Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 780 vs GTX 760

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jaka będzie różnica w wydajności w grach (W3, BF4, C3) na ultra między tymi dwoma kartami w rozdzielczości 1280x1024 ??? Będzie na obu chodziło bez lagów na ultra?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jeśli chodzi o tą rozdzielczość to oby dwie karty będą chodziły na ultra, z większą przewagą 780. Ja jednak zamiast 780 radziłbym Ci kupić gtx 970 cena podobna do gtx 780 a wydajnościowa lepsza. Choć nie możemy mówić o tak dużej różnicy jak między gtx 760 i 780. 780 już nie sprzedają chyba, że na allegro znajdziesz ale to już na własne ryzyko :D. Co do gtx 760 w 1080 p rozdziałce na ultra w W3 pójdzie ale zmałymi  spadkami  fps :D

Opublikowano

­Ja radzę ci tak jak koledzy wyżej. Podaj swój budżet i od razu mówię, że zmiana monitora przydała by się. A co do grafiki to nie zastanawiaj się i lepiej weź lepszą, dasz więcej kasy, ale przynajmniej masz pewność, że starczy ci na dłużej, a z własnego doświadczenia wiem, że grafiki nie wymienia się co premierę gry, a co 2-3 lata nawet czasem ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Mam budżet 1200 zł i ani grosza więcej. Może być nówka albo używka ale musi być gwarancja. Martwię się tylko tym że mam 24 cm na grafikę w obudowie i może być wymagane dodatkowe zasilanie. Zasilacz to Aerocool PGS VS-600 85+ 600W Bulk. Monitora nie chcę zmieniać.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Może być używka.

Opublikowano

@ ref

Opublikowano

Monitora nie chcę zmieniać.

To kup sobie góra używanego GTX'a 660 za 400-500 złotych z Allegro i tyle. Szkoda marnować karty pokroju GTX 760 czy tym bardziej GTX 780 na takiej mikrofali jaką posiadasz.

Poza tym fajnie, że podałeś resztę sprzętu jaki posiadasz...

Opublikowano

Polecałbym kupić GTX 970 większa moc od GTX 780 a FPS na pewno będą się różniły.

Nie polecałbym kupować GTX 960 ponieważ jest słaba słabsza nawet od GTX 780.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano
To kup sobie góra używanego GTX'a 660 za 400-500 złotych z Allegro i tyle. Szkoda marnować karty pokroju GTX 760 czy tym bardziej GTX 780 na takiej mikrofali jaką posiadasz.Poza tym fajnie, że podałeś resztę sprzętu jaki posiadasz...
Nie? Kupowanie 660 to strata pieniędzy, bo doda jakieś 5 fps. Właśnie po to nie zmieniam monitora żeby gry poszły na ultra. Maksymalna obsługiwana rozdzielczość to 1920x1080, ale 1280x1024 to jedyna na której ekran się nie rozjeżdża więc taką podaję. Reszta sprzętu jest w innym moim poście w tym dziale (jestem na fonie i nie chce mi się szukać). Z pamięci mogę powiedzieć że procek i3-4130, dysk seagate 1 TB 7200 rpm, płyta msi b85-g43, win 8.1 64-bit (zastanawiam się nad 10). Do końca tego roku zmienię jeszcze procek na jakiś i5.

Polecałbym kupić GTX 970 większa moc od GTX 780 a FPS na pewno będą się różniły.Nie polecałbym kupować GTX 960 ponieważ jest słaba słabsza nawet od GTX 780.
Popatrz na mój budżet, ilość miejsca w obudowie i zasilacz.

Opublikowano

Dell AS500

Opublikowano

To jest dodatkowy panel z głośnikami, który posiadam. Model przepisany z tyłu monitora więc na 100% dobry.

Opublikowano

Szukałem i nie znalazłem. Jak za 2 godziny będę w domu to podam więcej informacji o nim.

@ edit

Mam ten:

https://webshop.cashconverters.com.au/thumbnail/850x520/1709661-dell-rev-a00-computer-monitor-0.jpg

monitor z głośnikami, tylko nie mogę znaleźć jaki to model.

Opublikowano

@ refpo3godzinach

monitor to rev a00.

Opublikowano

@D4n100 to już się zrobiła kłótnia xD

łapaj tą kartę, zmieścisz się w budżecie ale długość wynosi 24,7 i nie wiem czy to 0,7 nie będzie za dużo chociaż nie sądzę.

http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-960-jetstream-4gb-gddr5-dp-hdmi-2xdvi-ne5x960010g1j-724877/

+ 4GB pamięci i wysoka wydajność teksturowania zapewni ci szybkie ładowanie się tekstur oraz dobrą wydajność

+ Palit oferuje największe fabryczne podkręcenie taktowania rdzenia :D

Jak pomogłem daj plusika :D

Opublikowano

Broń Boże nie bierz Palitów, bo to straszne grzałki, wiem z autopsji. Najlepiej brać Asusa GTX 960. Teraz będę kupował nowy PC i miałem 3200 na PC i miałem wybrać GTX960 od Asusa, ale jako, że mi trochę kasy przybyło to zdecydowałem się na 970 od MSI. Zdecydowanie plusem wersji Asusowej są niskie temperatury, wysoka kultura pracy i bardzo dobra wydajność co jest chyba najważniejsze w GPU. 

graphic.png

Opublikowano

@MaminSynek Palit grzałki ? Sam mam tą wersje którą poleciłem wyżej i NIGDY nie zdarzyło mi się aby była gorąca, temperatury zawsze są optymalne...

I może ty miałeś tą karte palita z jednym wentylatorem nie dwoma

Opublikowano

Ten podany 3 posty wyżej 960 ma śmieszną szynę danych. Mój aktualny 650 jest od asusa i faktycznie nawet przy podkręcaniu jest w miarę cichy i się nie przegrzewa. Nad 970 myślałem ale po 1 nie mój budżet a po 2 nie zmieści się w obudowie.

@ edit

A co myślicie o tym: http://www.ceneo.pl/31904484#tab=spec ??? Wg mnie to dobra grafika. Dzisiaj pójdę do serwisu i zapytam się czy jest możliwość wycięcia kawałka obudowy od środka żeby było więcej miejsca.

Opublikowano

Ja nie wiem jak Ty to robisz, że na tym monitorze wymuszasz FullHD, ale to nie jest jego natywna rozdzielczość, zatem wszystko powyżej tej rozdziałki co ustawiasz Ci się będzie rozjeżdżać, tak właśnie jak to się dzieje teraz. Tak czy siak moje zdanie znasz - kupowanie do takiego marnego monitora karty za tysiaka to kompletne marnotrawstwo, nudzić to się będzie jak diabli. Przy takiej rozdzielczości to wspomniany przeze mnie GTX 660 da potężnego kopa względem marnego GTX 650.

Opublikowano

Ja nie wiem jak Ty to robisz, że na tym monitorze wymuszasz FullHD, ale to nie jest jego natywna rozdzielczość, zatem wszystko powyżej tej rozdziałki co ustawiasz Ci się będzie rozjeżdżać, tak właśnie jak to się dzieje teraz. Tak czy siak moje zdanie znasz - kupowanie do takiego marnego monitora karty za tysiaka to kompletne marnotrawstwo, nudzić to się będzie jak diabli. Przy takiej rozdzielczości to wspomniany przeze mnie GTX 660 da potężnego kopa względem marnego GTX 650.

Dobra, kupię jakiegoś 760. Do zamknięcia.

@ edit

Jednak nie. Mam 2 karty do wyboru. Która lepsza?

http://www.ceneo.pl/27446243#mh=L9G5GFMp72004asusHYaTXl6275j3_ZuWEWAE_yEkyhOQpTqyUpCcE9A_JLGXbMgVQG_AoUO8JD5KF5uwISv-lkIT9KePr5ZrKQ--zCVO2Afq8aAQaKOC-bc42CnAVH_3Eqy6OiVTiuFeoL3tRoW23ISOyGCyUpX20qZoGfUjBN-dBQOdOKMiB_-6zen_dWVX_IdqAA2

http://www.ceneo.pl/33339114#mh=K8p8j2m286004asusET5IVtBWQXm-0eQu4c5l4CEkyhOQpTqyxI8IxswsK-SXLZucfhRwR4aydvS2ZtyJWoP08uMwLtSXFoN1L-GQQTEfDEKBedk-6ohYjE4JOat1v1LkAu-PCNdYGbIhEMt6zPeq7Htm82kuyIRKuMojNZXQy9meszyjfPIyuWX1N8YQ6vTLEp2cGEmerhs9_Ggs0

Opublikowano

To jest dokładnie ta sama karta, tylko pewnie różne sklepy z różnych hurtowni ją ściągnęły i trochę inaczej nazwały, a na ceneo się nie połapali, żeby to połączyć i masz dwa produkty, choć jest to to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...