Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No kto mi powie? Broken champ

sakus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No kto mi powie bo mnie juz ch*j strzela co to ma byc xD

gram top

enemy yasuo

przychodzi na linie, kazdy jego zalosny hit to krytyk, tarcza mu sie odnawia co chwile i blokuje kazdy poke, typek rzuca jakas tarcze co blokuje wszystko co jest stworzone i skacze sobie od lewej do prawej.

prosze mi doradzic co mam zrobic, czy w tej grze liczy sie jeszcze cokolwiek innego oprocz wybrania noobchampiona?

mam mainowac trynde zeby sie nie wku*wiac?

Opublikowano

Są 2 możliwości

- albo ten gościu grał na prawdę dobrze, mainował tego championa

- albo to team grał tak słabo, że nafarmił się i miał przewagę.

Yasuo da się pokonać, trzeba dobrze na niego zagrać.

PS. nie raguj tak, to nie pomaga a wręcz negatywnie wpływa na team.

Noobchampion nie ma nic do rzeczy - trzeba postacią umieć grać. 

f1a327ea2f.png

Opublikowano

wlasnie k***a nigdy sie nie denerwowalem, gram w to od kilkunastu miesiecy i nic, tylko ostatnio jak widze jakies yasuo co mnie tak kara, a farme mam lepsza to jest masakra

Opublikowano

xD Yasuo jest w tej mecie słaby :D, nie wiem jak na niego można przegrać to nawet nie jest op , riven go kontruje bardzo, darius, irelia , nawet vayne na topie go zciśnie :D 

Jax go też składa na kawałki :)

Opublikowano

MID

Mi się świetnie gra na yasuo Zedem.

- Zbijam jego tarczę

- unikam jego tornad

Myślę, że na topie Yasuo zostanie rozgnieciony przez:

- Riven

- Ryze

- Renekton

- Jayce

- Maokai

- Renekton (?)

- Rumble (?)

Powiem tak, jeżeli spotykasz Yasuo 500+ gier to zawsze będzie ciężko, ale Yasuo nie należy do najsilniejszych postaci, potrafi być mocny, ale na topie powinna go ograć pierwsza lepsza postać na topa przeznaczona.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Nwm jak można przegrac na yasuo na topie ale ok. Kazdy pick ktory jest tankiem i tak predzej czy pozniej zaora yasuo np. Chogath

teraz grajac na topie jest meta tankow taki chogath na poczatku ma slabo ale po zlozeniu 1 itemku bardzo ciezko go zaorac i latwo skontrowac ganka poprzez Q + ult jeszcze jak takim tankiem sie nafeedujesz to adc masz na Q i ult Tak samo jungle bierzesz sejuani czy nunu i kerujesz gierke w late

@topic mnie chój strzela jak gram yasuo oram topa a potem w late i tak nie mogę nic zrobić tankom

Opublikowano

Tryndamere jak i Yasuo sa bardzo slabi, nikt nie pickuje ich w high elo. 

Coz, Yasuo mial po prostu szczescie i nie powienes az tak agresywnie podchodzic do zaistanialej sytuacji. Zycze Ci powodzenia w nastepnym starciu na 'noobchampa'

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Tryndamere jak i Yasuo sa bardzo slabi, nikt nie pickuje ich w high elo. 

Coz, Yasuo mial po prostu szczescie i nie powienes az tak agresywnie podchodzic do zaistanialej sytuacji. Zycze Ci powodzenia w nastepnym starciu na 'noobchampa'

Pierwze słyszę, żeby Yasuo był słaby. :) To, że trafiasz na kolesia co gra słabo Yasuo, nie oznacza, że jest słaby. :P Jak oglądam mecze na Koreańskiej scenie to wbrew pozorom Yasu'a widzę często, ale tak jakoś częściej na topie aniżeli na midzie. :P

Miałeś po prostu pecha, że trafiłeś na kogoś, kto ogarnia mechanikę Jasia. Wystarczy dobrze wiedzieć, co na niego picknąć i sprawa załatwiona. Mi się najlepiej vs. Yasuo gra Katariną i tak już chyba pozostanie. :) Tak po prostu ją vs. Jasia polecam, oraz ogólnie do grania. Linie nią przegrasz niemal zawsze (Czasem się uda takie wowowow), ale przeważnie się nią czeka do późnej fazy gry i walk drużynowych. :P

Opublikowano

No kto mi powie bo mnie juz ch*j strzela co to ma byc xD

gram top

enemy yasuo

przychodzi na linie, kazdy jego zalosny hit to krytyk, tarcza mu sie odnawia co chwile i blokuje kazdy poke, typek rzuca jakas tarcze co blokuje wszystko co jest stworzone i skacze sobie od lewej do prawej.

prosze mi doradzic co mam zrobic, czy w tej grze liczy sie jeszcze cokolwiek innego oprocz wybrania noobchampiona?

mam mainowac trynde zeby sie nie wku*wiac?

Kolego, a Ty tak serio?

90% Yasuo na soloQ to typowe Jaśki 0/10 10/20

Koleś musiał albo ogarniać albo byłeś kompletnie słaby.

Coś od siebie na temat tematu.

"Kurde Tryndy nie da się zabić na śmierć, bo mu życie na 1 hp staje no i się nie da bo nie...

Do tego bije krytykiem i się leczy, strasznie op blokuje wsyzstkie skille swoim wirkiem bo unika bo tak."

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Widzę że same platynki i goldziki się wypowiadają, a gówno się znają na grze

Yasuo w tej mecie jest średni ale jeżeli chcesz nim wygrać to musisz umieć nim grać ale jak napisał kolega wyżej większość yasuo to gówna które nie rozumieją tej postaci

Ponoć dostanie buffy na Q ale nie w tym patchu 

Więc odradzam grać nim na rankedy minimum 300 gier nim na normalach żeby ugrać samemu rankeda :)

Opublikowano

Głupie pierdzielenie i płacz kiedy trafi się na broken postać, każdego da się ograć. Wystarczą odpowiednie umiejętności, taktyka i nie rozpoczynanie walki bez junglera jeżeli nie daje się samemu radę. Ja przed chwilą skończyłem mecz grając Twiested Fatem na Ekko, jak wiadomo, Twisted na early nie należy do najmocniejszych chociaż przeciwnik i tak dostawał w kość, a wystarczyły 2 ganki ze strony junglera. Końcowe statystyki moje były 18/5, przeciwnika na midzie 5/11 oraz przewyższałem go w goldzie o ponad 7k - to nie przechwałka a jedynie podanie dobrego przykładu.
Yasuo nie jest wcale taki mocny, wiadomo, że gdy się naje na początku gry to będzie groźnym przeciwnikiem, chociaż i takiego można spokojnie ugasić jednym lepszym CC. 

Opublikowano

Yasuo jest dosc trudnym championem, a co do jego siły to jest taki sredni.

Gosciu gral lepiej od ciebie to wygrał.

Opublikowano

Ty mówisz, że Yasuo to broken champion, a kurde ja sobie nim gierki przegrywałem w Challengerze, bo był dla mnie za trudny.

Nie ma broken championów, każdy bohater którego widzisz to jest gracz, który nim kooperuje, steruje, gra. 

Mainuj kilka postaci i nimi ugrasz nawet na takich koksów. Musisz mieć po prostu obeznanie w cd, timerach, obiekcji danego championa, jego poruszania się itp.

Graj, mainuj - dasz radę.

Opublikowano

Yasuo jest slaby, na topie to dla mnie troll pick... wszystkie tanki go jada jak chca + teraz ta meta co jest wyklucza go kompletnie nawet z mida.

Po prostu pewnie nie grales na niego duzo i nie wiesz jak na niego grac wiec przegrywasz. Moja rada - kup go i pograj pare meczy i zobaczysz jego slabe strony. Ew jak nie masz IP poogladaj streamerow/youtuberow jak nim graja :) zobaczysz ze nie jest taki silny

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Grając na Yasuo zaczynaj z tą zbroj­ą co daje 10 armora i 5 potkami. Dodguj tornad jak tylko możesz, gdy widzisz, że je załadował, odsuń się. Nie pushuj go, bo podczas ganku na 100% zginiesz. Jeśli już w lobby widzisz, że przeciwnicy mają świetne combo z Yasuem to najlepiej zdodgować. Nie daj mu się zabić w early. Przed wykonaniem w niego combo, zdejmij tarczę auto attackiem.

Opublikowano

nie no macie racje panowie, w stu procentach ;>

wczoraj dalem sie poniesc jak mowilem 1 raz od dawien dawna, moj blad :D

Opublikowano

Yasuo jest slaby, na topie to dla mnie troll pick... wszystkie tanki go jada jak chca + teraz ta meta co jest wyklucza go kompletnie nawet z mida.

Po prostu pewnie nie grales na niego duzo i nie wiesz jak na niego grac wiec przegrywasz. Moja rada - kup go i pograj pare meczy i zobaczysz jego slabe strony. Ew jak nie masz IP poogladaj streamerow/youtuberow jak nim graja :) zobaczysz ze nie jest taki silny

Jesteś kompletnym idiotą jeżeli myślisz że yasuo jest słaby mainuje go mam ponad 900 gier nim chodź 1 na 1 możesz sobie każdą postać wybrać jaka istnieje , oraz mogę ci nim wycerować rankedy od bronzu do diamonda 5 wyżej potrzebuje drużyny

Yasuo jest silny ale dostał za dużo nerfów i teraz trzeba po prostu go ogarniać a nie pierdolicie że nie jest w mecie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...