Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - grę wyrzuca do pulpitu bez erroru

WhatsUpeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry przeszkadzam za ewentualny chaos ale piszę post w biegu w robocie :) 

W poprzednim poście pytałem Was o radę czy jest sens zakupu Wiedźmina3 - przekonaliście mnie, że tak.
Z góry dziękuję, bo gra śmiga na low w stałych 50FPS są momenty w których licznik rozpędza się do niebezpiecznych 55FPS. Chociaż spadki też się zdarzają nie ma co ukrywać :D

Powyższe słowa były tylko króciutkim wstępem dla zarysowania całej sytuacji, poniżej podaje dane blaszaka dla tych co się udzielali i dla tych którzy mam nadzieję - pomogą :)

Karta graficzna: Nvidia Geforce Gtx 550 ti 975 MHz 1GB
RAM: DDR3 - 8GB
Procesor: Intel I3-4150 3.50GHz 3MB

Problem wygląda następująco:

Podczas rozkoszowania się Wiedzminem 3 w różnym okresie czasu - raz jest to 15 minut, raz godzinka itp. grę wyrzuca do pulpitu, proces zamyka, a na dodatek nie ma żadnego erroru czy też czegokolwiek co nakierowałoby mnie na problem. 

Trochę mnie to męczy, bo zamiast się wczuwać w grę biegam i duszę F5 (bazowy szybki zapis). 

Czy Ktoś z Was jest w stanie mi pomóc? Może nie jestem sam i Ktoś z Was już uporał się z tym problemem?

PS. Po necie grzebałem i nic sensownego nie znalazłem. 

Opublikowano

przeskanuj i wyczyść komputer ze śmieci, sprawdź temperatury podczas obciążenia, ściągnij program do diagnostyki dysku i sprawdź czy wszystko OK, ściągnij najnowsze sterowniki do GPU, przeinstaluj wiedźmina

to tak na początek, jak nie pomoże to zobaczymy co dalej

Opublikowano

Komputer pare dni po formacie(sterowniki najnowsze). Jest czysty, temperatura do 65°C mam dodatkowe chłodzenie w obudowie, które mogę regulować. Do pomiaru temperatury używam asus smartdoctor. Za każdym razem gdy wyrzucało sprawdzałem stan temperatury i zawsze było w normie.

Jakieś pomysły? Może jakieś starsze biblioteki do win. Nie wiem już co robić...

PS. Reinstale wiedźmina też nic nie dały.

Opublikowano

Sprawdziłeś ten dysk? Problem występuje tylko w wiedźminie czy innych grach? Jak nie wiesz to zobacz, najlepiej odpal jakąś wymagającą grę np. Crysis 3

Gra w ogóle oryginana? Jeżeli nie, to może instalka jakaś wadliwa

Może zauważyłeś jakieś konkretne sytaucje, kiedy wywala grę? Np. w określonych porach dnia, w danym miejscu itp. czy zawsze losowo?

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam, wiem że temat stary już ale mam ten sam problem, zaczęło wywalac do pulpitu bez błędu po wejściu do novigradu, na chwilę pomagało granie w oknie z niższą rozdziałką niż monitor, z limitem klatek do 30, teraz nawet to nie pomaga, gra z goga, pirata skończyłem 7razy i w życiu nie było czegoś podobnego, a oryginał się wali na łeb. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...