniedziałek, bo w niedzielę nie mogą (ciul wie czemu). Jeden mówi coś innego i drugi mówi coś innego.

W panelu(który jest bardzo idiotyczny) zmieniłem sobie hasło root'a(z domyślnego którego nie pamiętałem na swoje), okazało się że hasło zmienia się tylko wizualnie i musiałem czekać kolejny dzień na zmianę hasła przez "support". 

Następna rzecz to cokolwiek naciśniesz od razu znajduje się w twoim koszyku i nie możesz tego samemu usunąć. Także również przyłączam się do twojej opinii. 

Pozdrawiam !

Opublikowano

Zgodzę się - Również miałem u nich VPS, czekałem na dodanie środków 3dni do mojego konta, a potem się dowiedziałem że i tak dostanę serwer w poniedziałek, bo w niedzielę nie mogą (ciul wie czemu). Jeden mówi coś innego i drugi mówi coś innego.

W panelu(który jest bardzo idiotyczny) zmieniłem sobie hasło root'a(z domyślnego którego nie pamiętałem na swoje), okazało się że hasło zmienia się tylko wizualnie i musiałem czekać kolejny dzień na zmianę hasła przez "support". 

Następna rzecz to cokolwiek naciśniesz od razu znajduje się w twoim koszyku i nie możesz tego samemu usunąć. Także również przyłączam się do twojej opinii. 

Pozdrawiam !

Co do koszyka - prawda.

Poza moimi serwerami, mam w koszyku trzy inne usługi -.-

Zawiodłem się na nich. :D

Dziś mi odpisali "widziałem Pana zgłoszenie, zajmiemy się tym później".

Także tego...

Opublikowano

Według mnie hosting jest dobry, jeśli mówimy o porównaniu opcji cena = jakość.

Ostatnimi czasy były wdrażane lekkie zapory "Anty-DDoS" w IPTables, które kompletnie nic nie dały.

Szkoda, że Pan Marcin już tam nie pracuje... Naprawdę świetny człowiek, a przede wszystkim ludzki.

Co do forum... Tu jest dopiero kabaret.

Forum hostingu... Hosting jest firmą... Firma wizytówką całego projektu.

A co spotykamy na forum? Dziecinadę z rocznikiem '99 z pełnym dostępem do Panel Admina, wraz z rangą "Administrator".

Rozumiem, że nie ma odpowiednio dużo środków na utrzymywanie osoby dorosłej, hosting młodzieżowy, ale bez przesady...

Co lepsze... Osoby zajmujące się forum, nigdy nie widziały silnika IP Board na oczy.

Ostrzeżenia lecą tylko dlatego, że mogą to robić, bez żadnej argumentacji i dowodów. Po prostu, od siebie, bo myślą, że tak jest w porządku. Użytkownik ma się domyślać za co? Nie sądzę.

Jak zadzwoniłem do supportu, odpowiada mi Pan Michał, że nie zajmuje się forum, lecz mimo wszystko każe mi się skontaktować na e-maIla i to właśnie on rozwiązuje moją sprawę. Fakt - rozwiązał, gdyż zrobiło mu się na pewno głupio i wstyd za tak niewykwalifikowaną, nieletnią administrację na forum.

Nowa seria VPS ma do 200 Mbps. Było tak przez pierwszy tydzień.

Obecnie ledwo co prędkość sięga 100 Mbps. Jest to mimo wszystko dobrze, ale po co pisać, że do 200, skoro nigdy takiej prędkości nie będzie, nawet przez 1 sekundę przez okres miesiąca?

Zaplanowane operacje są wykonywane bardzo wolno. Prawie pół roku temu było mówione: "za 2-3 tygodnie będą łącza ATMAN", lecz dopiero kilka tygodni temu zostały dodane.

Jeśli przejdziemy w program partnerstwa (zarobek z reflinków) i klikniemy luźno, choćby z ciekawości guzik "Wniosek wypłaty", to wysyła do nich e-maila z prośbą o wypłatę zgromadzonych środków, mimo że nigdzie się tego nie potwierdziło.

Gdy przejdziemy do 1 kroku kupna usługi, to automatycznie jest rozpoczęte kupno, którego nie można samemu cofnąć - trzeba do nich pisać.

VPS działają dobrze, jednakże są wahania łącza. Czasem potrafi wyrzucić uruchomioną usługę, bo łącze spadnie o 95%.

Po uruchomieniu tylko i wyłącznie TeamSpeaka na VPS Starter (3 GB), potrafi skakać około 2-5% pakietów.

Pan Michał trzyma pieczęć nad tym projektem, raczej jako jedyny, który pracuje tam non stop. Jest jeden technik, który mu pomaga oraz Pani Marta, która nie wiem w ogóle co tam robi w tej firmie.

Pani Marta jest w dziale obsługi klienta i w ogóle się nie zna na tym co robi. Bardzo utrudnia komunikację na live-chacie i generalnie jest to rozmowa na poziomie klient vs 14 letni informatyk.

Reasumując...

+ cena

+ częste, wysokie zniżki

+ wysoki uptime

+ płatności

+ świetne stawki SMS

+ miła obsługa

+ duży wybór systemów

+ bardzo dobry i szybki kontakt

+ livechat online ~90% czasu w dzień

+ dobre maszyny

+ nielimitowane łącze

+ dobre pingi

+ własne datacenter

+ 24/7 pod telefonem

+  Pan Michał (projekt owner) jest bardzo w porządku

- brak zabezpieczeń anty-DDoS

- blackholing dziecinnie śmieszny - "leci na ciebie atak? odłączę ci połączenia z wszystkich krajów, oprócz Polski".

- Pani Marta w dziale handlowym, która kompletnie się na tym nie zna

- łącze czasem fiksuje - występują spadki

- słaby panel zarządzania, prawie jego brak

- forum jest prowadzone przez kompletne dzieci, które nie mają pojęcia o administrowaniu i silniku IPBoard

- duży % pakietów, nawet na pustym serwerze TS (2-5%)

Mimo wszystko polecam ten hosting, bo za małe pieniądze, możemy mieć coś konkretniejszego. :)

Opublikowano

Miałem tam VPSa przez pół roku. Do samej maszyny nie mam zastrzeżeń, chodziła jak należy, ale łącze to była tragedia. W godzinach szczytu potrafiło zrobić 30% packet lossów albo całkowicie rozłączyć serwer na minutę lub dwie.

Opublikowano

Miałem tam VPSa przez pół roku. Do samej maszyny nie mam zastrzeżeń, chodziła jak należy, ale łącze to była tragedia. W godzinach szczytu potrafiło zrobić 30% packet lossów albo całkowicie rozłączyć serwer na minutę lub dwie.

co do serwerów... aktualnie brak dostępu do panelu + serwera + ftpo + putty. Czemu? Bo mają c*****e dedyki -.-

Jeśli chodzi o BOK, to masakra ... 2 dni naprawiali mi serwer (ale dostałem 6 dni gratis).

Opublikowano

Czytając wasze posty połowa klientów tnie koszty i wydaje negatywne opinie na temat Mintshostu.

Powiedzcie mi, czy serwer za ~20 zł posiada realne zabezpieczenia, które filtrują +30Gbps?

Przepraszam, ale jeżeli kupujecie coś tanio to nie liczcie, że dostaniecie ochrone anty-ddos.

Ich ochrona anty ddos to BGP Blackholing, który po wykryciu ataku odcina połączenia z zagranicy.

Jeżeli chcecie mieć ochronę to kierujcie się w hosteam lub blazingfast i otwórzcie portfele.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

@VMWare Znalazł się mistrz tego forum... Polecasz ten blazingfast który też się kładzie przy atakach , nie wiem jaka jest prawda z ich filtrami które zatrzymują atak nawet do 700 Gbps a lecą ze stressera za 15 $..

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

@Cookie™

mhm .. ciekawe, powiedz kiedy atakujes ^^ to sprawdzę firewalla

P.S

Mogła być taka sytuacja, gdyż switch się wysypał.. All już dziala

Opublikowano

@VMWare Znalazł się mistrz tego forum... Polecasz ten blazingfast który też się kładzie przy atakach , nie wiem jaka jest prawda z ich filtrami które zatrzymują atak nawet do 700 Gbps a lecą ze stressera za 15 $..

Prawda. ;)

@Cookie™

mhm .. ciekawe, powiedz kiedy atakujes ^^ to sprawdzę firewalla

P.S

Mogła być taka sytuacja, gdyż switch się wysypał.. All już dziala

Wcale nie dlatego, że się wysypał.

Nie ma na tyle dobrych zabezpieczeń, by obronić się przed każdym atakiem.

Co do Mintshost:

Na ich forum już nie ma tych młodych amatorów od IPBoarda.

Jeden wylądował z banem, drugi z utratą rangi.

Cały czas mnie zaskakuje rozwój Mintshost.

Choć czasem nie wszystko tam idzie po mojej myśli... Widać że się naprawdę starają! ;)

Opublikowano

Zapewne atak aplikacyjny. Wystarczy napisać ticketa w takiej sytuacji, a w kilka chwil wrzucimy poprawki. Jeżeli chodzi o teamspeak 3, to mamy indywidualne zabezpieczenia pod tą aplikację z dość agresywnym filtrowaniem. Jeżeli sobie Pan życzy abyśmy wprowadzili te zabezpieczenia u Pana, proszę napisać ticket.

^^ Polecam tak zrobić jak radzi blazingfast!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serdecznie nie polecam tego hostingu. Mam u nich wykupioną stronę na rok, średnio raz dziennie musi przestać działać, napisałem do supportu online, zawsze problemy techniczne. Na pytanie dlaczego tak często dostałem odpowiedź że "mam pecha". Tia... pecha że wybrałem ich ofertę. Nie polecam nikomu.

Opublikowano

Czekam na VPS'a już dziś około 11 godzin :)

Nie polecam.

VPS są przydzielane teraz automatycznie, więc jakim cudem możesz czekać 11 godzin? :huh:

Btw. Jeśli dlatego nie polecasz, że nie dostałeś go w ciągu 11 godzin, to jest to trochę niepoważne.

Hostingi gwarantują zazwyczaj dedyki/vpsy w przeciągu 24h.

P.S. VPS dostałem w przeciągu minuty.

Opublikowano

VPS są przydzielane teraz automatycznie, więc jakim cudem możesz czekać 11 godzin? :huh:

Btw. Jeśli dlatego nie polecasz, że nie dostałeś go w ciągu 11 godzin, to jest to trochę niepoważne.

Kumplu ...

Ja czekałem 2dni, bo nie przydzielili mi IP do maszyny, a później nie potrafili naprawić ...

Opublikowano

Dostałem maszynę o 1 rano... Napisali że aktywują VPS'y w godzinach 24 - 3

Wczoraj posypał im się support online.

A nie polecam ponieważ mój serwer właśnie leży a support jest bez radny przy ataku ddos.

Kumplu ...

Ja czekałem 2dni, bo nie przydzielili mi IP do maszyny, a później nie potrafili naprawić ...

Support nie ogarnia co się dzieje ;)

;-) ;-)

Opublikowano

Ale czego wy wymagacie od takich syfnych hostingów? Macie przecież sprawdzone hostingi to szukacie jakiś 'perełek' które okazują się po jakimś czasie totalnym gównem. Jeżeli chcecie serwer pod ts'a to tylko HOSTEAM.

Opublikowano

Mintshost= zero zabezpieczeń przed ddos, blackholing ktoś powie? Przykro mi ale to jest zerowe zabezpieczenie, pomoc techniczna również totalne zero, kiedy ktoś zddosował nam serwer dostaliśmy tylko wiadomość z działu technicznego, że były ataki ddos I trzeba reinstalowac wszystko bo oni tego nie zrobią..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja czekałem około 4-6 godzin aż mi VPS'a włączą :D
A 8 godzin na płatność... później dostałem maszynę ale po ddosie padła na 3h.

Teraz jestem w blazingfast i jest dobrze :)

;-) ;-)

Opublikowano

Ja czekałem około 4-6 godzin aż mi VPS'a włączą :D

A 8 godzin na płatność... później dostałem maszynę ale po ddosie padła na 3h.

Teraz jestem w blazingfast i jest dobrze :)

Ale masz TS3 w blazing?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...