Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tym "Ping"...

Szalom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak- gram i na NA i na US- różnicę widać, chociaż nie jest aż tak źle... na NA trzeba się szybciej nauczyć reagować, na EU można "spóźnić się" z unikiem, to znaczy zrobić go w ostatniej chwili, aby uniknąć ciosu od mobka. Gdybym miał "na poważnie" grać pvp to rzeczywiście ping jest kłopotliwy, po prostu bez względu na swoje możliwości reakcje będą opóźnione i to jest poważny problem dla gracza.

Na NA nie mam nigdy poniżej 140, na EU 40~60 się mieści.

Przekłamaniem jest porównywać fpsy z pingiem- zauważyłem, że oczywiście fps wpływa na płynność gry, ale nijak ma się to do opóźnienia związanego z pingiem.

Postanowiłem też napisać jak naprawdę sprawdzić Ping dla danego procesu- przecież nie wszyscy wiedzą, a więc:

1.włączamy grę;

2.wciskamy ctrl+alt+del i wybieramy "menedżer zadań" [przy włączonej grze oczywiście];

3.klikamy zakładkę "wydajność" i odnajdujemy "monitor zasobów";

4.w nowym oknie klikamy zakładkę "sieć";

5. odnajdujemy z listy procesów ten, który nas interesuje [tera.exe] i zaznaczamy ptaszkiem;

6. na dole jest "połączenia TCP", na końcu tego odnośnika jest zakładka "czas oczekiwania (ms)" i to właśnie jest ta wartość, która nas interesuje :)

Na koniec taki smaczek porównujący- najlepiej widać różnicę na końcu filmiku:

NrwUNCU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...