Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

logo.png
IP: mc-dcraft.pl
Strona serwera - mc-dcraft.pl

2rwwzfn.png
EasyHC
To nie tylko EasyHC.

Na serwerze znajdziesz wiele urozmaiceń, takie jak plecaki, nowe itemy czy prace.
Do tego dołożyliśmy MiniGry, po wygraniu jakiejś gry możemy otrzymać nagrodę.
Polish
Life
To serwer RealLife.

Otrzymamy 200 zł na jedzenie oraz inne, niezbędne rzeczy do przeżycia.
Można pracować w kopalnii, tartaku lub na wysypisku, gdy zarobimy odpowiednią sumę, możemy kupić jedzenie, mieszkanie, działkę.
Nie brakuje również sklepów, takich jak Tesco czy Ikea.

6tlovl.png
Tworzymy serwery od dwóch lat. Staramy się stworzyć serwery, które zainteresują każdego gracza Minecraft.
U nas nie spotkasz lagów, gdyż nasza serwerownia postawiona jest na maszynach dedykowanych, które są odpowiednio skonfigurowane pod nasze serwery. Przekonaj się i wejdź na nasze serwery!

bannergif.gif

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Duży drop zachęca... 12 latkow. Na takim serwerze gra nudzi sie po 3 dniach ;/ dopracuj serwer technicznie napisz do mnie i być może dodam go do lobby. Jeżeli będzie miał przyszlosciowe względy.

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

@przemcio125 Na jakie lobby? 
Serwer jest bardzo dobrze dopracowany technicznie, jeszcze tylko pare modyfikacji i w sumie można serwer otwierać. Drop jaki jest taki zostanie, na serwerze zastosowany jest ostry regulamin, żeby osoby z problemami agresji nie mogły psuć atmosfery.

bannergif.gif

Opublikowano

dcraft był kiedyś taki serwer, fajny jak na tamte czasy prowadzony przez niejakiego dominika. Aktualnie widzę, że albo nazwę podj***liście albo nie wiem jednak nic nowego, na pewno serwer jakoś bardziej się nie rozwinie. Prezka słaba a te dodatki porażka, cloudboot's czy plecaki są na każdym serwerze, masakra.

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@Manna;3 Dziwne, cloud boots i plecaki... nie ma na prawie żadnym serwerze, pierwsze kłamstwo.
Drugie - gdy powstawał DCraft, sprawdzałem dłuugooo na internecie czy istnieje serwer o tej samej nazwie, gdyż nie chciałem prowadzić serwera z kradzioną nazwą. Nie znalazłem - jestem czysty.

Nic nie wiem o tym dominiku. Mógłbyś napisać na pw, kiedy jego serwer zakończył działalność?
Co do prezki - masz rację, rewelacyjna może nie jest, ale po otwarciu lub przed zostanie ulepszona (przypominam, to jest zapowiedź).

@SebxteR Prawda, dość tych Sv+Gildie. Tylko że większość takich serwerów to jakieś nudy - sam drop i stoniarki + gracze obrażający siebie nawzajem. Jeżeli ktoś stara się zrobić coś lepszego to nikt tego nie widzi. ;/

bannergif.gif

Opublikowano

Co do prezki - masz rację, rewelacyjna może nie jest, ale po otwarciu lub przed zostanie ulepszona (przypominam, to jest zapowiedź).

Jak chcesz zyskać graczy i robisz zapowiedź serwera to prezentacja powinna przyciągać graczy a nie zniechęcać.

Nie zagram ponieważ kolejny nudy survival + gildie. Ile można robić takich serwerów, nie dziw się że nikt nie będzie grać na tym serwerze.

Opublikowano

@DoriiSuperPies dawniej był serwer dcraft, survival + frakcje grało po 50+ osób więc nazwy Ty nie wymyśliłeś ;> Tamten serwer już od dawna  nie istnieje więc dla tego taka domena była wolna.

Cloudbootsy i te inne rzeczy są na prawie każdym dennym easyhc robionym przez dzieci, przejrzyj reklamy na mpc i na yt z ostatniego tygodnia-dwóch, sprawdź te wszystkie serwery easyhc i na 80% z nich są takie super dodatki jak cloud bootsy ;\

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Hmm to więc tak, prezentacja ohydna.

Kolejny survival, nieróżniący się od innych.

Nie jestem za bardzo przekonany do Ciebie, widząc twoje posty statusy i zachowanie, które pokazują że jesteś niedojrzały.

Chce zobaczyć tą waszą stronę, i forum. Kiedy będzie gotowa?

Oczywiście to moja opinia, i mogę się mylić co do serwera. ale to się okaże w dzień startu.

@Edit

Przeczytałem że wyżej, że prezentacja nie jesteś rewelacyjna, ale ją zrobisz lepszą. Od razu się nie dało, pewnie czas Cię goni, żeby siąść przy prezce, i ładnie to zrobić.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBiter. Prawda, czas... raczej jego brak.
Wiesz, strona jest cały czas kodowana, trochę z tym zajmie, ale staramy się żeby była zrobiona jak najszybciej, ale też żeby nie była robiona na szybko, gdyż strona na szybko będzie tak powiem "do bani". Wrócę się do tej prezki - myślę jak ją zrobić, żeby była lepsza. Jutro postaram się ją zmodyfikować.
Manna;3 Tak się składa, że ktoś wcześniej wymyślił tę nazwę, potem ja nie wiedząc o istnieniu tamtego serwera również ją wymyśliłem - to proste.

bannergif.gif

Opublikowano

Ludzie nie hejtujcie...

Zerknę na serwer w wolnym czasie, jeżeli chodzi o lobby to otwieram 13 czerwca 6 swoich serwerów, globalserv.pl i ewentualnie tam mogę dodać Twój serwer, musiałbym zobaczyć jak wygląda itd.

Opublikowano

Ludzie nie hejtujcie...

Zerknę na serwer w wolnym czasie, jeżeli chodzi o lobby to otwieram 13 czerwca 6 swoich serwerów, globalserv.pl i ewentualnie tam mogę dodać Twój serwer, musiałbym zobaczyć jak wygląda itd.

Heh rozumiesz słowo hejt, a wyrażanie swojej opinii? Twoim zdaniem, powinno się pisać tylko dobre opinię?

Co do serwera, bardziej precyzyjnie się wypowiem, w dniu startu.

Można by prosić, jakieś ss z serwera?

Przemcio: No fajna reklama...

Opublikowano

Nie reklamuje tu żadnego serwera, po prostu mówicie mu o serwerze że nie wypali itd, a skąd możecie o tym wiedzieć. Zabieracie mu zapał do pracy, zniechęcacie go kompletnie mówiąc że tego typu serwer nie wypali. Ja wstawiałem na forum info o swoim serwerze i było "tego jest od *** taki serwer nie ma najmniejszych szans bytu" a co się działo kilkanaście dni po starcie? 150+ mimo iż serwer survival, frakcje oraz wojny gildii. Co do serwera nie ma sensu dawać dużego dropu ponieważ gra bardzo szybko się nudzi. Taki optymalny od 0.5% do 1.5% max. Kultura na serwerze nie zależy od graczy lecz od Admina. 

Opublikowano

Nie reklamuje tu żadnego serwera, po prostu mówicie mu o serwerze że nie wypali itd, a skąd możecie o tym wiedzieć. Zabieracie mu zapał do pracy, zniechęcacie go kompletnie mówiąc że tego typu serwer nie wypali. Ja wstawiałem na forum info o swoim serwerze i było "tego jest od *** taki serwer nie ma najmniejszych szans bytu" a co się działo kilkanaście dni po starcie? 150+ mimo iż serwer survival, frakcje oraz wojny gildii. Co do serwera nie ma sensu dawać dużego dropu ponieważ gra bardzo szybko się nudzi. Taki optymalny od 0.5% do 1.5% max. Kultura na serwerze nie zależy od graczy lecz od Admina. 

Nie wcale to nie reklama, jest coś takiego jak PW. Czy serwer wypali czy nie, wpływa dużo czynników, typu reklama, czy serwer przypadnie do gustu graczy. Moim zdaniem nie ma sensu robić kolejnego serwer sv + gildie, bo jest dużo takich serwerów, i jest mała szansa że się wybijesz, oczywiscie że jak masz reklamę na yt, z ok. 5 tys subskrybcji, to wiadomo że będą gracze, bo y-tuber tam gra. Nie zgadzam się z tym, że jak serwer ma duży drop to się potem nudzi. Możesz budować, walczyć itp. Ale również, zależy od administracji, jak zorganizują rozgrywkę na serwerze, nie polegającą tylko na dropie i wojnie. Również od innowacji, typu np. doungony, misje itp.

Zauważyłem również, że gracze się stali teraz wybredni, i chcą iść na łatwiznę, typu wysoki drop.

Masz racje, z tym że kultura zależy od admina, bo on powinien wyznaczać granicę i zasady. Ale również administracja musi być "dojrzała", nie patrząc na wiek, ale na zachowanie.

Mógłbym się bardziej rozpisać, ale jako że jestem leniem, tego nie zrobię ;d

Życzę wam powodzenia, postarajcie się jakoś zachęcić graczy, wejściem na serwer.

Opublikowano

Kolejny serwer dla graczy z zakresu 10-14 rok życia. Tak, serwer oraz oni są siebie warci.

Jak można robić kolejny, już nie wiem który z kolei serwer, który różni się tylko "odmienną" konfiguracją plików, bo nic innego tutaj nie ma.

Skrypty? To ile będzie mieć slotów ten serwer? 20? 

Opublikowano

Kolejny serwer dla graczy z zakresu 10-14 rok życia. Tak, serwer oraz oni są siebie warci.

Jak można robić kolejny, już nie wiem który z kolei serwer, który różni się tylko "odmienną" konfiguracją plików, bo nic innego tutaj nie ma.

Dlaczego uważasz że, będzie slotów 20?

Osobiście, jak robiłem z pół roku temu serwer, na "skryptach", z 50+ osobami online, jakoś nie dało się odczuć że są lagi, tylko momentami można było odczuć zmianę tps-ów.

I pisze, to osoba, która oferuje pisanie skryptów.

Nie zgadzam się do pierwszego, twojego zdania.

Opublikowano

Teraz na serwerach dużo sie zmieniło nie wiem czy zauważyliscie.

Grają dzieci 8-15 lat. Tu nie ma juz teoretycznie budowania, wypraw itd jest samo PvP wiem z własnej autopsji. A duży drop rozdała system PvP wybaczcie każdy ma swoje zdanie i tak uważam. Co do yt malo to daje tak na prawdę. Gracze którzy grają z yt nie są prawdziwymi graczami, yt odchodzi oni tez. Serwerów może i jest dużo lecz trzeba sie po prostu postarać a można na prawie dużo osiągnąć. Minecraft to minecraft i nie należy zmieniać sensu gry autora, on nie zrobil tej gry by teraz robić z niej szambo. Serwery survival są takimi które dają największe możliwości, dają je tylko prawdziwym graczom. Ja również dużo pisać nie będę, jeżeli chcesz, zapraszam do prywatnej konwersacji GG, skype ewentualnie ts3.

Opublikowano

Nie wiem, ale skrypty działają mi dobrze, nie wiem jak u Ciebie (może masz hosting z maszyną która powstała w 1990r)

Skrypty vs Java

to nie ma sensu, skript napisany w javie przecież. Został stworzony po to, żeby robić w nim dodatki na serwer.

W bukkicie jedna komenda ma kilkanaście - kilkadziesiąt linijek kodu, a w skript... ok. 4.

A tak w ogóle, zamiast docenić wkład pracy autora Skriptu za niapisanie tak dużego pluginu, to jeszcze hejtują i mówią że java lepsza.... a skript w javie jest.

ref

bannergif.gif

Opublikowano

Wiesz co, tak przeglądając stronę, przeczytałem DGcraft i się zastanowiłem czy wypuścili nowy server. Do czego zmierzam, nie wiem czy to przypadkiem czy celowo taka nazwa, która zmyla kogoś kto tylko rzuci okiem by zaciekawić, ale serio spostrzegłem dopiero gdy doszedłem do rubryki Administracja.

Czytając prezentacje, zniechęcił mnie duży drop. Nie ma zabawy, skoro biorę ekipę 5 osób, w całą noc jesteśmy najlepsi bo drop nam da tyle diamentów, żelaza, jeden do obsa i nawet to tnt nic nie da, a zabijanie to nuda, bo nic nie zyskamy. Przepraszam, 1 set składa się z 28 np. diamentów. Skoro będziemy mieli tego od zawalenia, to na co nam te 28? Enchant pewnie też nie będzie problem jak się expiarkę umie robić.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@▒Kiszka▒ Drop jest bardziej średni, diament, obs i ender perła mają 2% (w poprzednich edycjach drop był 2x większy)

Nazwa serwera nie jest zrobiona specjalnie, otóz D bierze się z pierwszej litery mojego nicku i imienia.

Na serwerach jest też system prac, za co zdobywa się pieniądze serwerowe. Za te pieniądze można iść do sklepu i coś kupić.

Mamy również tanie usługi typu VIP, SVIP, kasa (na innych serwerach VIP na 14 dni będzie kosztować ok. 6 zł u nas 4,92 zł co jest różnicą)

Link do SMS Shop podany jest na serwerze.

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...