Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzisz o firmie Fiberhost.pl i jej usługach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś polecałem, teraz już nie. Mają bardzo złe kodowanie tekstu, na przykład z mojej estetyki powstało takie coś:

a0enrl.jpg

Dodatkowo wszystko było dobrze, tzn. kodowanie ustawione na UTF-8 bez BOM i wogóle. Napisałem nawet do supportu w tej sprawie a oni co na to? "Silnik nie obsługuje znaków UTF-8" - a to ciekawe, skoro na Pukawce i innych hostingach takich jak: EnderChest.pl czy CubeHost.pl wszystko działało.

Więc jeżeli zależy ci na estetyce to bym wybrał Pukawkę lub kupił serwer dedykowany ^_^ 

Opublikowano

Nie polecam tego hostingu. Bardzo słaby support, oraz nie są wyszkoleni do tworzenia hostingu. Jeżeli tak chcesz mieć hosting polecam:

- Pukawkę albo

- Sored.pl :)

26_unnamed.png

Opublikowano

Nie polecam tego hostingu. Bardzo słaby support, oraz nie są wyszkoleni do tworzenia hostingu. Jeżeli tak chcesz mieć hosting polecam:

- Pukawkę albo

- Sored.pl :)

Skąd takie przypuszczenia? 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Hosting cieszy się dobrą opinia jednak osobiście nie wybrałbym go do tworzenia własnego serwera. Pakiet tnt, który rzekomo jest bez limitów tak na prawdę ma bardzo ograniczony procesor przez co trzeba wykupić najdroższą opcję za 120zł, aby uzyskać dostęp do 20% procesora, które staczy na 100-120 graczy. Podobno lubią siadać im maszyny, jednak nie wiem ile jest w tym prawdy i oferują słabą pomoc techniczną. Za podobną cenę znajdziesz o niebo lepszego VPSa. Od siebie mogę polecić lvlup.pro oraz pukawkę.

Opublikowano

Nie polecam. Bardzo nieprzyjemnie obsługuje się panel, nie wiadomo gdzie co jest, różnego typu problemy.

Częste lagi, przycięcia, spadki TPS.
Polecam pukawkę (tak, zmieniam zdanie) oraz enderchest, ponieważ maszyny działają odpowiednio, panel przyjemniejszy i da się grać bez żadnych lagów*.

*Zależy od konfiguracji serwera.

bannergif.gif

Opublikowano

Hosting, szczerze? Jeden z tych które są na mojej "czarnej liście" dlaczego? 

1. Słaby host WWW (nie obsługuje PHP 5+)

2. Słabe oferty.

3. Złe kodowanie

Jedyne co dobre to pomoc techniczna i ceny...

r9wfFzB.png

Opublikowano

a ja polecam bo mi zapłacili joke

z fajberhostem jest tak, raz działa dobrze, raz działa źle

miałem oferte obsidian gdy jeszcze była i miałem lagi

za dużo obiecują i mówią, a za mało dają.

szczerze? wziąłbym fiberhost zamiast pukawki która ma według mnie brzydki panel.

nie wiem co macie do supportu, pracuje tam miły Pan Dominik który pracuje (lub pracował, nie wiem) również w supporcie MicroVPS

Opublikowano

Niektóre z Was opinie są dziwne, co do panelu to nie rozumiem, jest przejrzyście i łatwo w obsłudze.. 

Maszyny mamy aktualnie sprawne i dbamy o to, aby nie było przeciążeń.

Na BOKu odpowiadamy nawet w godzinach nocnych.

Przeprowadzamy pełno konkursów na naszym Fanpage, więc dbamy o każdy uśmiech. 

Jeżeli są jakieś problemy można je kierować na BOK/FB i tam odpowiadamy na wszystko, nawet wspieramy najlepsze projekty. 

A wszystko da się ulepszyć, nie każdy jest na tyle doskonały. Usprawniamy się na tyle ile możemy, ale bez waszych opinii tego nie zrobimy, bo to klienci tworzą markę, a my dbamy, aby było dobrze.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Dobra oferta, słaby hosting + kiepska pomoc techniczna. Nie polecam.

Opublikowano

@wujek Blacha

I tak nic nie przebije pomocy technicznej pukawki . Zawsze kiedy do nich napisze czekam najwiecej 15 min. W fiberhost najmniej czekalem 15 godz. Kiedys napisalem do fiberhost czy  mi udostepni  serwer do testow ? Co mi odpowiedzieli ? Do dzis nie odpisali mi na email . O to samo napisalem do pukawki . Tylko zapytali sie mnie do jakiej gry serwer i na jak dlugo (wtedy dali na 2 tyg. teraz znowu mam bo cos nagrywam to dali mi serwer na 17 dni). Co do hostingu  www(fiberhost) nie dzialala mi strona napisalem do nich czekalem 56 godz odpisali mi ze to moja wina ze strona nie dziala , wtedy wrzucilem wszystkie pliki na darmowy hosting www i strona jakos dziala . Napisalem do nich ze na darmowym hostingu dziala . To co oni na to ? Ze to i tak wina lezy po mojej stronie .

@topic

Ogólnie to hostingu nie polecam 

Wybralbym (kolejnosc nie przypadkowa):

Pukawke

sored.pl

lvlup.pro

enderchest

craftserve

Opublikowano

Hosting EnderChest.pl był bardzo dobrym hostingiem...

Lecz teraz po ich aktualizacjach nie polecam!

Nie działa tablista, słaby webftp, ogólnie strasznie dużo bugów...

Polecam:

Pukawka.pl

LvLup.pro

CubeHost.pl

craftserve

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Jeżeli są naprawdę problemy z serwerem pomagamy jak najszybciej możemy, Ja ze swojej strony mogę zagwarantować klientom pomoc nawet przez GG czy też telefon. Liczy się to, czy klient chce też z nami współpracować. 

Mogę udzielić jakiejś pomocy dotyczącej hostingu, odpowiedzieć na pytania tutaj albo na GG :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

­Za czasów istnienia QuerdCrafta, którego prowadziłem - chcieliśmy przejść na fiberhost, bo niby lepszy... nie dość, że kodowanie niszczy znaki, tablista nie wyświetla się poprawnie i serwer po kilku godzinach się wyłącza pisząc jakieś rzeczy na /say'u przez konsolę. Trzeba również poprawić zabezpieczenia i walczyć o swoje rzeczy, gdyż np. itemhost.hol.es, który jest oszustem (w sensie oferty mówią co innego i serwer też otrzymuje co innego) ma wsadzacie pozmieniany design, a tak, to jest w zasadzie cały przekopiowany. ;)

sygnatura.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam firmy, bardzo brzydki panel (gorszy chyba niż endergówno.pl), bardzo lagujące serwery + antyddos polegający na odcięciu wszystkich oprócz polski.

49849.gif

Opublikowano

Nie polecam firmy, bardzo brzydki panel (gorszy chyba niż endergówno.pl), bardzo lagujące serwery + antyddos polegający na odcięciu wszystkich oprócz polski.

Hm.. panel przynajmniej w moim guście jest bardzo prosty i miły w obsłudze, serwery lagują się faktycznie, lecz przez niepoprawną konfigurację serwera albo napchaniu miliona pluginów, a potem się dziw Panie Boże, że hosting winny.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Napisalem dlugie wypracowanie o przygodzie z tym hostingiem ale doszedlem do wniosku ze moge ujac to kilkoma slowami nie tracac czasu.

Slabe maszyny, panel z dupy, parametry sa przeklamywane(szczegolnie promocje na waszym microvps), podpierniczacz hajsow jak najwiecej do firmy(oczywiscie wszystko wedlug regulaminu) i totalny rozπ34$ jakies zapisy automatyczne z serwera po wystartowaniu testowego wtf wgl.

Nie zmienia to faktu ze jestescie troche lepsi od enderchesta.

Pozdrawiam

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Hm.. panel przynajmniej w moim guście jest bardzo prosty i miły w obsłudze, serwery lagują się faktycznie, lecz przez niepoprawną konfigurację serwera albo napchaniu miliona pluginów, a potem się dziw Panie Boże, że hosting winny.

Niepoprawną konfigurację? 17 pluginów, w tym 50% autorskich pisanych przeze mnie uważasz za niepoprawną? Powiem tylko tyle, że u was przy 100 osobach zaczyna się spadek do 17 TPS, na mojej maszynie 250 osób na tych samych pluginach i równe 20.0 TPS ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...