Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer i przejście na tere NA

KING_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,grałem dosyć długo na terze eu i ostatnio miałem przerwę. Dzis przeczytałem,że wyszedł na terze na jakiś nowy serwer highwatch i w sumie zastanawiam się nad grą tam,ale mam obawy co do pingu. Możecie mi powiedzieć jak to jest ? Czy jest duża różnica jeśli tam bedę miał ping np 150 ? Czy są może jakeiś programy żeby zmniejszyć ten ping ? I co sądzicie o tym nowym serwerze,opłaca się tam zaczynać gre ? Jedyne co mnie odstrasza od wersji NA to właśnie ten ping.

1370794519-U152587.png

Opublikowano

To już zależy od Ciebie. Jednym ping na NA przeszkadza drugim zaś nie. Ping waha się tam 130-150. Masz tutaj jeszcze linka do tematu i przeczytaj sobie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1423880-jak-to-jest-z-tym-ping/

Jeśli chodzi o nowy serwer, to myślę że możesz tam spokojnie zaczynać grę. Tylko jeśli będziesz w przyszłości grać z Polakami, to raczej za dużo ich tam nie będzie. Dodatkowo jest darmowy transfer, dlatego może dużo 65 lvl chodzić.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Dlaczego raczej dużo polaków tam nie będzie ? Ty odczuwasz różnice dużą w pvp ? Bo ja jestem graczem własnie nastawionym pod pvp,nie jara mnie expienie i insty. 

1370794519-U152587.png

Opublikowano

Ponieważ jest to nowy serwer a Polacy raczej się ustatkowali na Mount Tyrannas i Celestial Hills. Dodatkowo niewielu rodaków gra na NA. Ja osobiście lekko odczuwam różnicę w pvp i niestety trzeba się przyzwyczaić do tego, by szybciej reagować aniżeli na EU.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

O ile mi wiadomo, to z mojego serva jeszcze nikt z naszych się nie przeniósł na HW.

+ dodam, że Highwatch jest to PVE server. Jak chcesz się bić to wbij na MT, tam jest sporo Polaków ^^

4gn9yu.jpg

tumblr |

Opublikowano

Pobrałem tą Tere NA,mam około 160-170 i już na 1szym lvl odczuwam niestety lagi,a szkoda bo już od początku pozytywnie zaskoczony byłem np patcherem,ogólnie czytałem że NA>EU że ludzie są ogarnięci etc. Szkoda ale ten ping jednak nie na moje nerwy.

1370794519-U152587.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...