Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] MintsHost

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma żadnych problemów?

Nie ma żadnych problemów ;)

Support miły (w moim przypadku), VPS wydajny i ogólnie polecam ;)

;-) ;-)

Opublikowano

Pogląd na MintsHost ostatnimi czasy bardzo mi się zmienił.

Kilka dni temu na moim VPS'ie samoczynnie zostało skasowane około 80% zawartości bardzo ważnych plików.

Zadzwoniłem na telefon kontaktowy, w sprawie przywrócenia moich plików i zgłoszenia awarii.

Pan Michał stwierdził, że awarie się zdarzają, to jest normalna rzecz, a kopii serwera nie posiadają, bo mają jedynie jedną kopię, która wykonuje się o godzinie 2:30 (moja awaria wystąpiła o 2:16).

Zero odzyskanych plików...

Rozmawiając przez telefon, dostaję informacje, że nie mogą oni wykonywać backupów, bo nie mają haseł do VPS'ów. xD

Kilka godzin później dostaję kopię pozostałych plików (dosłownie nic tam już nie było).

Treść rozmowy i wymówki są dostosowywane do poziomu wiedzy klienta na temat branży IT.

Każda awaria wg. każdego z tych pracowników jest obwiniana klienta, mimo że sami nie potrafią ogarnąć podstawowych rzeczy.

Prosząc o pomoc, rozmawiając przez telefon, Pan Korol dosłownie drwił ze mnie i z tego, że straciłem zawartość serwera z ogromnie ważnymi rzeczami (fakt, miałem też własne backupy).

Gdy tłumaczyłem sprawę, cały czas dostawałem odpowiedzi:

"fajnie, fajnie, fajnie",

"tak, tak, tak, tak...",

"dobrze, dobrze, dobrze",

"jasne, jasne, jasne",

"super, super, super".

Łącza padają non-stop. Żadna usługa nie będzie stała stam stabilnie.

Serwery nadają się jedynie do testów - do niczego więcej.

Opublikowano

Pogląd na MintsHost ostatnimi czasy bardzo mi się zmienił.

Kilka dni temu na moim VPS'ie samoczynnie zostało skasowane około 80% zawartości bardzo ważnych plików.

Zadzwoniłem na telefon kontaktowy, w sprawie przywrócenia moich plików i zgłoszenia awarii.

Pan Michał stwierdził, że awarie się zdarzają, to jest normalna rzecz, a kopii serwera nie posiadają, bo mają jedynie jedną kopię, która wykonuje się o godzinie 2:30 (moja awaria wystąpiła o 2:16).

Zero odzyskanych plików...

Rozmawiając przez telefon, dostaję informacje, że nie mogą oni wykonywać backupów, bo nie mają haseł do VPS'ów. xD

Kilka godzin później dostaję kopię pozostałych plików (dosłownie nic tam już nie było).

Treść rozmowy i wymówki są dostosowywane do poziomu wiedzy klienta na temat branży IT.

Każda awaria wg. każdego z tych pracowników jest obwiniana klienta, mimo że sami nie potrafią ogarnąć podstawowych rzeczy.

Prosząc o pomoc, rozmawiając przez telefon, Pan Korol dosłownie drwił ze mnie i z tego, że straciłem zawartość serwera z ogromnie ważnymi rzeczami (fakt, miałem też własne backupy).

Gdy tłumaczyłem sprawę, cały czas dostawałem odpowiedzi:

"fajnie, fajnie, fajnie",

"tak, tak, tak, tak...",

"dobrze, dobrze, dobrze",

"jasne, jasne, jasne",

"super, super, super".

Łącza padają non-stop. Żadna usługa nie będzie stała stam stabilnie.

Serwery nadają się jedynie do testów - do niczego więcej.

Minthost to gówno, prawda ale Ty też. Ważne pliki i nie robić kopi zapasowej. Może to czegoś Cie nauczy. Bedąc administratorem prywatnego serwera gry Metin2 nie raz poczułem jak bardzo ważnym elementem pracy administratora są backupy dlatego sam osobiście wykonuję co 30 minut kopię najważniejszych baz w bazie danych a o godzinie 4:20 wykonuję backup plików serwerowych gry oraz całej bazy danych, a każdy backup jest wysyłany na dwa niezależne od maszyny 'matki' serwery.

Opublikowano

Minthost to gówno, prawda ale Ty też. Ważne pliki i nie robić kopi zapasowej. Może to czegoś Cie nauczy. Bedąc administratorem prywatnego serwera gry Metin2 nie raz poczułem jak bardzo ważnym elementem pracy administratora są backupy dlatego sam osobiście wykonuję co 30 minut kopię najważniejszych baz w bazie danych a o godzinie 4:20 wykonuję backup plików serwerowych gry oraz całej bazy danych, a każdy backup jest wysyłany na dwa niezależne od maszyny 'matki' serwery.

Backup miałem wykonany - napisałem wyżej.

Chciałem po prostu przedstawić czytającym, że ta firma nie spełnia klasycznych norm, jeśli chodzi i wykonywanie kopii zapasowych.

Na dodatek przy instalacji pakietów sypie non stop błędy, przy oficjalnych repozytoriach z Debiana 7 i 8. Trzeba ręcznie naprawiach ich bugi, które są wykonywane przez ich system.

Dziwnym trafem po kilku dniach znika z serwera java - nie wiadomo co z nią się stało, ale po prostu nie odpowiada, przy czym usługi oparte na javie nadal działają. Jak? Zawsze sobie odpowiadam jednym słowem: MintsHost.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dosc dlugo sie bawilem na tych hostach:) Jedno moge powiedziec szczerze, jedyna osoba ktora co kolwiek tam cos moze to pan Michal K. Paty maszyny niestety przytrafiaja sie dosc czesto i w takiej sytuacji nie moglem tam zostac dluzej. Anty DDOS o ktorym pisza tam na stronach nie jest w stanie zatrzymac ruchu o natezeniu 100mb/s wiec o czym my mowimy:)? Z supportem nigdy nie mialem wiekszych problemow , sprawy zawsze zalatwiane byly szybko. Polecam tylko i wylacznie ze wzgledu na cene oraz tylko i wylacznie do testow. Nie mozna na tym stawiac serwerow badz powazniejszych aplikacji....

Minthost = Bizneshost :)

syg2.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecić mogę ale do testów testowałem kiedys ich maszyny to padały bo jednym ataku na 3godziny niema sensu u nich stawiać serwerów bądź poważniejszych aplikacji.... ^ ^....

Opublikowano

Dosc dlugo sie bawilem na tych hostach:) Jedno moge powiedziec szczerze, jedyna osoba ktora co kolwiek tam cos moze to pan Michal K. Paty maszyny niestety przytrafiaja sie dosc czesto i w takiej sytuacji nie moglem tam zostac dluzej. Anty DDOS o ktorym pisza tam na stronach nie jest w stanie zatrzymac ruchu o natezeniu 100mb/s wiec o czym my mowimy:)? Z supportem nigdy nie mialem wiekszych problemow , sprawy zawsze zalatwiane byly szybko. Polecam tylko i wylacznie ze wzgledu na cene oraz tylko i wylacznie do testow. Nie mozna na tym stawiac serwerow badz powazniejszych aplikacji....

Minthost = Bizneshost :)

100mb/s? xD

Jak z w takiego vpsa walniesz portmapperem 10mb i ustoi to będzie cud xdd

Jedyne co tam jest dobre to cena, ale na antyddosa którego mają wpisanego na stronie nie liczcie..

Support jak najbardziej okej, ale jakościowo lipa.

Opublikowano

Cały ten hosting to bagno.
Administracja - głównie mówię tu o kreciku ten cały właściciel, tak żałosny człowiek... katastrofa
Serwery padają jak kaczki, nic z tym nie robią, jedynie VPSY blokują.
Tych VPS'ów nawet pod boty nie polecam, postawiłem sobie u nich na vpsach musicboty to wzieli to jako ataki na inny serwer i chcieli mi usługę zablokować. 
ŻENADA 

Opublikowano

Ochrona Anty DDoS którą niby oferują to zwykły blackholing który odetnie twój serwer na kilka godzin przy ataku DDoS.
Serwery działają dość wydajnie, czasami zdarza się że dyski albo łącze zacznie mulić.
Jedynym dużym plusem jest to że support jest często i pomaga w większości problemów.
Według mnie hosting nie nadaje się pod coś co ma działać 24/7 z powodów stabilności.

Pozdrawiam.

4692515714.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@RevoxPolska

Odcina tylko ruch z zagranicy, więc jako Polak powinieneś móc wbić na twój serwer.

Jeżeli atak faktycznie dotyczył ts3, to trzeba robić tcpdump do pliku .cap i za pomocą programu wireshark analizować pakiety i je potem wycinać.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o Minthost jest to najgorszy hosting jaki widziałem 

- brak zabezpieczeń anty-DDoS
- słaby panel zarządzania, prawie jego brak
- duży % pakietów, nawet na pustym serwerze TS3
Opublikowano

Hosting polecam ze względu na stosunek ceny do jakości oraz szybki support :)
Brakuje niestety dobrej ochrony Anty-DDoS.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Powiem tak korzystałem z ich usług nie długo ponieważ serwer padał od pierwszego lepszego ataku typu Dos, DdoS dlatego polecam go jedynie pod boty muzyczne/administracyjne.

AOWD3IA.png

Opublikowano

Ogólnie hosting niby fajny, bo tani - szczególnie przydatny do testów czy botów.

Ale jeśli mówimy o porządnym TS3, to nie tędy droga.

Miałem kiedyś u nich VPS'a i owszem, było fajnie, do momentu w którym nie otrzymaliśmy pierwszego DOS'a.

Pan w Supporcie stwierdził że blackholing działa poprawnie - lecz nawet z polski nie można było się łączyć, a ja jako klient zagraniczny miałem problem z jakimkolwiek dostępem do ssh czy ftp w momencie trwania ataku.

Nie wspomnę już o tych ich systemach linux - teoretycznie fajnie że mają coś 'swojego' no ale już sposób działania tego OS jest po prostu słaby.

Często w momentach restartu VPS lub po prostu wyłączenia i włączenia po jakimś okresie potrafiły wywalić błędy że coś się nie może załadować, a support potrafił odpowiedzieć tylko tym, że system się zepsuł, backup jest niedostępny, więc trzeba reinstal. 

Dobrze że sam robiłem backupy bo inaczej straciłbym wszystko.

Nie wiem czy od roku się coś zmieniło - jedyne co to nowa strona, ale czy za tym lepsza funkcjonalność to nie wiem (szczerzę wątpię)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

W pełni zgadzam się z tym co napisałeś. Anty DDoS działa tak: odłączenie od sieci serwera.

Nie polecam! Słaba ochrona a reklamują o ochronie. Ceny takie sobie.­

­

Opublikowano

Żenada:

- Słabe łącza

- Niekompetentni ludzie  na supporcie

- 0 ochrony prze atakami typu DDoS/Dos

To, że ten hosting funkcjonuje to mnie strasznie zadziwia!

//

Opublikowano

Ja też miałem ten problem, tylko że ja kupiłem jeden VPS.

Mogę polecić LvlUp.pro

Posiadam VPS i zero problemów

eMVhZaR.gif
Opublikowano

Dziś strony główne Mintshost i Biznes-Host były nieosiągalne.
Wszystkie serwery VPS oraz dedyki traciły całkowicie połączenie.
Napisałem do nich z ciekawości ticket, by wiedzieć, co mają w tej sprawie do czynienia.

Taką odpowiedź dostałem:

D5SVw9W.png

Trochę dziwne, że nie włączą sobie ich słynnego "blackholingu".

Pod TeamSpeaka się w ogóle nie nadaje, ale to już wspomniałem o tym wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...