Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołg premium do zarobku

emil113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam sie nad kupnem czołgu premium 8 tieru. Jaki czołg bedzie najlepszy do zarobku?? Nastawiony byłem na T34, lecz czytając inne tematy jakoś straciłem na niego ochotę. Co o nim sądzicie i jak wypada przy is-6?? Pomóżcie wybrać. Z góry dzięki...

Opublikowano

Dwa czołgi, które polecam:

1. IS-6 wszystko okej, działo, pancerz, mobilność, bardzo dobrze zarabia.

2. AMX CDC bardzo mobilny, super działo, mega depresja działa, mało pancerza, często pada ammo rack i też zarabia dobrze.

Wybierz to co Ci będzie bardziej pasowało.

graphic.png

Opublikowano

Również podchodzę do pytania, chciałbym zakupić 1 czołg premium 8 Tieru do zarabiania kredytów na Premce.

Podoba mi się T54 Prototype ze względu na swój pancerz nie jest chyba taki najgorszy,

patrzyłem również na Persa po update, wolny strasznie ale pancerz lepszy niż u Hevika no i mm do 8 o ile dobrze pamiętam francuza nie chcę bo nie lubię nimi grać.

Jestem przeciętnym graczem,  coś koło 1k wn8 i gram rekreacyjnie :)

jakieś uwagi tych czołgów? super by było jak by ktoś się kto posiada premki się wypowiedział.

Opublikowano

@Egramy jeśli chodzi o 1k wn8 to amx cdc i raczej is-6 też odpada ze względu na to iż musisz znać weakspoty. Ale o wn8 tu się nie rozchodzi bo mimo takiego wyniku i tak możesz znać weakspoty. Jeśli uważasz że jesteś obeznany to polecam i-6 ale w przeciwnym wypadku raczej pokusiłbym się o Jg.Tig. 8,8 sam go mam jest świetny ale po 1k bitew troche robi się nudny także sam zdecyduj według mnie najlepsze propozycje dla Ciebie to właśnie : 

-Jg.tig 8,8 

-Is-6

Zapomniałem wspomnieć o t-54 first oraz superpers. Moim zdaniem t-54 first odpada za wysokie losowania jak na tego meda. SuperPers po aktualizacji dobry lecz to nie to samo co np. 1 rok temu albo nawet i wcześniej wtedy był zdecydowanie lepszy. Ja nie polecam Ci tych czołgów ale jeśli ktoś chce to niech się wypowie.

Opublikowano

weakspoty to ja znam :), pewnie miałbym większe WN8 ale nie zakładałem nowego konta, kilka lat temu grałem w wota niczym kamikaze i miałem 300 wn8 przy 2k bitew, od jakiegos roku gram na tym starym koncie i  wbiłem 3000k bitew i podbiłem wn8 do 870 i cały czas idzie w górę :), a zacząłem grać tym kontem bo nie wiedziałem że istnieje coś takiego jak WN8 i addony/mody do wota. Jak bym wiedział grał bym na nowym a nie chce mi się od nowa już grać bo sporo tu rozwinąłem drzewek.

Is6 coś mnie nie ciągnie tak bardzo, już bym wolał FCMA. Tylko że nie gram francuszczyzna.

Nie przeszkadza mi że ma losowanie bo i tak pewnie częściej będzie losować na topce niż z dziesiątkami, a co do dych po prostu mam czerpać fun z gry czołgiem anie się losowaniem przejmować.

Tak samo jak mam suke, mm do 8 a częściej losuje na 6.

Edit: Re;

czy ktoś jest posiadaczem T54 Prototypie i może coś o nim napisać?

Zarobki, pancerz, przyjemność z gry lub rozgoryczenie po jego kupnie itp.

Opublikowano

Ja bardzo polecam czołg 112, mam go już przeszło pół roku i gra nim jest wyśmienita, nie nudzisz się i ciągle mógłbyś nim grać.

112 to nic innego jak "gorsza" wersja IS6

Opublikowano

Nie gadajcie głupot, że nie opłaca się grać T34. Ten czołg jest świetny, mam załogę na której jest 5 perków i da się wymiatać tylko trzeba umieć grać. Polecam T34 (twardy przód łba, potrafi przypierdolić, gdy ktoś zna się na poprawnym ustawianiu czołgu pod dobrym kątem to ciężko przebić pancerz). Oczywiście też lubię dynamiczną jazdę ale T34 to najlepszy ciężki czołg i polecam go do zarabiania  ;)

Opublikowano

Nie gadajcie głupot, że nie opłaca się grać T34. Ten czołg jest świetny, mam załogę na której jest 5 perków i da się wymiatać tylko trzeba umieć grać. Polecam T34 (twardy przód łba, potrafi przypierdolić, gdy ktoś zna się na poprawnym ustawianiu czołgu pod dobrym kątem to ciężko przebić pancerz). Oczywiście też lubię dynamiczną jazdę ale T34 to najlepszy ciężki czołg i polecam go do zarabiania  ;)

T34 to jeden z najgorszych czołgów premium.

Słaba mobilność, brak pancerza kadłuba, tragiczny rof i dpm, niska prędkość wylotowa pocisku, co w rezultacie mocno pogarsza celność, mm do Xt, wieże da się przebić, jego kadłub nie stanowi problemu nawet dla 6t, nie mówiąc o 10 z którymi walczy. Nie nadaje się do miasta, sidescrapa nim nie postawisz, nie na każdej mapie da się grać na wieże, do tego jest świetnym celem dla artylerii:

w7gjlx.jpg

Kolejnym powodem dlaczego nie warto go zakupić jest wysoka cena, CDC którym zrobi się dużo więcej na Xt jest tańszy o 4-5k golda.

CDC i IS-6 to aktualnie najlepsze czołgi premium do gry i zarobku.

Nie gorsza, tylko inna. Lepsza wieża i przód, gorsze boki, podobna mobilność.

Inna, ale gorsza.

Opublikowano

Twardy przód. xD

Kątownie Ci nic nie da chyba, że chcesz odbijać lolki jakieś.

A mobilność jest słaba porównując do innych czołgów premium.

Opublikowano

Juri i jugens największe prosy, które usilnie wmawiają, że nie ma lepszych i gorszych czołgów, ale jak chodzi o IS-6:112 to płacz, że ktoś uważa, że IS-6 nie jest lepszy, tylko inny.

Jak nie potraficie czołgami grać i nim nie graliście, to nie wypowiadajcie się na temat danego czołgu kochani :*

Opublikowano

Juri i jugens największe prosy, które usilnie wmawiają, że nie ma lepszych i gorszych czołgów, ale jak chodzi o IS-6:112 to płacz, że ktoś uważa, że IS-6 nie jest lepszy, tylko inny.

Jak nie potraficie czołgami grać i nim nie graliście, to nie wypowiadajcie się na temat danego czołgu kochani :*

112 ma gorszy pancerz, gorsze działo, wieże z innymi weakspotami (2 włazy, zamiast belki 30mm). Zgadzam się z tym, że jest inny, ale ma identyczny styl gry - chyba nie zaprzeczysz? Jest gorszy, widać to na papierze i w praktyce.

Opublikowano

A orientujecie się kiedy za ile będzie otwarty Beta server?

Edit:

Rozpoczął się test publiczny.

Opublikowano

Kur proszę Cie. Grałem 112 dużo bo ojciec ma i widzę też na randomku. Słabszy przód ( e25 go przebija bez problemu w dolną płytę ), gorsze działo. 

Nie usiłuję nikomu wmówić, to jest moje zdanie. Dla mnie is6 > 112

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Nie nadaje się do gry. MM do 10, a na 8 wybitny nie jest.

O k***a, leżę i nie wstaję xD

T34 nie nadaje się do gry xD

#topic:

To jaki czołg wybierzesz zależy od Twojego stylu gry.

IS-6, T34 - niby oba HT ale gra się nimi całkowicie inaczej. Każdy z nich ma swoje plusy, jak i minusy.

IS-6 - Na +: kąty, całkiem mobilny, MM do IX. Na -: źle się ustawisz wejdzie w Ciebie wszystko, działo to totalny syf, obrażenia śmieszne, celność jeszcze gorsza, zarobki.

T34 - Na +: twarda wieża, świetne działo, zarobki. Na - : papierowy kadłub, czas przeładowania działa, MM do X.

Oba czołgi posiadam w garażu.

Is'a kupiłem niedawno, rozegrałem jakieś 150 bitew i...? Jest tańszy od T34, ale jak na takie pieniądze to całkiem przyzwoity. 

Na T34 rozegrałem prawie 900 bitew, pierwszych 200 było ciężkich, bo czołg jest wymagający, ale jak już ogarniesz "z czym to się je" to zrobienie dobrej bitwy nie jest problemem.

Ogólnie czołgi warte swojej ceny, osobiście polecam T34.

Opublikowano

IS-6 - Na +: kąty, całkiem mobilny, MM do IX. Na -: źle się ustawisz wejdzie w Ciebie wszystko, działo to totalny syf, obrażenia śmieszne, celność jeszcze gorsza, zarobki.

T34 - Na +: twarda wieża, świetne działo, zarobki. Na - : papierowy kadłub, czas przeładowania działa, MM do X.

Wieże da się przebić, działo jest gorsze od IS-6, dużo gorszy dpm, celność jest bardzo podobna. IS-6 ma tylko 10 mniejszy DPS, więc w praktyce przez rng prawie niezauważalne, celność jest ok jak gra się na średnik - krótkim dystansie (snajper to to nie jest), działo ma przed najlepszy dpm na tierze, a pancerz odbija prawie wszystkie 6t, większość 7t i po skątowaniu 8t.

Opublikowano

O k***a, leżę i nie wstaję xD

T34 nie nadaje się do gry xD

#topic:

To jaki czołg wybierzesz zależy od Twojego stylu gry.

IS-6, T34 - niby oba HT ale gra się nimi całkowicie inaczej. Każdy z nich ma swoje plusy, jak i minusy.

Oba czołgi posiadam w garażu.

Is'a kupiłem niedawno, rozegrałem jakieś 150 bitew i...? Jest tańszy od T34, ale jak na takie pieniądze to całkiem przyzwoity. 

Na T34 rozegrałem prawie 900 bitew, pierwszych 200 było ciężkich, bo czołg jest wymagający, ale jak już ogarniesz "z czym to się je" to zrobienie dobrej bitwy nie jest problemem.

Ogólnie czołgi warte swojej ceny, osobiście polecam T34.

T34 ma badziewne działo. Jedynie co jego zaletą jest to penetracja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...